Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ

Τραγικό θάνατο βρήκε ο ποδηλάτης Γιώργος Βίδος αθλητής του ΓΑΣ Κρονος κατά τη διάρκεια αγώνα που οργάνωσε ο ποδηλατικός σύλλογος Πύργου επί της εθνικής οδού Πύργος Αρχ. Ολυμπία (στο ύψος Στρεφίου).
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1) γιατί δεν υπήρχαν συνοδευτικά οχήματα (ούτε ένα) προκειμέ
νου να διαφυλάξουν την ασφάλεια των αθλητών;; Το αστείο στην ιστορία είναι ότι οι αθλητές στα φανάρια ρωτούσαν που είναι το στάδιο Πύργου (σημείο τερματισμού) ΞΕΦΤΙΛΑ
2) ποιος έκρινε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κατάλληλος για την διοργάνωση τέτοιων αγώνων και ποιος έδωσε άδεια;; θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα του δρόμου Πύργος – Αρχαία Ολυμπία είναι ιδιαίτερα στενό, έχουν γίνει κατά το παρελθόν πολλά θανατηφόρα ατυχήματα και η ύπαρξη ποδηλατών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για τους οδηγούς (για τους αθλητές είναι δεδομένο).

3) αυτός που είχε την ευθύνη διοργάνωσης των αγώνων θα αναλάβει τις ευθύνες τους ή θα προσπαθήσει να ρίξει τα πάντα στον οδηγό (που σαφέστατα έχει πολύ μεγάλες ευθύνες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε την διάθεση να σκοτώσει κάποιον)

4) ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της διοργάνωσης ή όπως πάντα στα δύσκολα δεν υπάρχουν υπεύθυνοι.


Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει και όχι μόνο κατά του οδηγού. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σωστά, δεν το κάνουμε καθόλου.
Δεν μας φταίει ο κόσμος τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: