Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η ΗΛΕΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ "ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ" ΤΗΣ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ήταν μεταξύ των βραβευθέντων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας για τη συνεισφορά τους στην αποκατάσταση των καμένων της Ηλείας.
Βραβεύτηκαν ακόμα το Ίδρυμα Λάτση και η Eurobank, η Marfin και η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, τόσο για τις πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, όσο και για τη συνεχή ενημέρωση σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.
"Ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε αυτή τη βιβλική καταστροφή, η οποία ερήμωσε την Ηλεία" , τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας και αφιέρωσε το βραβείο σε όλο τον κυπριακό λαό, αλλά κυρίως στον εκλιπόντα πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. "Παραμένουμε αδελφικά στο πλευρό σας, αλλά και στον τινάνιο αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση και προσφέρουμε κλάδο ελιάς σε ένδειξη ειρήνης" κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

"Η πύρινη λαίλαπα άγγιξε τις ευαίσθητες ψυχές των Ελλήνων ανά την υφήλιο", τονίστηκε σε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, το οποίο διάβασε η εκπρόσωπος την Οργάνωσης των Ορθοδόξων Χριστιανών IOCC.

"Αυτό το βραβείο θα έχει ιδιαίτερη θέση στη μνήμη και τα συναισθήματά μου", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο του κόμματός του για πράσινη ανάπτυξη, αναλαμβάνοντας προσωπική δέσμευση για την εφαρμογή του. "Λαού θέλοντος, αμέσως μετά τις εκλογές θα κάνουμε πράξη την "πράσινη" ανάπτυξη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύτηκε να ανατρέψει την εικόνα για το εθνικό μας προϊόν, την ελιά, η οποία – όπως είπε – "αντιμετωπίζει εξευτελιστικές τιμές". "Η ελιά να γίνει σήμα κατατεθέν και σήμα ποιότητας, πλεονέκτημα για την πράσινη γεωργία και σύμβολο αξίας", είπε, ενώ αναφερόμενος στην νέα Ολυμπία δεσμεύτηκε να τη μετατρέψει σε παράδειγμα για την Ελλάδα.

"Ευχόμαστε το έργο να συνεχιστεί και να στεφθεί από επιτυχία", ανέφερε ο εκπρόσωπος στην εκδήλωση της Marfin, ενώ η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη σημείωσε: "Δεν πρόκειται για επιβράβευση, αλλά για χρέος απέναντι στην πολιτεία. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την Ηλεία την συνδέουν πλέον δεσμοί ψυχής"
ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: