Σάββατο 11 Απριλίου 2009

«ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε εκδήλωση της Νομαρχίας Ηλείας, όπου βραβεύθηκε για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ (1,2 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση) στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, παραβρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του στο ΣΕΦ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το νομό Ηλείας ισχύουν και θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση -με την απόφαση του ελληνικού λαού- θα εργαστεί για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην απόφασή του να διατεθεί το 30% της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της πυρόπληκτης Ηλείας και τόνισε ότι «καταθέσαμε πολιτικό λόγο που ταυτίστηκε με πολιτική πράξη».

«Μετά τις εκλογές, που θα είμαστε, λαού θέλοντος, κυβέρνηση θα κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας για ένα 'πράσινο' αναπτυξιακό πρότυπο, εξασφαλίζοντας την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ σε ότι αφορά την Ηλεία θα προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση που θα επιβλέπω προσωπικά εγώ» δεσμεύτηκε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στα πλαίσια του Γ΄ Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς και συντονίστηκε από τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου ο οποίος, «ανοίγοντας» την εκδήλωση, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο της αποκατάστασης δεν προχωράει με τους ρυθμούς που θα ήθελαν όλοι οι Έλληνες».

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος ανέλαβε την ανασυγκρότηση του δήμου Αρτέμιδος.

Ο κ. Χριστόφιας αφιέρωσε το βραβείο σε όλο τον κυπριακό λαό, ιδιαίτερα στον Τάσσο Παπαδόπουλο, και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε η οικογένεια Βαρδινογιάννη (το βραβείο παρέλαβε η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη) για τη δική της προσφορά στην ανοικοδόμηση της Μακίστου, το Ίδρυμα Ι.Λάτση και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: