Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ. ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δεν είναι τυχαίο ότι στον Πύργο δεν προχωράει τίποτα.

Δεν είναι τυχαίο που κανένα σοβαρό πρόβλημα της περιοχής δεν έχει αντιμετωπισθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας ποτέ δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας λάβουμε υπόψη μας ότι χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα που προσβάλουν την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, χωρίς ΚΑΠΟΙΟΣ να βρεθεί και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανεύθυνοι και ανίκανοι πολιτικάντηδες και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί και σίγουρα οι επόμενοι, κρύβονται πίσω από ψεύτικες δικαιολογίες, από επιτροπές, από χρηματοδοτήσεις.

Τα σκουπίδια όμως είναι στην πόρτα μας, τα σκουπίδια καταστρέφουν το περιβάλλον που όλοι θέλουμε να κληρονομήσουν τα παιδιά μας.

Και οι διαχειριστές των προβλημάτων μας (αυτοί το θέλησαν, αυτοί ζητούσαν την ψήφο μας, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ) ανίκανοι να αντιληφθούν το πρόβλημα προσπαθούν να δικαιολογηθούν και να μας πείσουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε μηνυτήριες αναφορές όταν ο προηγούμενος δήμαρχος πήγε τα σκουπίδια στην Αγκινάρα και το κυριότερο δεν είμαι εγώ αυτός που τα πήγε.

Η γιαγιά μου έλεγε «με κλανιές δεν βάφονται αυγά» (η γιαγιά μου ήταν άνθρωπος του μόχθου) και όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούσε. Σήμερα αν ζούσε και μπορούσε από τη μία να αντιληφθεί τα περί ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ δεματοποίησης και από την άλλη έβλεπε την σπατάλη του δημόσιου – δημοτικού χρήματος που καταλήγει σε ασφαλτοστρώσεις αυλών, τις απευθείας αναθέσεις, τις ημερίδες ίσως έλεγε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

Από το 1995 (ίσως και νωρίτερα) το πρόβλημα είναι επίσημα υπαρκτό με τις προσπάθειες που είχαν γίνει για την οργανωμένη εναπόθεση των απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά. Σήμερα 15 χρόνια μετά, είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Κάναμε μια διαδρομή, καταλήξαμε στο ίδιο σημείο και το αποτέλεσμα μηδέν.

Αν αυτό δεν είναι ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τι είναι; Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν.

Τελικά μήπως σκουπίδια δεν είναι μόνο αυτά που ρίχνουμε στις σακουλές μας, αλλά και αυτά που ρίχνουμε στην κάλπη. Λέω μήπως..

Δεν υπάρχουν σχόλια: