Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Το πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου (και του Ν. Ηλείας γενικότερα) δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Το ζήτημα δεν προέκυψε σήμερα, αλλά είναι υπαρκτό πάνω από μια δεκαετία. Πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι μα όλοι. Έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ν. Δ. έχουν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι και οι σημερινοί. Έχουν και οι πολίτες που επιβραβεύουν τους εκάστοτε τσαμπουκάδες που πάνω στο πρόβλημα των σκουπιδιών χτίζουν την ύπαρξή τους. Και όσο αφορά το Δήμο Πύργο σοβαρές ευθύνες έχουν όλοι, και αυτοί που περάσανε και αυτοί που περνάνε.

Η δεματοποίηση σαφώς και δεν είναι λύση. Η δεματοποίηση σαφώς και αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική ανευθυνότητα, την πολιτική ανικανότητα και την πολιτική ασυλία όλων όσων διαχειριστήκανε τα δημοτικά πράγματα του Δήμου Πύργου. Αλλά δυστυχώς η δεματοποίηση είναι μια υπαρκτή πρόταση.

Με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις που προέκυψαν για την θέση εγκατάστασης του δεματοποιητή θέτω σαν μη ειδικός τα εξής ερωτήματα:

  1. Για ποιο λόγο η αντιπολίτευση του Δήμου Πύργου δεν προτείνει συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη πρόταση για το θέμα των σκουπιδιών και απλά καταψηφίζει την σωστή ή λάθος πρόταση του Δημάρχου;;; Τόσα χρόνια (οκτώ για την ακρίβεια) γιατί δεν έκανε τίποτα για την επίλυση του προβλήματος. Δεν θεωρεί ότι έχει ευθύνες;;;; δεν έχει καταλάβει ότι ο λαϊκισμός μας έχει καταστρέψει;;; μας θεωρεί τόσο μα τόσο ηλιθίους που η στάση της ανευθυνότητάς της νομίζει ότι μπορεί να την ωφελήσει πολιτικά;;; ήμαρτον.
  2. τα σακουλοποιημένα απορρίμματα έχουν διάρκεια δύο χρόνια. Η σημερινή Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι σε αυτά τα δύο χρόνια θα έχει λύσει το πρόβλημα;;; τι έχει κάνει τα δυόμιση χρόνια της θητείας της για το θέμα της διαχείρισης (και μην τολμήσει κανείς να πει ότι μπήκαν στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης γιατί θα αρχίσουμε να μιλάμε με άλλη γλώσσα) ώστε να δίνει ελπίδα στην ίδια αλλά και να πείθει τους δημότες της, ότι σε δύο χρόνια θα έχει δημιουργήσει αδειοδοτημένο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων και θα έχει λύση το πρόβλημα;;;;
  3. ο δεματοποιητής θα εξυπηρετεί και την Αρχαία Ολυμπία;;; τα πακέτα του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας θα αποθηκεύονται στο χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή;;;;;; και αν ναι για ποιο λόγο;;; Μήπως αυτή ήταν η συμφωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών προκειμένου να εγκρίνει την χρηματοδότησή του;;;
  4. οι «αγανακτισμένοι πολίτες» και οι «κομματικοί φορείς» που παίζουν με το θέμα των σκουπιδιών, χωρίς παράλληλα να προτείνουν άμεση και υλοποιήσιμη πρόταση θεωρούν ότι προσφέρουν θετικό έργο στο οργανωμένο (καλά τώρα) κοινωνικό σύνολο ή στην τοπική κοινωνία. Εκτός από το μοίρασμα ευθυνών ποια είναι η συγκεκριμένη πρότασή τους;;;

Επειδή έχω κουραστεί να ακούω πολλά και να μην βλέπω τίποτα.

Επειδή την ανικανότητα την έχουμε ανάγει σε επιστήμη.

Επειδή τα όμορφα λόγια μου κάνουν μίζερη την ζωή μου.

Σας παρακαλώ κόφτε την μαλακία γιατί πρέπει να γνωρίζετε ένα πράγμα:

«την μαλακία πολλοί την αγάπησαν, τον μαλάκα όμως κανείς»

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από προτάσεις, οράματα, σκέψεις, ιδέες κλπ. Συνεργαστείτε όλοι μαζί σε κάτι και ας είναι αυτό το κάτι και λάθος. Συνεργαστείτε όμως χωρίς να μας θεωρείτε ηλιθίους γιατί εμείς δυστυχώς σας θεωρούμε από αυτό που δεν αγαπάει κανείς.

(τελώ υπό αγανάκτηση όταν γνωρίζω ότι το ημερήσιο πρόστιμο για τους ανεξέλεγκτους χώρους απορριμμάτων είναι πάνω από 30.000,00 €, μερίδιο του οποίου θα πρέπει και εγώ να καταβάλω, και οι υπεύθυνοι ακόμα φιλοσοφούν και πολιτικολογούν εις βάρος μου)

1 σχόλιο:

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις και τα υπογραφω με τα δυο χέρια!!!

ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ...

Μπουχτήσαμε με πια! Με τοπικούς ηγέτες γελοίους ο τόπος μας είναι για κλάματα!