Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



Ένας ιδιαίτερα εύστοχος τίτλος σήμερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ με αφορμή το γεγονός των εργολάβων που πέταγαν τα σκουπίδια όπου γούσταραν (ευτυχώς που το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας έχει περίφραξη, δυστυχώς που δεν έχει ο Αλφειός και η πρώην λίμνη Μουριάς)

«ΤΖΙΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ή καλύτερα «ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

Από το σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αντιληπτό ότι ενώ οι εργολάβοι πληρώνονται για να πηγαίνουν τα σκουπίδια μας 300 χιλιόμετρα μακριά, αυτοί σαν γνήσιοι Ελληνάρες τα πετάνε όπου γουστάρουν μολύνοντας το περιβάλλον και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Επειδή είμαι δημότης και δεν γουστάρω να πληρώνω κάποιον για μια δουλειά που δεν κάνει έχω την απαίτηση να μάθω τα ονόματα αυτών των εργολάβων.

Επίσης επειδή πάλι είμαι δημότης έχω την απαίτηση σε αυτούς τους εργολάβους να γίνει διακοπή της σύμβασής τους.

Επειδή έχω αρχίσει και σιχαίνομαι το περιβάλλον που ζω λόγω της καθημερινής του υποβάθμισης και της μόλυνσής του έχω την απαίτηση οι συγκεκριμένοι εργολάβοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Και επειδή είμαι και περίεργος θέλω να μάθω το εξής:

Με ποιο τρόπο είχε σχεδιάσει ο Δήμος Πύργου τον έλεγχο των συγκεκριμένων εργολάβων, προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή τους;;

Αφού τα πήγαιναν (υποτίθεται) σε αδειοδοτημένο χώρο δεν είχαν υποχρέωση να προσκομίζουν βεβαίωση από τον υπεύθυνο φορέα διαχείρισης του χώρου ότι το συγκεκριμένο φορτηγό την συγκεκριμένη ημερομηνία έκανε απόθεση απορριμμάτων;; έτσι με αυτή την βεβαίωση και με διάφανο τρόπο θα είναι εφικτή η πληρωμή τους.

Εάν ο Δήμος δεν είχε διασφαλίσει τον έλεγχο των εργολάβων τότε σίγουρα τα σκουπίδια μας τα πληρώνουμε για χρυσάφι και παράλληλα θα έχουμε γεμίσει την Ηλεία με ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Επειδή το να λες την άποψή σου, δεν σημαίνει ότι κάνεις πόλεμο σε κανέναν και το κυριότερο σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεσαι με την αντιπολίτευση που είναι συνυπεύθυνη για αυτή την τραγική κατάσταση με τα απορρίμματα, θα παρακαλούσα κάποια στιγμή τους αρμοδίους να μας απαντήσουν, αλλά να μας απαντήσουν σαν αρμόδιοι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala oi erolavoi..otan ta adeiazoyyn ta aporrimatofora toy dhmou ti ginetai tote?

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

gia des sto www.olympia.gr ta xalia mas

Ανώνυμος είπε...

εντύπωση επίσης μου προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία λέει κατέγραψε τις πινακίδες των φορτηγών, αλλά δεν μπόρεσε να τα σταματήσει γιατί διέφυγαν από άλλο δρόμο.
δηλαδή είχε φτάσει τόσο κοντά ώστε να καταγράψει τις πινακίδες, αλλά ολόκληρο φορτηγό ξέφυγε από περιπολικά????