Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Το Σάββατο 1 Αυγούστου ο Δήμος Πύργου διοργάνωσε μια μικρή φιέστα για την επανακατασκευή ενός γεφυριού. Η φιέστα που θύμιζε εποχή Μαυρογιαλούρου τα είχε όλα: πολυτελή πανό που έγγραφε «ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ» μεταφερόμενους χειροκροτητές, ομιλίες, ευχαριστήρια και πολύ συγκίνηση.

Είχε όμως και τα μπάζα που προέκυψαν από την κατασκευή του έργου διάσπαρτα κατά μήκος του δρόμου και μέσα στην αποστραγγιστική τάφρο.

Δεν θα πω ότι από την μία ζητάνε χρήματα για τον καθαρισμό των ρεμάτων και από την άλλη αυτοί που τα ζητάνε πετάνε τα μπάζα τους σε αυτά.

Αλλά θα πω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σεβασμός του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική και προσωπική προτεραιότητα για όλους.

Από αυτό το ιστολόγιο πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην περιβαλλοντική απαξίωση που δέχεται η περιοχή της πρώην λίμνης Μουρίας. Έχουμε δείξει φωτογραφίες που κάποιοι γνωστοί άγνωστοι την έχουν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Έχουμε αναφέρει τον προβληματισμό μας για τις περίεργες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε τουλάχιστον σαν ανεξάρτητα σκεπτόμενοι πολίτες ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο έργο υποδομής από την περιβαλλοντική και αισθητική προστασία του περιβάλλοντος.

Τώρα όσο για το επίπεδο της συγκεκριμένης φιέστας δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο ότι με θλίβει. Και το λέω με ειλικρίνεια γιατί νόμιζα ότι είχαμε ωριμάσει ότι είχαμε αποκτήσει κουλτούρα. Δυστυχώς όμως έπεσα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: