Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ … ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ


Η κατάσταση στο Δήμο Πύργου, όσο αφορά τουλάχιστον την καθημερινότητα της πόλης είναι τραγική και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε μια πρωτεύουσα Νομού. Και ενώ αυτά τα προβλήματα δημοσιοποιούνται σε καθημερινή βάση από τα τοπικά blogs (που ευτυχώς αυξάνονται) η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Πύργου συμπεριφέρεται λες και δεν ζει στην πόλη, λες και δεν αντιλαμβάνεται. Δεν έχω διαπιστώσει να έχει κάνει κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, να έχει συγκροτημένη άποψη σαν συνδυασμός για τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, να καταθέσει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Το μόνο που διαπιστώνω είναι μια κρυπτογραφημένη αντιπολιτευτική τακτική την οποία δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν γνωρίζω τα γεγονότα (και κατά επέκταση η πλειοψηφία των δημοτών).

Σε ανακοίνωση της που κυκλοφόρησε η παράταξη «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» μιλάει στο πολύ αόριστο για δύο υποθέσεις που είναι παράνομες κατά την άποψή της (και ενδεχομένως έχει δίκιο)

Το ερώτημα όμως είναι γιατί αναφέρεται σε αυτές με μισόλογα και όχι ξεκάθαρα, γιατί δεν λέει ονόματα και στοιχεία και γιατί η ίδια δεν έχει προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Γιατί προκαλούν τον κατηγορούμενο να αποκαλύψει και δεν το κάνουν οι ίδιοι;; Πως θα μπορέσουν να γίνουν πιστευτές αυτές οι καταγγελίες από τον απλό δημότη;;

Θεωρώ ότι αυτός που παρανομεί πρέπει να τιμωρείται. Επίσης όμως θεωρώ ότι από την στιγμή που γνωρίζεις πρέπει να αποκαλύψεις σωστά και συγκροτημένα. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί παζάρι πολιτικού συμψηφισμού. Δηλαδή εσύ έκανες αυτά, εγώ εκείνα και άρα είμαστε στα ίδια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lipon filaraki giaola afta poy lei i antipolitefsi exi dikio proton blepe ikopedo dipla apo ton skoypidotopo deftero den noite na ise proedros toy dimotikoy simboylioy ke sinxronos dikigoros kata toy dimoy kai epidi 8a moypis re an8rope to epaggelmamoy soyleo lipon oti dialegis i dikigoros i proedros

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Καταρχήν για το οικόπεδο έχει γίνει ήδη θέμα στον ΠΥΡΓΟΤΗ (εδώ)
Το πνεύμα του κειμένου δεν είναι εάν έχει δίκιο (για να τα λέει δημόσια σίγουρα κάτι ξέρει) αλλά γιατί δεν τα λέει ξεκάθαρα για να το καταλάβουμε όλοι.
Στην ουσία δεν διαφωνούμε απλά εγώ δεν αντέχω άλλο σε αυτή την πόλη κανείς να μην λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Και η σκοπιμότητα που δεν τα λέει με βάζει σε σκέψεις.
ΠΥΡΓΟΤΗΣ

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

το έδω είναι στο
http://pirgotis.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

o parataksi liatsi, den milaei kseka8ara giati aploustata den tous simferei. exoun ki autoi lerwmeni tin fwlia tous apo tin epoxi tis dikis tous dimarxeias. o makis den ekane kapoia diwksi gia atastalies pou vrike sta oikonomika. alla ana pasa stigmi ton exei sto xeri.

alla sto katw katw auti den einai i pagia taktiki twn politikwn. mia zwi den milane kseka8ara..... perimeneis na to kanei o sygxronos pyrgos???

Ανώνυμος είπε...

η παράταξη Λιατσή κάνει αντιπολίτευση για τους τύπους και μόνο,γιατί την έχει λερωνένη τη φωλιά της.Δυο τετραετίες ''έφαγαν'' με χρυσά κουτάλια,έργα 100.000 ευρώ τα έκαναν 300.000 ευρώ για να ''τρώνε''.Μη τον παίζουν ''ηθικά'' στοιχεία γιατί δεν είναι.
Και η σημερινή δημοτική αρχή να κάνει επιτέλους αυτό για το οποίο την ψήφισε ο κόσμος και να κόψουν τις μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Οι προηγούμενοι ήταν ΛΑΜΟΓΙΑ σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. (Και δε μπορώ πια τους white collar κλέφτες να τους αντιμετωπίζει ο κόσμος ψιλοχαλαρά, λίγο μπουρζουαζίδικα. ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!)
Αλλά και οι καινούργιοι μπορεί να μην είναι τέτοια πάστα. Όμως είναι πολιτικάντηδες. Και θέλουν και αυτοί να εξυπηρετήσουν μικρο- και μεγαλο- συμφέροντα. Και είναι ενταγμένοι μια χαρά στο σύστημα αλληλοπλεκόμενων συμφερόντων και συγκαλύψεων που κρατάνε ακράδαντα στη θέση της την πολιτική και οικονομική βλαχομπαρόκ ελίτ της Πόλης μας.
Γι'αυτό και δεν πρόκειται να βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα των προηγούμενων. Σε κάποια χρόνια θα είναι και αυτοί οι "προηγούμενοι"...