Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ


Το θέμα που αφορά το Portal του Δήμου Πύργου,  έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον
Μετά την ανάρτησή που έγινε στον ΠΥΡΓΟΤΗ που αφορά το portal του Δήμου Πύργου και της σχετικής ανάρτησης του ΠΥΡΓΟΣ NEWS ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδριόλας έστειλε email στο  ΠΥΡΓΟΣ NEWS και θέτει ερωτήματα που έχουν σχέση με το κόστος του Portal.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το κόστος είναι 137.986 €, δαπάνη η οποία δεν δικαιολογείται με το προσφερόμενο αποτέλεσμα.
Αφού δηλώσουμε την δυσφορία μας που ο κ. Ανδριόλας δεν επέλεξε (για τους δικούς του λόγους)  να στείλει και στον ΠΥΡΓΟΤΗ (που ανάδειξε το θέμα) τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:
  1. ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ είχε κάνει ανάρτηση για την αρχική ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου την 4η Απριλίου 2009. Δηλαδή περίπου πριν ένα χρόνο. Δεν έγινε αντιληπτό στο χρόνο που πέρασε να είχε αντιδράσει κανένας, προφανώς επειδή δεν ήταν προεκλογική περίοδο. Η ύπαρξη μίας προβληματικής ιστοσελίδας του Δήμου θα πρέπει να ενδιαφέρει κάθε πολίτη και σε κάθε χρόνο.
  2. οι δημόσιοι οργανισμοί μέσα από τις ιστοσελίδες του παρουσιάζουν χρηστικές πληροφορίες. Τόσο στην ιστοσελίδα του (www.dimospirgou.gr) όσο και στο portal εκτός από κάποια τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν υπάρχουν  κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Ενδεικτικά δεν υπάρχουν δηλαδή:
    • οι  Κανονισμοί του Δήμου (Ύδρευσης -  Αποχέτευσης κλπ),
    • οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (με τα θέματα ημερήσιας διάταξης) ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες
    • αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
    • προκηρύξεις έργων και προμηθειών
    • οικονομικά στοιχεία του Δήμου
    • πληροφορίες για τις ενέργειες και το δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους δημότες για να διεκπεραιώσουν μια συναλλαγή τους με το Δήμο
    • χάρτη της πόλης του Πύργου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων

Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί έχουμε και την σελίδα  (www.dimospirgou.gr) και το portal (http://www.dimospyrgou.gr/portal/page/portal/Pyrgos/Home) που πάνω κάτω λένε τα ίδια πράγματα. Θα υπάρχει προφανώς  μια εξήγηση της ταυτόχρονης λειτουργίας.
Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν «έκτισαν» την πρώτη ιστοσελίδα που σαφέστατα έχει πολύ καλύτερη αισθητική από το Portal.
Στην νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως την ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας, η χρήση του διαδικτύου αποτελεί πυλώνα για την διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών. Άρα από αυτή την πλευρά θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και όχι σαν μια υποχρεωτική αγγαρεία.
Επίσης ο Δήμος Πύργου τόσο με τον προηγούμενο Δήμαρχο όσο και με τον τωρινό υστερεί πολύ και σε αυτό το θέμα από τους άλλους δήμους ανάλογου μεγέθους.  
Δικαιολογίες χρόνου δεν υπάρχουν.
Τώρα εάν αληθεύουν τα αναφερόμενα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανδριόλα ως προς το μέγεθος της δαπάνης τότε τίθεται μεγάλο ζήτημα ηθικής τάξης.
Θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος, όταν μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο Δήμος είναι φτωχός σε τέτοιο σημείο που με δυσκολία έκανε ένα βιβλίο δώρο στους πτυχιούχους του ΤΕΙ, εάν ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα, να έκανε μια προγραμματική σύμβαση με το Τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ έναντι αμοιβής, που σε καμία περίπτωση δεν θα άγγιζε τα 137.986 €,  ώστε να κατασκευάσει και να συντηρεί την σελίδα του Δήμου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημιουργία ιστοσελίδων περιλαμβάνεται στο γνωστικό αντικείμενο του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ.
Τότε μάλιστα θα είχαμε και την αρχή της ενεργούς συμμετοχής του ΤΕΙ στην τοπική κοινωνία, την δημιουργία σχέσεων ΤΕΙ και Δήμου και άλλα πολλά.
Για ποιο λόγο δεν το έκανε δεν μπορώ να γνωρίζω.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


Επισκέφτηκα την σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάσθηκα.
Εκτός του γεγονότος ότι σε αυτό δημοσιεύονται οι αποφάσεις που αφορούν τις εγκρίσεις των Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων στα έργα που εκτελεί το συγκεκριμένο υπουργείο κάνοντας γνωστές τις οποιαδήποτε οικονομικές μεταβολές στην κοινή γνώμη  (ανήκουστα πράγματα για εμάς εδώ) αλίευσα στην κατηγορία «ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» την 8868/15-3-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου που αναφέρει ότι «…συνιστά λόγο ακυρότητας της πράξης βεβαίωσης της παράβασης η μη αναγραφή επί του σχετικού εντύπου του αριθμού της οδού επί της οποίας έλαβε χώρα η παράβαση…»
Δηλαδή με απλά λόγια όσες κλίσεις για παράνομο παρκάρισμα δεν αναφέρουν και τον αριθμό της οδού στην οποία βεβαιώθηκε παράβαση «πάσχουν ακυρότητας».
Φανταστείτε τι έχει να γίνει στον Πύργο, που για να βρεις αριθμό οδού πρέπει να ψάχνεις μία ώρα, όση δηλαδή πρέπει και για να παρκάρεις.
Κάτι ξέρουν τελικά στο Δημαρχείο που τις σβήνουν σχεδόν όλες. Είναι μπροστά από όλους μας (για να μην λέτε μερικοί ότι λέω μόνο κακίες).

Η εγκύκλιος αναλυτικά αναφέρει
Για συνέχεια εδώ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης. Ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.
Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική:
- "Οργανωμένη χώρα", λέει, "τόσα χρόνια στην Ελλάδα, τι κατάλαβα απο οργάνωση και υπηρεσίες; Mου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση".
Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κόλασης. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη, και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει. Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
-          "Να δω πώς είναι", του απαντά εκείνος.
-          "Ούτε να το σκέφτεστε κύριε!", του απαντά ο υπάλληλος! "Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη! Εγώ σας λέω να μη μείνετε"
Όπου φύγει-φύγει ο Ελληνας. Στη συνέχεια δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη, όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ μάλιστα, δεν ανάβουν γιατί έχουν καεί τα λαμπάκια. Έτσι η επιγραφή γράφει ΟΑΣΗ.
-          "Ελληνική ανοργανωσιά...", μουρμουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους... Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι, τύφλα στο μεθύσι, και τον ρωτά τι θέλει.
-          "Ήρθα να δω πώς είναι", του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα.
Τραπέζια, πολύ κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια... Γενικώς, μπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος:
-           "Καλά ρε φίλε, τι γίνεται εδώ;"
-          "Aσε φίλε, χάλια!", του λέει ο μεθυσμένος. "Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.
-          "Πλάκα μου κάνεις;;;", απαντάει ο πεθαμένος. "Εδώ πίνετε και γλεντάτε!"
- "
Εεε, ξέρεις πώς είναι μωρέ εδώ στην Ελλάδα... Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια..."

N.S.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Στη νέα ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Πύργου έχουν μετατρέψει την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε ξενοδοχείο. Πιο συγκεκριμένα η αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση της Νομαρχίας παραπέμπει στο ξενοδοχείο ΟΔΥΣΣΕΑΣ.



Νομάρχη πάρε θέση. Φτιάξε πισίνα και δώσε φτηνά δωμάτια στο λαό




Μπορείτε να δείτε την σελίδα μέχρι να διορθωθεί εδώ




Πάντως χωρίς πλάκα ας κοιτάξουν αυτοί στο Δήμο να συμμαζέψουν λίγο τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες που είναι ανεπαρκέστατες και εκθέτουν την πόλη πολύ περισσότερο από τον κ. Ηγουμενάκη.

ΣΤΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ο δήμαρχος Πύργου εδώ και λίγες μέρες μπήκε στο club των bloggers. Ολόψυχα του ευχόμαστε καλές αναρτήσεις.

Το blog του έχει διεύθυνση:
http://makisparaskevopoulos.blogspot.com/

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ;;;;


Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΙΟΝΙΟΝ FM του καθηγητή του ΤΕΙ Πύργου κ. Ηγουμενάκη, ο οποίος είναι πλέον πιο γνωστός και από τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Καπλάνη, ο σύμβουλος του Δημάρχου με το όνομα Νίκος του δήλωσε ότι η ΣΕΤΤΗΛ θα κλείσει.
Το τοπίο ξεκαθαρίζει και έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και η πρόταση του Δημάρχου για συστέγαση του ΤΕΙ με το στρατόπεδο.  Πάμε το ΤΕΙ εκεί στα 30 στρέμματα περίπου, κλείνει η ΣΕΤΤΗΛ, ελευθερώνεται ο χώρος και επεκτείνεται στα υπόλοιπα 60 το ΤΕΙ ώστε να έχουμε μία πρότυπη και ζηλευτή Πανεπιστημιούπολη. ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ.
Η πλάκα όμως είναι ότι με την ακολουθούμενη τακτική και η ΣΕΤΤΗΛ θα κλείσει και ΤΕΙ δεν θα έχουμε για να το στείλουμε εκεί.
Όσο αφορά τον σύμβουλο δεν γνωρίζω από πού πηγάζει η δυνατότητα του να λέει τέτοια πράγματα. Μήπως ο κ. Δήμαρχος θα έπρεπε να προβληματισθεί. Τους πολίτες πάντως σε κάθε περίπτωση τους ενδιαφέρουν να μαθαίνουν τι έργο παίζετε στο παρασκήνιο και τι παραμύθια τους πουλάνε στο προσκήνιο. Ανακουλουθία λόγων και πράξεων.

Εάν κάτι δεν ισχύει ας βγει ο κ. Νίκος να το διαψεύσει.

Κατεβάστε να ακούσετε το επίμαχο σημείο εδώ (4 ΜΒ)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν θα αναρτηθούν σχόλια που θα αναφέρουν ΕΠΩΝΥΜΟ. Μας είναι τελείως αδιάφορο.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η ΗΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ


Σε λίγο καιρό θα δημοσιοποιηθεί ο αναπτυξιακός νόμος, προκειμένου να λειτουργήσει και σαν αντίβαρό στην τροχιά ύφεσης που μπαίνει η χώρα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ν. Ηλείας  είναι τελευταίος σε ανάπτυξη, η συνέπειες από τις πυρκαγιές του 2007 ήταν καταστροφικές για τον οικονομικό του ιστό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύθηκε ότι θα μετασχηματίσει ολόκληρο τον νομό Ηλείας σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.
Με αυτά τα γενικά όμως και τα ευχολόγια σίγουρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπτυξη.
Θα πρέπει το σύνολο των πολιτικών που εκπροσωπούν αυτό τον τόπο να θυμίσουν, να προτείνουν και να διεκδικήσουν ευνοϊκούς όρους για την Ηλείας.
Θα πρέπει να ζητήσουν αύξηση της κρατικής συμμετοχής στις ιδιωτικές επενδύσεις, διεύρυνση των επιλέξιμων δράσεων και δωρεάν υποστηρικτικούς μηχανισμούς για τους επενδυτές.  Θα πρέπει να απαιτήσουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των πυρόπληκτων.
Εάν οι Βουλευτές, ο Νομάρχης και οι Δήμαρχοι κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως δυστυχώς θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη της πυρόπληκτης Ηλείας. Θα πρέπει να στρατευθούν όλοι μα όλοι άμεσα, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό θεσμικό μέτωπο  που να έχει καταγεγραμμένη άποψη και να διεκδικήσουν από τον πρωθυπουργό απλά αυτά που υποσχέθηκε.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Η Νομαρχία και ο Δήμος πέρσι είχαν δηλώσει συμμετοχή  στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009» και δυστυχώς δεν είχαν τηρήσει την εθελοντική τους δέσμευση (δείτε εδώ).
Φέτος σοφότεροι από πέρσι δεν ξαναέκαναν το ίδιο λάθος, να δηλώσουν δηλαδή συμμετοχή και να έχουν και τις λάμπες αναμμένες (δείτε εδώ τους συμμετέχοντες).
Μπράβο τους που τουλάχιστον δεν κορόιδεψαν κανένα. Κάτι είναι και αυτό.  
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: οι μόνοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή από τον Ν. Ηλείας είναι:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΣΑΙΝΑΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ


Στην Αμαλιάδα ο Δήμαρχος σε κοινή πορεία με τους φοιτητές προς το νέο κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Ένα κτίριο που ο εκεί δήμαρχος κατάφερε να φτιάξει αφού βρήκε οικόπεδο και χρηματοδότηση.
Στον Πύργο η πορεία Δημάρχου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΕΙ. Είναι μάλλον πορεία σύγκρουσης. Μετά την σύγκρουση με τους σπουδαστές (έχουν κάνει κατάληψη δύο φορές στο Δημαρχείο και άπειρες καταγγελίες) ήρθε η ώρα και με τους καθηγητές.
Οι άνθρωποι του ΤΕΙ λένε τα αυτονόητα, που στην γειτονική μικρότερη και μη πρωτεύουσα του Νομού έχουν γίνει εδώ και καιρό και εδώ ο Δήμαρχος του Πύργου  ρίχνει τις ευθύνες του αλλού για αυτά που ο ίδιος δεν έχει κάνει και ακόμα ψάχνει για οικόπεδα.
Κύριε Δήμαρχε και η Αμαλιάδα στην Ελλάδα ανήκει, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες νοοτροπίες που συναντάτε και εσείς έχει, αλλά αυτή τα κατάφερε. Εσείς γιατί όχι;;;
Φταίνε πάντα οι άλλοι;;;;
Μάλλον όχι.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η 2η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.


Με την καθολική απουσία των βουλευτών και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ορκωμοσία των πτυχιούχων του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου Παράρτημα Πάτρας η τελετή της οποίας χαρακτηρίσθηκε από τους έντονους διαξιφισμούς (μόνο σφαλιάρες δεν έπεσαν) του Δημάρχου Πύργου (του μόνου εκπροσώπου που παραβρέθηκε) και του μόνιμου καθηγητή  του τμήματος Γεώργιου Ηγουμενάκη ο οποίος είπε τα πράγματα με το όνομα τους.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στην εκδήλωση της απονομής ο Δήμαρχος Πύργου έχοντας την αίσθηση ότι «θα κάνει παιγνίδι», όταν τον καλέσανε στο βήμα, αφού είπε τα γνωστά περί στρατοδικείου κλπ άφησε την μπηχτή για την απουσία του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας κ. Καπλάνη αγνοώντας ταυτόχρονα την απουσία όλων των υπολοίπων τοπικών φορέων και ευχαριστημένος περίμενε την διαδικασία της απονομής.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ Δημάρχου και προέδρου ΤΕΙ υπάρχει μεγάλο χάσμα με αφορμή την αναποτελεσματικότητα του Δήμου στην εξεύρεση οικοπέδου για την οριστική στέγαση του ΤΕΙ
Στην συνέχεια όμως όταν το λόγο πήρε ο μόνιμος καθηγητής  του τμήματος Γεώργιος Ηγουμενάκης (ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε γραμματέας του κ. Ρέππα σημερινού Υπουργού Δημοσίων Έργων) τα χαμόγελα πάγωσαν.
Ο κ.  Ηγουμενάκης  είπε τα αυτονόητα και τα πράγματα με το όνομά τους: κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν έχει κάνει τίποτα για το ΤΕΙ και όσα λέει για φτωχό Δήμο είναι δικαιολογίες, έριξε ευθύνες για το καθεστώς συστέγασης με το Λύκειο και για το κτιριακό γενικότερα αναφέροντας συγκεκριμένα «1500 σπουδαστές στεγάζονται σε μια πτέρυγα Λυκείου που είναι για 300 μαθητές», είπε ότι οι τοπικοί φορείς αντιλαμβάνονται τους σπουδαστές μόνο σαν ευρώ, είπε ότι η λειτουργίας του ΤΕΙ στον Πύργο είναι προβληματική και κανένας δεν κάνει τίποτα, ζητώντας να φύγει το ίδρυμα για άλλη πόλη εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση .
Ο Δήμαρχος διακόπτοντας τον από κάτω (λες και η αίθουσα ήταν γήπεδο) φώναζε για να καλύψει τα αδικαιολόγητα.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα κατηγόρησε τον καθηγητή ότι είναι πολιτικά καθοδηγούμενος (είναι στο ίδιο κόμμα και μάλιστα ο κ. Ηγουμενάκης  με προϋπηρεσία στο γραφείο του Ρέππα) είπε ότι έχει δύο πλήρης φακέλους (ως και γήπεδα έχουν) και είναι στην διαδικασία για την τελική συμφωνία με το Υπουργείο (αυτό το ακούμε 3 χρόνια αλλά για ποια οικόπεδα μιλάει δεν ξέρουμε) και άλλα πολλά.
Συγχαρητήρια στον καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ κ. Γεώργιο Ηγουμενάκη,  που προσπάθησε να αφυπνίσει κάποιους από εμάς και το κυριότερο συγχαρητήρια γιατί είπε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.
ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΆΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΕΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

….κατά τα άλλα θέλουμε και πανεπιστήμιο, δεν κοιτάμε τα χάλια μας καλύτερα.  

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΩΡΑΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ......


Ο Βουλευτής κ. Κουτούκος ζητάει από τον Υπουργό να κάνει παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης για τα τριχίλιαρα, ο Δήμαρχος Πύργου ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει το ΣΔΟΕ τους ελέγχους, οι παπάδες ζητάνε να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ  και ο Πανταζής (το καμάρι μας) απειλεί, ντουφεκάει καταδικάζεται και παραμένει στη θέση του.
Τέτοια παραδείγματα είναι πάρα πολλά σε καθημερινή βάση, που μας φαίνονται λίγα και μικρά για να ασχοληθούμε. Αθροιστικά όμως είναι πάρα πολλά και δείχνουν το πνεύμα και την φιλοσοφία του συνόλου των πολιτικών μας αλλά και του συστήματος μέσα στο οποίο κινούνται και επιβιώνουν.
Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή εικόνα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και αυτό ενδεχομένως είναι το αίτιο της απόλεσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Μαγαζί γωνία …………

ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ «ΤΑ ΧΩΡΜΑΤΑΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ»

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΝΤΖΙΡΗ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30μ.μ.

Ή ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30μ.μ.

 
ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ"
 
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

 
ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΞΑΡΧΑΚΟΥ, ΜΟΥΤΣΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
 
ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ STANDS ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ «ΠΑΤΡΙΣ» & «ΠΡΩΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) είχαμε ασχοληθεί με τα διαφημιστικά stands των εφημερίδων «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΠΡΩΤΗ» που έχουν γεμίσει τον Πύργο. Αναγνώστης μας επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις των εφημερίδων που διανέμονταν δωρεάν έχουν σταματήσει και άρα η ύπαρξή τους δεν είναι απαραίτητη. Ανεξαρτήτως εάν η τοποθέτηση τους είναι νόμιμη ή παράνομη (κατά την άποψη μας το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να μοιράζει τον κοινόχρηστο χώρο για διαφημιστικούς λόγους και άρα η τοποθέτηση τους είναι παράνομη) ήρθε η ώρα να μαζευτούν από αυτούς που τα τοποθέτησαν.
Είναι δύσκολο να είσαι Δημοτική Αρχή και να πρέπει να στενοχωρήσεις τους φίλους σου, αλλά δυστυχώς κάποιες στιγμές πρέπει να το κάνεις. Εξάλλου το σύμπλεγμα εκδοτών – αιρετών είναι τόσο ισχυρό που για μερικές δεκάδες stands δεν θα έρθει η καταστροφή του κόσμου.
Άμεσα  λοιπόν η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιβάλει στους τοπικούς εκδότες την απομάκρυνσή τους (λέμε λόγια του αέρα εμείς τώρα αλλά αυτός είναι ο ρόλος μας) και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι δημόσιοι – κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι τσιφλίκι τους για να τους μοιράζουν στους κολλητούς φίλους τους.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης


Αναδημοσίευση από το «Το Κουτί της Πανδώρας»


“Ο έχων δύο χιτώνες,  διαπραγματεύεται το ΦΠΑ”. Δεν θυμάμαι  τέτοια εκκλησιαστική ρήση. Θυμάμαι  αυτή που θυμούνται όλοι. Αν υπάρχει  Θεός, και αν αγαπά ιδιαίτερα τους έλληνες όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τότε σίγουρα προτιμά απ το να του καίμε δυό γραμμάρια παραφίνης υπό μορφήν κεριού, να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα να ζήσει.
Με μεγάλο κόπο θα παραβλέψω τον αρνητικό ρόλο της  Εκκλησίας όταν η Ελλάδα το είχε ανάγκη. Θα πως πως υπήρχαν μόνο Παπαφλέσσες και όχι Γρηγόριοι Ε που καλούσαν τον λαό να μην επαναστατήσει ενάντια στους Τούρκους. Πως υπήρχαν μόνο παπα Ανυπόμονοι και παπα Πυρουνάκηδες, αντάρτες και πατριώτες, και όχι ιεράρχες που “διάβαζαν” επί Χούντας ή Άνθιμοι που φωτογραφίζονταν δίπλα στον Παπαδόπουλο και τον Πατακό. Θα τα παραβλέψω αυτά και θα μείνω σε αυτά που δεν μας χωρίζουν αλλά μπορεί να μας ενώνουν. Τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας.
....... συνέχεια εδώ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 69/2010 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3568/2010 τ. β΄ η κυβέρνηση οριστικοποιήσει επιτέλους την σήμανση που θα φέρουν υποχρεωτικά τα πρατήρια υγρών καυσίμων από 1-4-2010.
Αποκλειστικά σας το παρουσιάζουμε.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ» ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ PARKING


Η Δημοτική Αρχή αντί να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμα της, που αναφερόταν στη δημιουργία 10 δημοτικών parking, αναπτύσσει πολιτικές που οδηγεί τους δημότες της στα ιδιωτικά parking.
Μετά την ανάπλαση του «ιστορικού κέντρου» που μηδένισε τις θέσεις στάθμευσης στους δρόμους οι οποίοι αναπλάσθηκαν , μετά την συνεχιζόμενη ανοχή της στους παράνομους οριοδείκτες που τοποθετούν αυθαίρετα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών parking  στους παρακείμενους δρόμους (δείτε εδώ), προχώρησε και στην απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης και στην οδό Φωκίωνος (είναι ο δρόμος που οδηγεί στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου από την Ρ. Φεραίου) στην περιοχή της οποίας έχουν κατασκευαστεί δύο (2) ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης. Εδώ και πενήντα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα τώρα που κατασκευάστηκαν ιδιωτικά parking  δημιουργήθηκε η ανάγκη για την απαγόρευση.
Συγχαρητήρια σε όλους που στηρίζουν τέτοιες φιλολαϊκές πολιτικές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ 18.03.2010



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανησυχία του εκφράζει ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για την καθυστέρηση της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την επαναφορά του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Ηλείας και τη συνακόλουθη μεταφορά της ευθύνης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στη Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο Νομάρχης Ηλείας σε ένα αναλυτικό εξασέλιδο υπόμνημα προς τον Υπουργό και με πάνω από 50 σελίδες συνημμένα έγγραφα, με αποφάσεις, Δελτία Τύπου, ψηφίσματα, δηλώσεις και δημοσιεύματα τύπου, περιγράφει με ατράνταχτα επιχειρήματα το δίκιο των Ηλείων και καλεί τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Στο έγγραφο του προς τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ο Νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας :

* Τονίζει την θέση που πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, στην ομιλία του στη Βουλή στις 23-12-09 είχε δηλώσει ότι « ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνα ανήκε στο Δήμο Φιγαλείας από αρχαιόθεν εδώ και χιλιάδες χρόνια»
* Υπενθυμίζει ότι το θέμα της μετακίνησης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα από τον Δήμο Φιγαλείας του Νομού Ηλείας στη Μεσσηνία, ξεκίνησε από την απαράδεκτη απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης στο Α.Α.Π.. Αρ. Φύλλου: 437/10-09-09.
* Υπογραμμίζει ότι και ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού, στις 21.01.2010 στην Βουλή είχε πει ότι «Το νομικό συμβούλιο του κράτους, σύμφωνα με γνωμοδότηση , αποφάνθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, η διόρθωση σφάλματος της υπουργικής απόφασης του 1986, δεν ήταν νόμιμη (…) και καθορίζει και τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και επιμένει ότι πρέπει να αποστείλουμε στο Εθνικό Τυπογραφείο έγγραφο που θα ζητά να γίνει απάλειψη της διόρθωσης του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου 2009 και επαναφορά της υπουργικής απόφαση του 1986.»
* Θυμίζει την θέση της πολιτικής εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα πολιτισμού κ. Μαρία Δαμανάκη προεκλογικά στις 18-09-09 που είχε δηλώσει «Ας αφήσει ο Υπουργός τον Επικούριο Απόλλωνα, λοιπόν, στη γαλήνη του και στον τόπο του».
* Σημειώνει ότι μετά την τοποθέτηση στη Βουλή για την αποκατάσταση νομιμότητας, αναμέναμε και αναμένουμε ακόμα την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την απάλειψη της διόρθωσης του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου του 2009 και την επαναφορά της Υπουργικής απόφασης του 1986. Όμως αυτό, με βάση την μέχρι τώρα ενημέρωση μας, δεν έχει συντελεστεί.
* Αντιτίθεται στη λογική του Πόντιου Πιλάτου με την οποία πάει να επιλυθεί ένα θέμα, που το έχει αποφασίσει η ίδια η ιστορία, οι νόμοι και οι υπάρχουσες αποφάσεις .
* Επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα των Ηλείων για το ότι ανήκει ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία.
* Μετά την αναμενόμενη διόρθωση του σφάλματος της 10ης Σεπτεμβρίου του 2009 είναι δεδομένο ότι για τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα θα έχει ευθύνη η Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.
* Εκφράζει την διαφωνία του για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου για αυτό το θέμα, και σε ποια Εφορεία Αρχαιοτήτων πρέπει να υπαχθεί, διότι ο Επικούριος Απόλλωνας βρίσκεται και ανήκει στην Ηλεία και πρέπει να μεταφερθεί στην ευθύνη της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, διότι η μεταφορά του στην Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Μεσσηνία συντελέστηκε μετά και λόγω αυτής της απόφασης, η οποία ακυρώθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και συνεπώς έχει πάψει να ισχύει.
* Για τις προσπάθειες που γίνονται για να αλλάξει «έδρα» ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, επισημαίνει :

o Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ήταν πάντα εκεί, ανήκει στη Φιγάλεια Γη και η Φιγάλεια Γη ανήκει και είναι στην Ηλεία.
o Θεωρείται παγκόσμια ιεροσυλία ο αποχωρισμός από τη Μητέρα πόλη (Φιγάλεια) του παιδιού Ναός (Επικούριος).
o Ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μνημείο δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
o Όλοι εμείς οι Ηλείοι, οι Αρκάδες και οι Μεσσήνιοι αντί να ερίζουμε για το που ανήκει η κληρονομιά, θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συνέχιση της αναστήλωσης του Ναού, τη δημιουργία Μουσείου και Αρχαιολογικού Πάρκου και να συγκροτήσουμε μέτωπο για την επιστροφή της Ζωοφόρου του Ναού.

* Καλεί τέλος , ο Νομάρχης Ηλείας , τον Υπουργό να παρέμβει , ώστε να επιλυθεί άμεσα :

o Το θέμα της αποκατάστασης νομιμότητας και της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
o Η μεταφορά της ευθύνης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.
o Η δρομολόγηση πρωτοβουλιών και ενεργειών, οι οποίες να ενώνουν τους όμμορους Νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας και όχι να τους χωρίζουν.
o Η ανάδειξη του Ναού και της ευρύτερης περιοχής των Βασσών της Φιγαλείας και του Λυκαίου Όρους.
o Η διεκδίκηση της επιστροφής της Ζωοφόρου του Ναού.




Συνημμένα :

* Το υπ’ αριθμ. 307/4-03-10 έγγραφο Νομάρχη προς Γερουλάνο

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ: ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Ο Δήμαρχος Πύργου ασχολήθηκε με το πρόβλημα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης στον Πύργο αλλά και γενικότερα στον Ν. Ηλείας και είπε το αυτονόητο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 38 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.  
Θα πρέπει άμεσα οι βουλευτές του Νομού (και οι έξι) να συστρατευθούν για την ενοποίηση των νοσοκομειακών μονάδων και των εκσυγχρονισμό των παρερχομένων υπηρεσιών υγείας.
Αυτή η μίζερη μικροπολιτική λογική της αποφυγής της σύγκρουσης για να είναι όλοι ευχαριστημένοι έχει αποδείξει ότι μας κατάστρεψε σαν χώρα και όσοι πολιτικοί εξακολουθούν να την υπηρετούν είναι επικίνδυνοι για τον τόπο.
Καλούμε για άλλη μια φορά (όπως κάναμε και στο παρελθόν) τους βουλευτές του Νομού Ηλείας αλλά και το σύνολο τον φορέων, να σταματήσουν το θέατρο του παραλόγου και να πουν τα πράγματα με το όνομα τους: ΕΦΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ.
Καλούμε τους τοπικούς κοματάρχες και παράγοντες, να πάψουν να θεωρούν τη δημόσια υγεία τοπικιστικό λάφυρο, αλλά και να διευκολύνουν όσο μπορούν προς την κατεύθυνση του ορθολογισμού της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Καλούμε τον Δήμαρχο Πύργου να θέσει το ζήτημα της σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου σαν πρώτο θέμα για το Δήμο και να προκαλέσει την τοποθέτηση των βουλευτών και του Νομάρχη καθώς και την αντίδραση του Υπουργείου.
Όταν μιλάμε για την ζωή μας δεν υπάρχει καμία ανοχή.
Το παραμύθι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και να καταλάβουν τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στην Κρέστενα ότι δεν έχει σημασία που είναι το κτίριο αλλά σημασία έχει να γλιτώσουμε έστω και μια ζωή παραπάνω. Μπορεί να είναι η ζωή η δική μας, των παιδιών μας, του συγγενή του φίλου.

ΝΤΡΟΠΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ


Σε σχόλιο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» σελίδα 5 ημερομηνία 17-3-2010 αναφέρεται ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας ζήτησε 300 € από το ΤΕΙ Πύργου προκειμένου να παραχωρήσει την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου για την ορκωμοσία της δεύτερης γενιάς πτυχιούχων του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ.
Μεγαλύτερη ξεφτίλα για 300 € δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Συγχαρητήρια στον καρεκλοκένταυρο που κατάφερε να μας ξεφτιλίσει.
Ντροπή σε αυτούς που προσβάλουν την παρουσία του ΤΕΙ στον Πύργο και αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να κάνουν την ορκωμοσία λαμπρότερη ζητάνε και ενοίκιο για ένα δημόσια κτίριο που έχει φτιαχτεί με τα λεφτά όλων μας.
Θα πρέπει άμεσα ο Νομάρχης να αποκαταστήσει το κύρος της Νομαρχίας και να ζητήσει συγνώμη στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μετά και την συνεχιζόμενη κοροϊδία με το κτιριακό, θεωρεί πως είναι υπό διωγμό.
Με τέτοια μυαλά να μην απορεί κανείς σε λίγα χρόνια που το ΤΕΙ θα πάει στην Πάτρα.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 Υποδομές και Περιφερειακή Ανάπτυξη
Πύργος, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, ώρα 17:30
Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας
(Μανωλοπούλου 31, Διοικητήριο)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ)
κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος,
ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος
και ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας
σας προσκαλούν σε Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα:
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
στον Πύργο, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 17:30,
στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας
(Μανωλοπούλου 31, Διοικητήριο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:00 – 18:30    Προσέλευση – Εγγραφές
18:30 – 18:50    Χαράλαμπος Καφύρας, Νομάρχης Ηλείας
18:50 – 19:10    Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος ΟΚΕ
19:10 – 19:30    Τάσος Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
19:30 – 20:00    Τοποθετήσεις τοπικών κοινωνικών φορέων
20:00 – 21:00     Συζήτηση
21:00                      Κλείσιμο εκδήλωσης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΚΕ κ. Γρηγόρης Θ. Παπανίκος

 
Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ν.Ε.Ο Πατρών- Αθηνών 28 - ΠΑΤΡΑ, Τηλ.: 2610461670-3, Fax.: 2610422978
www.dytikiellada.gr
 

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΗΝ ΣΕΤΤΗΛ – Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ


Από ότι φαίνεται μετά τις συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Π. Αντωνακόπουλου και του Νομάρχη Χ. Καφύρα  απομακρύνεται το ενδεχόμενο του κλεισίματος της ΣΕΤΤΗΛ.
Ευτυχώς η πρόταση του κ. Δημάρχου για την παραχώρηση 50 στρεμμάτων δεν θα υλοποιηθεί, πρόταση που για να ήταν εφικτή προϋπόθετε το κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ.
Και για να μην μιλάμε και εμείς στον αέρα ας μιλήσουμε με αριθμούς:
Η ΣΕΤΤΗΛ είναι περίπου 90 στρέμματα
Τα  υφιστάμενα κτίρια της έχουν τοποθετηθεί σε έκταση 62 στρεμμάτων περίπου.
Στα υπόλοιπα 28 στρέμματα συμπεριλαμβάνεται το γήπεδο (11 στρέμματα) που σαν χώρος άθλησης αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι για την λειτουργία ενός χώρου στον οποίο ζουν νέοι άνθρωποι και περισσεύουν 17 στρέμματα χωρίς καμία δυνατότητα δόμησης.
Με την πρόταση του κ. Δημάρχου για παραχώρηση 50 στρεμμάτων το στρατόπεδο θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει αφού σε αυτή την έκταση που ζητούσε περιλαμβάνονται εκτός του γηπέδου που ισχυρίζεται και:
Τα μαγειρεία και η τραπεζαρία του στρατοπέδου
Τα κτίρια που στεγάζονται οι 4 λόχοι (κοιτώνες) των στρατιωτών
Το γραφείο κίνησης και ο χώρος στάθμευσης των στρατιωτικών οχημάτων
Δηλαδή με απλά λόγια εάν υλοποιούνταν η πρόταση του κ. Δημάρχου η ΣΕΤΤΗΛ θα έπαυε από στρατόπεδο και θα γινόταν κάτι άλλο (δεν ξέρω τι) αφού σε αυτή δεν θα μπορούσαν να μείνουν, να φάνε και να αθληθούν στρατιώτες.
Στην φωτογραφία φαίνονται τα 50 στρέμματα που ζητάει ο Δήμος.
Πιστεύω ότι η παραπάνω αριθμητική ανάλυση δείχνει δύο πράγματα:
  1. Η πρόταση έγινε στον αέρα για να φανεί ότι η Δημοτική Αρχή ασχολείται με το θέμα του κτιριακού του ΤΕΙ μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση και τα τόσα ΘΑ που έχει πει για το συγκεκριμένο θέμα.
  2. Η Δημοτική αρχή γνωρίζοντας την πρόταση για κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ αντί να αντισταθεί σε αυτή, συνηγόρησε έμμεσα προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στο χώρο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν έχουν μια μικρή απόκλιση για το λόγο ότι προέρχονται από το Google Earth χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αλλοιώνουν το πνεύμα των αναφερομένων.


Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ


Η δυσοσμία είναι κάτι που πολύ δύσκολα κρύβεται και ακόμα πιο δύσκολα γίνεται αποδεκτή.  Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε καταγγείλει, το γνωστό σε όλους τους Πυργιώτες, πρόβλημα δυσοσμίας που προκαλείτε από ένα πυρηνελαιουργείο  και είχαμε εκφράσει τον προβληματισμό μας.
Στην Αχαΐα, που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα,  ο Νομάρχης  προχώρησε στην ανάκληση της λειτουργίας τους, χωρίς να παίζει και να χαϊδεύει κανέναν.
Εδώ στην Ηλεία η μοναδική μονάδα πυρηνελαιουργείου  που καθημερινή βρωμίζει το αέρα που αναπνέουμε, εξακολουθεί να λειτουργεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας έχουν προβεί σε ελέγχους στο συγκεκριμένο  πυρηνελαιουργείο  και έχουν εισηγηθεί προς τον Νομάρχη την επιβολή χρηματικού προστίμου 30.000,00 € και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του.
Η απόφαση για την εφαρμογή του προστίμου είναι στα χέρια του Νομάρχη Ηλείας.
Τον καλούμε να πράξει ότι έπραξε και ο Νομάρχης Αχαΐας άμεσα (και όχι όταν τελειώσει η περίοδος λειτουργίας της μονάδας), απαλλάσσοντας μας από την καθημερινή και αηδιαστική  βρώμα, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ότι οι υπηρεσίες του λειτουργούν ελεύθερες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη χρηστή διοίκηση.  

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ BLOGS


Το τοπικό blogs «ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ» (http://nomoshleias.blogspot.com) κατέβηκε μετά την τρομοκρατία που δέχτηκε από «δημοκρατικά εκλεγμένους». Η φίμωση των ελεύθερων φωνών, αυτών που δεν ανήκουν στο σύστημα και στο σάπιο κατεστημένο διαπλοκής εκδοτών – πολιτικών – λαμογιών  είναι γεγονός και στην Ηλεία.
Ας αντιληφθούν όλοι μα όλοι, ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα να λέμε την άποψή μας και ας μην έχουμε ασυλία σαν μερικούς άλλους.
Ας αντιληφθούν όλοι μα όλοι, ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα blogs αλλά από αυτούς που έχουν την εξουσία και την εφαρμόζουν εις βάρος του συνόλου.
Ας αντιληφθούν όλοι μα όλοι ,ότι η εθνική μας ανεξαρτησία μας δεν χάθηκε από τα blogs αλλά από αυτούς που τόσα χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα με το προσωπείο της δημοκρατίας.
Η στάση το ήθος και οι πράξεις των «δημοκρατικά εκλεγμένων» κρίνονται κάθε μέρα στην κοινωνία και από τα αποτελέσματα των επιλογών τους. Και δυστυχώς κανείς δημοκρατικά εκλεγμένος δεν έχει αποδείξει ότι είναι άξιος για τον σεβασμό μας.
Απλά ντρέπομαι και τίποτα άλλο.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ΣΕΤΤΗΛ είναι απαραίτητη η συνύπαρξη φοιτητών στρατού. Μοντέλο δοκιμασμένο κατά το παρελθόν.