Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΥΡΓΟΥ


Στην αφάνεια είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πύργου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας του και οι πόρτες τους είναι απλά κλειδωμένες. Η σχετική ταμπέλα με το ωράριο λειτουργίας είναι κενή. Στην σελίδα του Δήμου στο internet δεν υπάρχει καμία πληροφορία (θα μου πει κάποιος για τι υπάρχει) και είναι άγνωστο πως κάποιος γονέας θα βρει πληροφορίες για να το επισκεφτεί με τα παιδιά του.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δαπανήσαμε χρήματα και δεν αποδίδουμε τις επενδύσεις στην κοινωνία με αξιοπρεπείς όρους. Καλά τα εγκαίνια, καλοί οι κυβόλιθοι αλλά τα έργα θα πρέπει να έχουν ανταποδοτικότητα και να χρησιμοποιούνται από τους δημότες.
Θα πρέπει να αναδείξουμε αυτά τα λίγα που έχουμε και μην ονειρευόμαστε πράγματα που μόνο παραπλανητικά μπορεί να είναι.
Δεν γνωρίζω πόσα σχολεία του Δήμου Πύργου επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά πιστεύω ότι ο κάθε μαθητής πρέπει να περνάει από αυτό τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο. Καλές οι εκδρομούλες στις αλάνες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Και το Κυκλοφοριακό Πάρκο ενδείκνυται για αυτό. Αλλά τόσο ο Δήμος όσο και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση κοιμούνται σε βαθύ λήθαργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: