Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΕΙ: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΡΙΣΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΤΤΗΛ



Από την συστέγαση του με ένα Λύκειο ο Δήμαρχος θεωρεί ότι είναι καλύτερη η συστέγασή του με ένα στρατόπεδο. Ευτυχώς που δεν διαθέτουμε σωφρονιστικές φυλακές.
Αντί το θέμα του κτιριακού του ΤΕΙ να αποτελεί το πρώτο θέμα για το Δήμο Πύργου το οποίο να προσεγγίζεται με σοβαρότητα, ο Δήμαρχος (υπό το άγχος των εκλογών που κάτι θα πρέπει να βρει και να πεί σε αυτές και για το ΤΕΙ) αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο και την δημόσια διαβούλευση  (τι ωραίες λέξεις), ρισκάρει την λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ στον προεκλογικό τζόγο.
Το ΤΕΙ Πύργου τελικά είναι το πιο πολυταξιδεμένο. Από το πολυκλαδικό στην Βαρβάσαινα, μετά στο Μανωλοπούλειο, μετά στην είσοδο της πόλης στην ΣΚΟΣ ΑΕ, στο Ξυστρή, στην Μούτελη, στην Μουριά, στα Βυτινέϊκα. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ αφού οι διοικούντες δε το θέλουνε.
Ο Δήμαρχος σαν περιφερόμενος προικοθήρας ζητάει πάντα από τους άλλους και αυτός δεν δίνει τίποτα. Στο τζάμπα με την ΣΚΟΣ (αποτυχία) στο τζάμπα με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας στην Μούτελι  (αποτυχία) και τώρα θέλει στο τζάμπα και το χώρο της ΣΕΤΤΗΛ ρισκάροντας την ήδη μετέωρη λειτουργία της και δίνοντας ένα ακόμα  άλλοθι στους κυβερνώντες για να την κλείσουν.
Κύριε Δήμαρχε,
Ο Πύργος έχει ανάγκη και την ΣΕΤΤΗΛ και ένα αυτόνομο ΤΕΙ στο δικό του χώρο. Η ύπαρξη του ενός δεν παρεμποδίζει την ύπαρξη του άλλου. Ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες όπως έκανε και ο Λυμπέρης στην Αμαλιάδα.
Ο Πύργος έχει ανάγκη από ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο όραμα, από μεθοδολογία και εργατικότητα και όχι από λόγια που θολώνουν την ανικανότητα.
Ο Πύργος μαραζώνει, η ανεργία γιγαντώνεται, η ανέχεια είναι ο καθημερινός μας σύντροφος, οι υποδομές με προοπτικές ανάπτυξης είναι ανύπαρκτες. Η ανάπτυξη τόσο του ΤΕΙ όσο και της ΣΕΤΤΗΛ είναι ίσως οι μόνες ορατές προοπτικές για να αμβλυνθούν τα καθημερινά προβλήματα μας. Καλοί οι κυβόλιθοι, καλή και η ονομασία των οδών, καλές και οι παρουσιάσεις των βιβλίων αλλά αυτά από μόνα τους δεν αρκούν.
Θέλει και κάτι άλλο ο τόπος.   
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν συγχωροχάρτι θα πρέπει να πάψουν να κρύβονται. Την αρχή την έκανε ο Αντωνακόπουλος αλλά από τους άλλους δεν ακούμε τίποτα. Γιατί;; δεν ακούνε δεν διαβάζουν, δεν γνωρίζουν ή απλά φοβόνται;;  
  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχος με οραμα να τον ξαναψηφισουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε που κακολογείτε τον Δήμαρχο. Το κάνει αυτό γιά να "συνευρεθούν" οι φοιτήτριες με τους φαντάρους.
Μετά το Sugar town τώρα το SETHLMAKIS town!!

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά τώρα πιστεύετε ότι δεν θα βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια?

Εδώ καλά - καλά δεν λειτουργούν σωστά
τα υπάρχοντα τμήματα του ΤΕΙ λόγω έλλειψης φοιτητών. Εκτός αν ο Δήμαρχος και ο Εμπορικός Σύλλογος πιστεύει ότι ο Πύργος θα σωθεί από τους 100~150 φοιτητές (μακάρι να είναι τόσοι) που κυκλοφορούν στον Πύργο. Και τι είναι αυτοί οι φοιτητές , αγελάδες που θα τις αρμέγουμε ανά μία ώρα; πίσω από κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια υπάρχει και κάποιος γονιός που δουλεύει και αγωνιά. Αν θέλουμε λοιπόν να κερδίσουμε φοιτητές θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την αγωνία αυτών που χρηματοδοτούν τους φοιτητές.

Και που θέλω να καταλήξω......

Ας μιμηθούμε το παράδειγμα της Ορεστιάδας όπου οι παράγοντες της πόλης "πιέζουν" τους φοιτητές δίνοντάς τους κίνητρα για μόνιμη παραμονή εκεί. Δηλαδή τους προσφέρουν μόνιμη δουλειά στο αντικείμενό τους και χαμηλό κόστος διαβίωσης.

Για βρείτε μου εσείς κάποιον από τους παράγοντες της πόλης μας να έχει κάποιο όραμα επί τούτού....
Ο ένας είναι για διαφήμιση οδοντόκρεμας έτσι όπως γελάει , ο άλλος το μόνο που τον νοιάζει είναι κάθε φορά που ποζάρει στο γραφείο του κάνοντας ότι δουλεύει, να ταιριάζει η γραβάτα που φοράει με το στυλό που κρατάει στο χέρι του.....

Ντροπή και αίσχος.....

Ανώνυμος είπε...

Τι τσιγάρα πίνουν οι πούστιδες και τα έχουν κάνει όλα πουτάνα??? Ασελγούν καθημερινά στην πόλη χωρίς ντροπή...Οταν φύγουν και οι φαντάροι και οι φοιτητές να δω που θα κριφθούν οι άχρηστοι, καρεκλοκένταυροι του Δήμου και της Νομαρχίας - γιατι μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι...Συνέλθτε αδέρφια, ο Πύργος έχει τα πάντα και κινδυνεύει να τα χάσει όλα...Δεν είμαι τρομολάγνος, απλά βλέπω ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει και από τα όρια της λογικής...Υπάρχει θάλασσα και δεν την προσέχουν (Λιμάνι Κατακόλου), υπάρχουν φοιτητές που δεν ξέρουν που να τους στεγάσουν εδώ και 7 χρόνια και υπάρχουν φαντάροι που στην ουσία θέλουν να τους διώξουν...Αλλάξτε τα χάπια που παίρνετε, για το καλό αυτής της πόλης.!!!