Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Τόσο ο Δήμος Πύργου όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας είχαν δηλώσει την συμμετοχή τους στην ώρα της Γης που πολύ απλά σήμαινε ότι θα κλείσουν τα φώτα για μια ώρα στις 20:30.

Τόσο ο Δήμος Πύργου όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας είχαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις που προφανώς δεν τους επέτρεψαν να προβούν στην πλήρη συσκότιση των κτιρίων τους

Στην φωτογραφία διακρίνεται η φωτισμένη είσοδος του Συνεδριακού Κέντρου της Νομαρχίας και κάτι αντίστοιχο έγινε και στην πλατεία του Πύργου.

Η απορία μου είναι η εξής:

Η συμμετοχή στην ώρα της γης δεν ήταν υποχρεωτική. Για πιο λόγο αφού δεν μπορούσαν να σβήσουν τα φώτα τους συμμετείχαν;;

Η απάντηση είναι απλή. Η λογική του ότι κάνουμε να είναι επικοινωνιακό για να πουλάει για να το γράψουν οι εφημερίδες. Είναι μια ασθένεια του λαϊκισμού που δυστυχώς πλήττει το σύνολο των πολιτικών και πολιτικάντηδων της χώρας μας. Είναι η αιτία για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της αποστροφής του απλού κόσμου από την πολιτική. Γιατί ο απλός κόσμος δεν είναι τόσο χαζός όσο μερικοί νομίζουν.

Είναι η αιτία της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: