Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ


Το θέμα που αφορά το Portal του Δήμου Πύργου,  έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον
Μετά την ανάρτησή που έγινε στον ΠΥΡΓΟΤΗ που αφορά το portal του Δήμου Πύργου και της σχετικής ανάρτησης του ΠΥΡΓΟΣ NEWS ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδριόλας έστειλε email στο  ΠΥΡΓΟΣ NEWS και θέτει ερωτήματα που έχουν σχέση με το κόστος του Portal.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το κόστος είναι 137.986 €, δαπάνη η οποία δεν δικαιολογείται με το προσφερόμενο αποτέλεσμα.
Αφού δηλώσουμε την δυσφορία μας που ο κ. Ανδριόλας δεν επέλεξε (για τους δικούς του λόγους)  να στείλει και στον ΠΥΡΓΟΤΗ (που ανάδειξε το θέμα) τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:
  1. ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ είχε κάνει ανάρτηση για την αρχική ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου την 4η Απριλίου 2009. Δηλαδή περίπου πριν ένα χρόνο. Δεν έγινε αντιληπτό στο χρόνο που πέρασε να είχε αντιδράσει κανένας, προφανώς επειδή δεν ήταν προεκλογική περίοδο. Η ύπαρξη μίας προβληματικής ιστοσελίδας του Δήμου θα πρέπει να ενδιαφέρει κάθε πολίτη και σε κάθε χρόνο.
  2. οι δημόσιοι οργανισμοί μέσα από τις ιστοσελίδες του παρουσιάζουν χρηστικές πληροφορίες. Τόσο στην ιστοσελίδα του (www.dimospirgou.gr) όσο και στο portal εκτός από κάποια τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν υπάρχουν  κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Ενδεικτικά δεν υπάρχουν δηλαδή:
    • οι  Κανονισμοί του Δήμου (Ύδρευσης -  Αποχέτευσης κλπ),
    • οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (με τα θέματα ημερήσιας διάταξης) ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες
    • αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
    • προκηρύξεις έργων και προμηθειών
    • οικονομικά στοιχεία του Δήμου
    • πληροφορίες για τις ενέργειες και το δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους δημότες για να διεκπεραιώσουν μια συναλλαγή τους με το Δήμο
    • χάρτη της πόλης του Πύργου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων

Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί έχουμε και την σελίδα  (www.dimospirgou.gr) και το portal (http://www.dimospyrgou.gr/portal/page/portal/Pyrgos/Home) που πάνω κάτω λένε τα ίδια πράγματα. Θα υπάρχει προφανώς  μια εξήγηση της ταυτόχρονης λειτουργίας.
Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν «έκτισαν» την πρώτη ιστοσελίδα που σαφέστατα έχει πολύ καλύτερη αισθητική από το Portal.
Στην νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως την ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας, η χρήση του διαδικτύου αποτελεί πυλώνα για την διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών. Άρα από αυτή την πλευρά θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και όχι σαν μια υποχρεωτική αγγαρεία.
Επίσης ο Δήμος Πύργου τόσο με τον προηγούμενο Δήμαρχο όσο και με τον τωρινό υστερεί πολύ και σε αυτό το θέμα από τους άλλους δήμους ανάλογου μεγέθους.  
Δικαιολογίες χρόνου δεν υπάρχουν.
Τώρα εάν αληθεύουν τα αναφερόμενα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανδριόλα ως προς το μέγεθος της δαπάνης τότε τίθεται μεγάλο ζήτημα ηθικής τάξης.
Θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος, όταν μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο Δήμος είναι φτωχός σε τέτοιο σημείο που με δυσκολία έκανε ένα βιβλίο δώρο στους πτυχιούχους του ΤΕΙ, εάν ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα, να έκανε μια προγραμματική σύμβαση με το Τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ έναντι αμοιβής, που σε καμία περίπτωση δεν θα άγγιζε τα 137.986 €,  ώστε να κατασκευάσει και να συντηρεί την σελίδα του Δήμου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημιουργία ιστοσελίδων περιλαμβάνεται στο γνωστικό αντικείμενο του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ.
Τότε μάλιστα θα είχαμε και την αρχή της ενεργούς συμμετοχής του ΤΕΙ στην τοπική κοινωνία, την δημιουργία σχέσεων ΤΕΙ και Δήμου και άλλα πολλά.
Για ποιο λόγο δεν το έκανε δεν μπορώ να γνωρίζω.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφέστατα η εικόνα που παρουσιάζει το portal του ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ Δήμου Πύργου ικανού να διαχειριστεί το ΕΣΠΑ, του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού μας είναι απίστευτα τραγική και εύλογα είναι τα ερωτήματα που τίθενται από όλους για την σχέση κόστους και απόδοσης- λειτουργίας. Με την πρώτη ματια αντιλαμβανομαστε ότι δεν εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τον σκοπό του, ο οποίος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είναι η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση του πολίτη.
Δυστυχώς διαπιστώνω ότι ο Δήμος πλήρωσε και έφτιαξε κάτι το οποίο όχι μόνο δεν ξέρει το πως να το διαχειριστεί (δεν είναι κακό να λες ότι δεν ξέρεις και να ζητάς βοήθεια ή να παραδέχεσαι τα λάθη σου), αλλά κυρίως δεν το σέβεται όταν μας αναφέρει μέσα από το επίσημο site portal του Δήμου ότι ο Δήμαρχος της πόλης έγινε BLOGGER!!!!! Δεν έχω πρόβλημα με τα blogs το αντίθετο μάλιστα. Όμως φίλε μου pirgoti, και κύριε Ανδριόλα δεν επιτρέπεται έστω και αν δεν το απαγορεύει κανένας νόμος ή διάταξη να μας ανακοινώνει το γραφείο Δημάρχου ότι ο Δήμαρχος έχει blog. Προσωπικά εμένα με ενοχλεί και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος. Ρίξτε μια ματιά σε άλλους γειτονικούς μας Δήμους. ( Αμαλιάδα, Ιάρδανο,κ.λ.π) με πόσο σοβαρότητα διαχειρίζονται την ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ.
Μετά κάνουμε παράπονα ότι βρίσκουμε παντού πόρτες κλειστές……………………….κύριε Δήμαρχε. Φανταστείτε τον πρωθυπουργό μας που όπως όλοι γνωρίζουμε την σχέση του με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της να θελήσει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου.
Όχι χρηματοδοτήσεις να περιμένουμε αλλά κινδυνεύουμε να μας ζητήσουν πίσω και αυτά που μας έχουν δώσει λόγω ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.
Μάλιστα, παρατήρησα στο portal ότι ένα από τα αυτόνομα γραφεία " παρά το Δημάρχω" είναι το Γραφείο Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής. Τίτλος γυαλιστερός ή ουσία άραγε? Υπάρχει αυτό το γραφείο είναι στελεχωμένο και με τι ασχολείται?
Πράγματι, γιατί στο ΤΕΙ μας δεν ζητήθηκε βοήθεια? Κάλλιστα θα μπορούσαν οι φοιτητές μας να κάνουν την πρακτική τους και να εκπονήσουν την πτυχιακή εργασία τους στον Δήμο του Πύργου.
Με θλίβει το γεγονός ότι ο Δήμος Πύργου δεν έχει διορθώσει ακόμα τα λάθη που του έχεις επισημάνει φίλε ΠΥΡΓΩΤΗ.
Μπήκα στο blog του κυρίου Δημάρχου. Ωραίο καλοστημένο και ενημερωμένο.
Εύχομαι να μην ασχολήθηκαν με την κατασκευή του προσωπικού blog του κυρίου Παρασκευόπουλου έμμισθοι σύμβουλοι και συνεργάτες του Δημάρχου Πύργου.

Δυστυχώς διαπιστώνω ότι ο Δήμος πλήρωσε και έφτιαξε κάτι το οποίο όχι μόνο δεν ξέρει το πως να το χρησιμοποιήσειαλλά δεν το σέβεται όταν μας αναφέρει μέσα από το είσημο site portal του Δημου ότι έγινε BLOGGER. Δεν έχω πρόβλημα με τα blogs το αντίθετο μάλιστα. Όμως φίλε μου pirgoti, κύριε Ανδριόλα δεν επιτρέπεται έστω και αν δεν το απαγορεύει κανένας νόμος μας ανακοινώνει το γραφείο Δημάρχου ότι ο Δήμαρχος έχει blog.
Μάλιστα ένα από τα αυτόνομα γραφεία " παρά το Δημάρχω" είναι Γραφείο Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα του Δήμου όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή φυσικά και δεν είναι portal. Ένα web - site όπως τόσα άλλα είναι και δεν κοστίζει σίγουρα τόσες χιλιάδες ευρώ.

Πολύ καλά κάνουμε και αναρωτιώμαστε για τα χρήματα που έχει κοστίσει.

Τώρα εάν υπάρχουν πουθενά ξεχασμενα τίποτα μηχανήματα για τον πραγματικό του σκοπό σίγουρα δεν χρειάζονται προς στην στιγμή.

Ίσως στο μέλλον...................

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΔΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ
Η ΜΙΑ ΕΠΙ ΛΙΑΤΣΗ
Η ΑΛΛΗ ΕΠΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από την ιστοσελίδα του Δήμου:
"Ομιλία του Δημάρχου

Την 23/7 θα δσδσαδσα

Δημοσιεύτηκε: 08/07/2009"
http://www.dimospyrgou.gr/portal/page/portal/Pyrgos/citizen_view_new?newID=30

Τι να σχολιάσω.

Καλά κάνει ο Ανδριόλας και αναρωτιέται εαν αυτό το έκτρωμα κόστισε 138.000€

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε βάλε τον Νίκο να ασχοληθεί με το portal. Το πολύ πολύ να βάλει για διεύθυνση του ΤΕΙ την ΣΕΤΗΛ

Ανώνυμος είπε...

ενταξει κυριοι γιατι σας φαινεται παραξενο το οτι στοιχησε τοσο η κατασκευη του portal,ξερετε τι μηχανηματα ή τεχικοί εταιριων θα χασανε το δρομο τους και αντι να πανε στο δημαρχειο πηγανε σε καποια σπιτια!Ετσι εξηγηται το πως δεν εχει λεφτα ο Δήμος και χρειάζεται δανεια...

Ανώνυμος είπε...

Τον Λιατσή έλεγαν ότι έκανε ατασθαλίες;
Γιατί δεν τον έβαλαν φυλακή;
Αυτοί αποδείχθηκαν χειρότεροι.
Θραψανιώτη ακούς;

Ανώνυμος είπε...

Και να φανταστείτε οτι το έργο δεν το πήρε ο εκλεκτός του δημάρχου εκδότης παρά τις πιέσεις στην επιτροπή. Γιατί τότε θα κόστιζε 200.000 ευρώ και ακόμα δε θα είχε γίνει.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και αν είναι κακής κατασκευής, το site δεν το λειτουργεί ο δήμος.
Πού είναι οι αποφάσεις των συνεδριάσεων των δημαρχιακών επιτροπών, του δημοτικού συμβουλίου και λοιπών????

Ανώνυμος είπε...

Σωστά λέει ο φίλος γιά τα δάνεια.
Αλήθεια πόσα δάνεια άφησε ο Λιατσής και πόσο τα αύξησε ο Μάκης;