Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η ΗΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ


Σε λίγο καιρό θα δημοσιοποιηθεί ο αναπτυξιακός νόμος, προκειμένου να λειτουργήσει και σαν αντίβαρό στην τροχιά ύφεσης που μπαίνει η χώρα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ν. Ηλείας  είναι τελευταίος σε ανάπτυξη, η συνέπειες από τις πυρκαγιές του 2007 ήταν καταστροφικές για τον οικονομικό του ιστό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύθηκε ότι θα μετασχηματίσει ολόκληρο τον νομό Ηλείας σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.
Με αυτά τα γενικά όμως και τα ευχολόγια σίγουρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπτυξη.
Θα πρέπει το σύνολο των πολιτικών που εκπροσωπούν αυτό τον τόπο να θυμίσουν, να προτείνουν και να διεκδικήσουν ευνοϊκούς όρους για την Ηλείας.
Θα πρέπει να ζητήσουν αύξηση της κρατικής συμμετοχής στις ιδιωτικές επενδύσεις, διεύρυνση των επιλέξιμων δράσεων και δωρεάν υποστηρικτικούς μηχανισμούς για τους επενδυτές.  Θα πρέπει να απαιτήσουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των πυρόπληκτων.
Εάν οι Βουλευτές, ο Νομάρχης και οι Δήμαρχοι κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως δυστυχώς θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη της πυρόπληκτης Ηλείας. Θα πρέπει να στρατευθούν όλοι μα όλοι άμεσα, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό θεσμικό μέτωπο  που να έχει καταγεγραμμένη άποψη και να διεκδικήσουν από τον πρωθυπουργό απλά αυτά που υποσχέθηκε.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Θα πρέπει να ζητήσουν αύξηση της κρατικής συμμετοχής στις ιδιωτικές επενδύσεις"

Δηλαδή τι μας λες?? Να πληρώνουμε εμείς (το κράτος) για την επένδυση του καθένα??
Αυτά δε μας έφτασαν εδώ που είμαστε σήμερα?? Το κράτος τα χρήματα να τα χρησιμοποιεί απευθείας για βελτίωση των υποδομών και των υπερεσιών του σε όλους τους τομείς... Γιατί θα πρέπει να τα δίνει σε ιδιώτες??
Δηλαδή θα κάνει ο καθένας τη μπίζνα του με τα δικά μας τα λεφτά??

ΑΠΛΑ έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι άδικο το προηγούμενο σχόλιο. Να συμπληρώσω ότι οι τεράστιες επιδοτήσεις του αναπτυξιακού δημιουργούν συνθήκες ΑΝΙΣΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ανάμεσα στις επιχειρήσεις που δε θα καρπωθούν των επιδοτήσεων, είτε επειδή έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους με ΔΙΚΑ τους λεφτά και κόπο είτε δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να για να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα, και στις άλλες που θα προχωρήσουν και θα κάνουν μπισνες με ξένα κόλλυβα...

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα γιά τις επιχορηγήσεις των Ιδιωτικών επενδύσεων είναι από την Ε.Ε.
Επειδή το πρώτο σχόλιο μάλλον δείχνει να το έχει γράψει δημόσιος υπάληλος, ας βγεί και αυτός το ιδιωτικό επάγγελμα γιά να δεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.
Και να πάρει και αυτός επιχορήγηση.
Προφανώς δεν θα του αρέσει να φύγει από την αγκαλιά του δημοσίου

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι όλα από την ΕΕ ρε παιδιά... Και στο κάτω κάτω η ΕΕ από που τα βρισκει ρε φίλε?? Στα δέντρα?? Να πει το κόλπο και στην Ελλάδα να βρίσκει χρήμα... Όλα από φόρους είναι.. Από μας τα παιρνει και αυτή...
Αλλά ας πουμε ότι δεν τα παίρνει από μας, γιατί να μην πηγαίνουν για Παιδεία, Υγεία, Δρόμους κλπ και να τα παίρνει ο καθένας για την αρπαχτή του??
Λες και θα σωθεί η μικρή επιχείρηση ποτέ από αυτές τις επιχορηγήσεις... Τελικά οι κολοσσοί θα επικρατήσουν... Σε όλους τους τομείς... Απλά οι επιχορηγήσεις είναι η στάχτη στα μάτια για να κάνουν κάποιοι πολιτική... Όσες ανακαινήσεις και να κάνει η ταβερνούλα, όταν θα ρθει το Goodies στην πόλη, θα κλείσει αμέσως... Δες τι έγινε και με τα μίνι μάρκετ...
Και έλεος με την κόντρα Δημόσιο Ιδιωτικό... Μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας... Αλήθεια χάρηκες που κόψανε λεφτά από το Δημόσιο??
Γιατί εγώ αν και Ιδιωτικός δε χάρηκα! Τώρα έρχεται και η σειρά μας!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ είναι όλα από την ΕΕ τα λεφτά, ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι με χρήματα 100% ελληνικότατα. Και αφορά σε μεγάλες εως ΠΟΛΥ μεγάλες επενδύσεις. Μέχρι 60% είχε επιδότηση. Βάλε και τις υπερτιμολογήσεις=> ΣΧΕΔΟΝ ΤΣΑΜΠΑ έγιναν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες στην πλάτη μας, όπως γίνεται διαχρονικά στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τα γνωστά αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα και το χρέος...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνετε και εσείς επενδύσεις με επιχορηγήσεις, αφού λέτε ότι είναι ΤΣΑΜΠΑ, να δουλέψει και κάποιος άνεργος.
Βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι του μονίμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναπτυξιακός Νόμος και τα άλλα προγράμματα σου δίνουν κίνητρα να επενδύσεις.
Μόνο με επενδύσεις του Ιδιωτικού τομέα θα βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ό δημόσιος τομέας είναι τριπλάσιος από αυτόν που χρειαζόμαστε.
Δεν μπορεί ο δημόσιος υπάληλος να παίρνει σύνταξη 2.500€ και 47 ετών και ο αγρότης να παίρνει στα 65 μόλις 320 €.
Αυτά τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με επενδύσεις ιδιωτών θα σωθεί η Ελλάδα.
Ναι πόλεμος με τους δημοσίους καλοπερασάκιδες άνεργους.
Δεν τους αντέχει άλλο η Ελληνική οικονομία.
Κάθονται και πληρώνονται.
Μονο 10% δουλεύει στο δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμαστε επενδύσεις και όχι άλλους δημοσίους υπαλήλους.
Αη σιχτίρ πιά.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Εδώ που τα λέμε, έτσι που κατάντησε το κράτος από τους πολιτικούς, τι ανάπτυξη θα μπορούσε να εγγυηθεί, αν διαχειριζόταν μόνο του τα επενδυτικά κονδύλια του Αναπτυξιακού Νόμου. Στην ουσία, οι πολιτικοί απαξίωσαν το κράτος για να ανοίξουν δρόμο στους ιδιώτες. Έτσι ο ιδιώτης θα πάρει το χρήμα, θα επενδύσει ένα κεφάλαιο, ένα σημαντικό μέρος του θα το καταθέσει σε τράπεζα στην Ελβετία και θα προσλάβει προσωπικό με αμοιβές 600-700 ευρώ. Κι αν δει ότι δεν τραβάει η εταιρία, θα κοπανήσει μια πτώχευση και θα πάει με τα λεφτά να κάνει αλλού μπίζνα. Αυτή την ανάπτυξη θα φέρει ο Αναπτυξιακός Νόμος, που είναι πάντα κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κεφαλαίου. Το έργο το έχουμε δει άπειρες φορές...

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Chris, γιατί εγώ που τα είπα παραπάνω τους κακοφάνηκε και με είπαν και δημόσιο υπάλληλο (φτου σκόρδο, ελπίζω να μην πέσω ποτέ στη λούμπα...).
Το 50-60% που έδινε ο αναπτυξιακός δεν ήταν κίνητρο, ήταν αίσχος και δημιούργησε πολλές παρενέργειες. Τώρα, ένα πιο λογικό ποσοστό να είναι θεμιτό για να γίνει και καμία επένδυση. Αλλά, πέρα από τους κρατικοδίαιτους δ.υ. έχουμε και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Διαχρονικά. Απόδειξη είναι και η μηδενική ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ανώνυμος είπε...

Γίνε και εσύ επιχειρηματίας αφού την επιχείρηση θα την φτειάξεις ΤΣΑΜΠΑ όπως λές.
Μάλλον βολεμένος θα είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε για να αυξηθεί η ανταγωνηστικότητα γίνε και εσύ επιχειρηματίας αφου όπως λες είναι ΤΣΑΜΠΑ η επένδυση.
Μάλλον λουφάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Όπου να'ναι ανοίγει το ΕΣΠΑ. Ορμήστε στις επιδοτήσεις λοιπόν. Και καλή σας όρεξη...

Ανώνυμος είπε...

Βολεμένε αραχτέ δημόσιε υπαληλε!

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο, 07 Απριλίου 2010 8:37 π.μ.:

Όταν έχεις τα ωα και:
1)Κάνεις την επιχείρηση ΜΟΝΟΣ σου, όχι να συνεχίσεις την κληρονομιά του μπαμπά σου,
2) Πληρώνεις όλους τους ΦΟΡΟΥΣ σου, το ΦΠΑ σου, τους ΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΕΝΣΗΜΑ των υπαλλήλων σου και δε κλέβεις όπου και όσο μπορείς,
3) Κάνεις καλά τη δουλεία σου και δεν "δαγκώνεις" όποιον άτυχο δεν ξέρει καλά και σε εμπιστεύεται τυφλά,
4) Δεν είσαι πρώτο όνομα εκμεταλλευόμενος τους κομματικούς κολλητούς σου και τους δ.υ. που χρόνια τώρα σου κάνουν τις πλάτες, μπορεί και με το αζημίωτο,

ΤΟΤΕ πάρε και επιδότηση από το κράτος και μίλα μου για επιχειρήσεις, φίλε. Αλλιώς σταμάτα, αρκετά έχουν καταληστέψει τη χώρα κάτι "επιχειρηματίες" που έγιναν πλούσιοι στην καμπούρα του μ...α του Έλληνα.
Και ΔΕΝ είμαι δημόσιος υπάλληλος, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, προσπαθώ να βρω το δρόμο μου μέσα από το λάκκο με τα λιοντάρια που έχουν ΚΑΒΑΤΖΩΘΕΙ τόσα χρόνια με τον ένα ή άλλο τρόπο και πως στο διάολο να δούμε φως εμείς οι νέοι.
Προφανώς, εσύ ανήκεις στους καβατζωμένους...
Δεν θα ξαναασχοληθώ. Ελπίζω να έγινε σαφής η θέση μου για τις επιδοτήσεις, ως μέρος του προβλήματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.