Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η 2η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.


Με την καθολική απουσία των βουλευτών και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ορκωμοσία των πτυχιούχων του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου Παράρτημα Πάτρας η τελετή της οποίας χαρακτηρίσθηκε από τους έντονους διαξιφισμούς (μόνο σφαλιάρες δεν έπεσαν) του Δημάρχου Πύργου (του μόνου εκπροσώπου που παραβρέθηκε) και του μόνιμου καθηγητή  του τμήματος Γεώργιου Ηγουμενάκη ο οποίος είπε τα πράγματα με το όνομα τους.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στην εκδήλωση της απονομής ο Δήμαρχος Πύργου έχοντας την αίσθηση ότι «θα κάνει παιγνίδι», όταν τον καλέσανε στο βήμα, αφού είπε τα γνωστά περί στρατοδικείου κλπ άφησε την μπηχτή για την απουσία του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας κ. Καπλάνη αγνοώντας ταυτόχρονα την απουσία όλων των υπολοίπων τοπικών φορέων και ευχαριστημένος περίμενε την διαδικασία της απονομής.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ Δημάρχου και προέδρου ΤΕΙ υπάρχει μεγάλο χάσμα με αφορμή την αναποτελεσματικότητα του Δήμου στην εξεύρεση οικοπέδου για την οριστική στέγαση του ΤΕΙ
Στην συνέχεια όμως όταν το λόγο πήρε ο μόνιμος καθηγητής  του τμήματος Γεώργιος Ηγουμενάκης (ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε γραμματέας του κ. Ρέππα σημερινού Υπουργού Δημοσίων Έργων) τα χαμόγελα πάγωσαν.
Ο κ.  Ηγουμενάκης  είπε τα αυτονόητα και τα πράγματα με το όνομά τους: κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν έχει κάνει τίποτα για το ΤΕΙ και όσα λέει για φτωχό Δήμο είναι δικαιολογίες, έριξε ευθύνες για το καθεστώς συστέγασης με το Λύκειο και για το κτιριακό γενικότερα αναφέροντας συγκεκριμένα «1500 σπουδαστές στεγάζονται σε μια πτέρυγα Λυκείου που είναι για 300 μαθητές», είπε ότι οι τοπικοί φορείς αντιλαμβάνονται τους σπουδαστές μόνο σαν ευρώ, είπε ότι η λειτουργίας του ΤΕΙ στον Πύργο είναι προβληματική και κανένας δεν κάνει τίποτα, ζητώντας να φύγει το ίδρυμα για άλλη πόλη εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση .
Ο Δήμαρχος διακόπτοντας τον από κάτω (λες και η αίθουσα ήταν γήπεδο) φώναζε για να καλύψει τα αδικαιολόγητα.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα κατηγόρησε τον καθηγητή ότι είναι πολιτικά καθοδηγούμενος (είναι στο ίδιο κόμμα και μάλιστα ο κ. Ηγουμενάκης  με προϋπηρεσία στο γραφείο του Ρέππα) είπε ότι έχει δύο πλήρης φακέλους (ως και γήπεδα έχουν) και είναι στην διαδικασία για την τελική συμφωνία με το Υπουργείο (αυτό το ακούμε 3 χρόνια αλλά για ποια οικόπεδα μιλάει δεν ξέρουμε) και άλλα πολλά.
Συγχαρητήρια στον καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ κ. Γεώργιο Ηγουμενάκη,  που προσπάθησε να αφυπνίσει κάποιους από εμάς και το κυριότερο συγχαρητήρια γιατί είπε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.
ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΆΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΕΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

….κατά τα άλλα θέλουμε και πανεπιστήμιο, δεν κοιτάμε τα χάλια μας καλύτερα.  

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Νενέκοι της Ηλείας δεν αντέχουν την αλήθεια.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Ο καθηγητής προσέβαλε ολόκληρο τον Πύργο μ' αυτά που είπε, όμως το ιστολόγιό σας παίρνει μόνο αυτά που θέλει: την κριτική στον δήμαρχο, προφανώς ως συνέχεια της επικριτικής σας στάσης για την παρούσα δημοτική αρχή. Σαν Πυργότης, όπως αποκαλείσαι, ευθιξία δεν έχεις, όταν ο άλλος σου λέει πως βλέπεις τους φοιτητές σαν ευρώ; Επ' αυτού ποια η θέση σου;

Ανώνυμος είπε...

Ένας ξένος, ο καθηγητής Ηγουμενάκης είπε την αλήθεια γιά αυτό τήν πόλη και ο Δήμαρχος φώναξε γιά να τον σταματήσει.
Κακόμηροι φοιτητές μιά ιδιαίτερη μέρα γιά σας την αμαύρωσε η συμπεριφορά του Δημάρχου Πύργου.
Θα πρέπει όμως να του δόσετε να καταλάβει ότι ο λαός και η ναιολαία θα πάει γιά μιά πόλη νέα χωρίς αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Κύρις Chris.
Ο καθηγητής προσέβαλε όλο τον Πύργο ή η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής επί 4 περίπου χρόνια να βρεί οικόπεδο και να κτίσει το ΤΕI;
H ανικανότητα πότε μετατρέπεται σε ευθυξία;

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής είχε απόλυτο δίκιο.
Με ότι κάνει ή μάλλον δεν κάνει ο δήμαρχος θα δύγει το ΤΕΙ από τον Πύργο.

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Chris
Το ΤΕΙ είναι γνωστό ότι υπολειτουργεί από την έλλειψη κατάλληλου κτιρίου, καθηγητών γραμματείας, χώρων εργαστηρίων και εξοπλισμού.
Οι παρεχόμενη εκπαίδευση του δηλαδή είναι υποβαθμισμένη για τους ανωτέρω λόγους, που κατά καιρούς διαβάζουμε και στις εφημερίδες, αλλά και κανένας δεν κάνει τίποτα.
Το ΤΕΙ είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα και με όρους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι με όρους τοπικιστικούς ή πολιτικούς.
Το ΤΕΙ το ζήταγε (και πάρα πολύ καλά έκανε) η τοπική κοινωνία για πάρα πολλά χρόνια. Σε δύο δόσεις αλλά πάντα προεκλογικά μας τα έφεραν.
Η τοπική κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους εκλεγμένους εκπρόσωπους της θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξή του, άσχετα εάν είναι ή όχι δική της αρμοδιότητα αυτό.
Θα πρέπει το μάτωμα των οικογενειών που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους να έχει ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Η ανάπτυξη του ΤΕΙ θα σημαίνει και καλύτερα αποτελέσματα για την πόλη.

Αγαπητέ φίλε Chris
Επειδή έχω ευθιξία τρελαίνομαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία κάποια πράγματα. Ντρέπομαι όταν οι από όλοι την Ελλαδα σπουδαστές λένε ότι ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
Επειδή έχω ευθιξία τρελαίνομαι όταν ακούω για χιλιοστή πλευρά ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το κτιριακό στο γενικό και αόριστο.
Επειδή έχω ευθιξία τρελαίνομαι όταν ένας ξένος καθηγητής λέει την αλήθεια που είναι γνωστή σε όλους και κανένας τοπικός παράγοντας (και της αντιπολίτευσης) τόσα χρόνια δεν την έχει προσεγγίσει.
Αγαπητέ φίλε Chris
Σαν μικρή κοινωνία που είμαστε έχουμε λάθη σε πολλά πράγματα. Αυτό είναι λογικό. Δεν μπορώ όμως να επικαλούμαι την ευθιξία μου στην κριτική, η οποία πάντα μα πάντα είναι χρήσιμη.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Αφού το ΤΕΙ δεν τους αφήνει μίζα απλά δεν τους ενδιαφέρει.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Θα πρέπει πάντως να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα, ότι ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν αρμόζει να είναι υπόθεση μόνο ενός δήμου. Πού είναι η Πολιτεία; Θυμάστε κάποτε που είχε επισκεφθεί τον Πύργο ο τότε υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, ο οποίος δεσμεύθηκε για την μετατροπή του παλιού Μανωλοπούλειου σε χώρο εκπαίδευσης; Τίποτε δεν έγινε, παρά τη δέσμευση. Τι να κάνει και η αυτοδιοίκηση; Έτσι "χύμα" παρέχονται οικόπεδα που να είναι αντάξια ενός τόσο σημαντικού σκοπού;
Όσο για το δωρεάν οικόπεδο της Βαρβάσαινας, όλοι γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι οι σπουδαστές και οι διοικούντες του ΤΕΙ Πάτρας το απέρριψαν και μάλιστα με τρόπο απόλυτο. Δεν είναι κτηματομεσίτης ένας δήμος για να βρίσκει οικόπεδα όπου τα θέλουν οι σπουδαστές. Διότι, αν ήταν μακριά η Βαρβάσαινα και δυσκόλευε η απόσταση τους σπουδαστές, πηγαίνετε στα ΤΕΙ της Λαμίας, της Κοζάνης, της Λάρισας, της Καλαμάτας και θα καταλάβετε τι εστί απόσταση από την πόλη.
Τέλος, αν διεισδύσετε στις ομάδες των σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου, θα διαπιστώσετε ότι όντως υπάρχει μια δυσσαρέσκεια, όχι γιατί δεν φάνηκε κάποιος από τον δήμο, όπως λέει ο καθηγητής, αλλά γιατί και όλοι οι άλλοι φορείς (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, παραγωγικές τάξεις γενικότερα) είναι πραγματικά απόντες, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα στήριζαν το ΤΕΙ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, όμως και σε άλλες πόλεις οι τοπικοί φορείς δεν είναι "κηδεμόνες" των σπουδαστών. Δεν είναι όλα ρόδινα και ευχάριστα όπως τα οραματίζονται οι ονειροπόλοι και απαιτητικοί (και καλά κάνουν να απαιτούν) νέοι μας. Και δεν είναι δίκαιο, σπουδαστές και καθηγητές, να επισείουν κάθε φορά την απειλή της μετεγκατάστασης του ΤΕΙ σε άλλη πόλη, όταν οι ίδιοι βλέπουν τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την βέλτιστη δυνατή λύση που να ικανοποιεί πρώτα αυτούς...

Ανώνυμος είπε...

κύριε Chris
Την ευθ΄θνη γιά την εύρεση του χώρου την έχει ο Δήμος.
Την υλοποίηση του έργου την έχει η πολιτεία.
Που είναι το οικόπεδο που βρήκε ο Δήμαρχος επί 4 χρόνια γιά να γίνει το κτίριο;
Αυτός ΜΟΝΟ φταιει.
Τα Επιμελητήρια και οι Σύλλογοι έχουν άλλες αρμοδιότητες.

Ανώνυμος είπε...

Σσσστ ο δήμαρχος κοιμάται.

elgreco79 είπε...

Φίλε ανώνυμε ο δήμαρχος δεν κοιμάται,άλλοι κοιμόντουσαν τόσα χρόνια και ξαφνικά καμία αναφορά σε αυτούς.Είναι πρώτη φορά που ο Δήμος ασχολείται ετσι με το ζήτημα του στεγαστικού των ΤΕΙ αλλά προφανώς δεν έχετε καμία διάθεση να δείτε τα πράγματα ως έχουν.το ότι ο καθηγητης που διαμαρτηρήθηκε βρήκε αμέσως συμπαράσταση από την αντίπολίτευση...λέω συμπαράσταση για ν μην πω πλάτες... δεν είδα κανένας να το κρίνει και να το αξιολογεί...μήπως με τις ίδιες πλάτες μιλάνε οι περισσότεροι??ούτε είδα να γράφεται έστω και μια λέξη από την απάντηση του δημάρχου...προφανώς δεν βολευει.δημοκρατία ειναι να ακούγονται και οι δυο αποψεις οχι μόνο η μία... αλλά τι λέω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

to zitoumeno einai ena -oti o dimarxos koimate opws polu kala proanefere o filos parapanw ,kai oti prepei na apoxwrisei to syntomotero.i parataxi toy kyrioy paraskeyopoulou kostizei akriba ston Dimo Pyrgoy

Ανώνυμος είπε...

Φίλε elgreco 79 ο Δήμαρχος δεν κοιμάται.
Απλά ροχαλίζει.

Ανώνυμος είπε...

ο elgreco 79 ειναι απο αυτους που δικαιολογουν τους αδικαιολογητους.για τον elgreco 79 φταινε αλλοι και οι πλατες τους....Ο δημαρχος που δεν εχει κανει τιποτα δεν φταιει σε τιποτα....και ασε αγαπητε τα περι δημοκρατιας.ειδαμε στο βιντεο την αντιδραση και τις φωνες του δημαρχου.ετσι κανουν διαλογο στην δημοκρατια?και ειδικα μεσα σε εκπαιδευτικο κτηριο?και ειναι και δικηγορος...ελεος!!!απαραδεκτος.ο κοσμος καταλαβαινει ξερει και κρινει.και δεν χρειαζετε να δεις οπως λες πουθενα την απαντηση του δημαρχου στο θεμα αυτο μιας και ΔΕΝ μας νοιαζει.κανεναν δεν νοιαζει αλλωστε μιας και δεν εχει κανει απολυτως τιποτα για το ΤΕΙ πυργου σε αντιθεση με τον δημαρχο αμαλιαδας....λεμε τωρα....που αφηνεις σποντες κοματικες...εση λοιπον αμετανοητος μιας που εισαι να πας να ξαναψηφισεις τον παρασκευοπουλο μιας και δεν θα τον ξαναψηφισει κανεις ποτε αλλωτε....
θα επρεπε να ειχε ηδη παραιτηθει η τωρινη δημοτικη αρχη μετα απο την αποκαθυλωση του δημαρχου απο τον καθηγητη.

Ανώνυμος είπε...

ο λιατσης εφερε το τει και ο παρασκευοπουλος το διωχνει.
δεν χρειαζετε τιποτα αλλο να απωθει απο εκει και περα.απο το να χασουμε το τει καλυτερα να διωξουμε στις δημοτικες εκλογες τον παρασκευοπουλο.

Ανώνυμος είπε...

ενω η προηγούμενη παράταξη δε κόστισε τιποτα στην πόλη μας.μονο που ανακρίσεις για την κακοδιαχείριση στην πολη μας και τις υπερχρεωσεις στα τιμολογια και οχι μονο γινονται για την προηγουμενη αρχη...για όποιον κάνει πωσ δεν το ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

σωπα ρε φιλε που δε σε νοιαζει η αλλη αποψη πωσ την εχεισ δει? τοτε κακώς καθομαι και σχολιαζω με φανατικούς δεν βγαζεις ακρη,για ποια αποκαθήλωση μιλας? βαλανε μπροσταρη εναν καθηγητη και τώρα μονο αυτος ξλερει τι λεει?και εννοειται πως αφήνω κοματικες σποντες και αν με κρίνεις αμετανόητο που θα ξαναψηφίσω καποιον που έχει κανει τοσο εργο οσο δεν εκαναν οι προηγούμενοι 8 χρονια...να σε πληροφορήσω οτι οι αμετανόητοι θα είναι παρα πολλοι...μη σου πω και περισσοτεροι από την πρώτη φορά.και ολοι αυτοί σαφώς και τουσ νοιαζει η αλλη αποψη αλλιώς θα είχαμε την ιδια αρχή που χρεοκόπησε την πόλη μας..αν δεν εχεισ ακούσει κατι και γιαυτο...

Ανώνυμος είπε...

elgreco 79 οντως ο δημαρχος ασχολειτε με το ζητημα του ΤΕΙ διχως ομως να το λυνει και διχως να θελει να το λυσει λογω ανικανοτητας και μονο.
εξαλου το επιτελειο της δημοτικης αρχης ειναι περα για περα ανικανο.

elgreco 79 στασου μια στιγμη και κοιτα την πραγματικοτητα,οτι δηλαδη το ΤΕΙ φευγει αργα η` γρηγορα και ευθυνη εχει ο δημαρχος και μονο.και δεν το λεω με εμπαθεια αλλα επειδη ετσι ειναι.αυτος ειναι δημαρχος και οχι εγω ουτε εση ουτε κανεις αλλος.ο δημαρχος ελεγε και υποσχοταν τα παντα στην προεκλογικη του εκστρατεια και μιας και τα χρονια περασαν και μαζευτηκαν ολες οι εκρεμοτητες και τα προβληματα δεν ξερει τι να κανει και βλεπει πλεον την πορτα της εξοδου του απο την τοπικη σκηνη της πολης μας.καναμε πολλοι το λαθος να τον ψηφισουμε,οπως και εγω αλλα κανεις δεν περιμενε τετοια ανικανοτητα.καλος ανθρωπος αλλα δεν κανει για να διοικει εναν δημο με καιρια προβληματα που πρεπει να λυθουν και να αντιμετωπιστουν αμεσα.ας γυρισει στο γραφειο του.πολλοι γυρισαν και δεν ειναι κακο αλλωστε.θα εκτιμηθει αυτο.

Τωρα για το γεγονος οτι ενας καθηγητης απευθυνθηκε με αυτον τον δραματικο τονο και τροπο δειχνει την αδιαφορια την απαξιωση την ανικανοτητα και την προσβολη που δειχνει ενας δημος προς το ενα και μοναδικο εκπαιδευτικο υδριμα που εχουμε.αν εκανε ο δημος κατι καλο να εισαι σιγουρος θα το επαινουσαν αλλα πως να γινει κατι τετοιο οταν ιδεες συστεγασης ΤΕΙ και ΣΕΤΗΛΛ μονο γελια προκαλουν και απαξιωνουν συναμα την πολη μας αλλα και τον δημαρχο τον ιδιο.μα τι ιδεες ειναι αυτες?ουτε στις κωμωδιες δεν το εχουμε ακουσει αυτο.ακου συστεγαση φανταρων με φοιτητων.εκτος πραγματικοτητας...

Αντι λοιπον να κατηγορεις ''αλλους'' και να μας κανεις κυρηγμα δημοκρατιας και ευθυξιας μαζεψευτα σιγα σιγα και εση μιας και οι δημοτικες ερχονται και το τοπιο το θολο θα καθαρισει.ο δημαρχος ο κυριος παρασκευοπουλος που αμφισβητητε και μεσα απο το ιδιο του το σχημα εντονα πρεπει να αποχωρησει αμεσα μιας και ο πυργος δεν αντεχει την αποχωρηση του ΤΕΙ λογο ανικανοτητας και αδιαφοριας απο την τωρινη δημοτικη αρχη.
Και ειμαι σιγουρος οτι εαν φυγει το ΤΕΙ τελικα θα βγαινουν καποιοι σαν και εσενα και θα ριχνουν το φταιξιμο στον Λιατση...για ολα ο λιατσης φταιει.και εαν εφταιγε γιατι ο παρασκευοπουλος εβαλε υποψηφιοτητα?για να λεει οτι προσπαθησε και οτι απετυχε επειδη εφταιγε ο λιατσης?εισαι με τα καλα σου elgreco 79 ?
Και περα απο το ΤΕΙ τι?τι εκανε ο κυριος παρασκευοπουλος που ελεγε για το δημοτικο παρκιγκ και για το μανωλοπουλειο....ρωταω...ΤΙΠΟΤΑ.ολογια το ξυστρη λενε...κουκουναρες στο τελος τιποτα δεν προκειτε να γινει...απλα ρωτα καποιον τυχαια στον δρομο για το ξυστρη και θα δεις τι ενοος.κανεις δεν ηταν τελειος αλλα τετοια αδρανεια δεν ειχα ξαναδει.
Η δημοτικη αρχη του κυριου παρασκευοπουλου μακραν η χειροτερη απο τις χειροτερες στην ιστορια της πολης.Θα τον θυμομαστε ως τον δημαρχο φαντασμα.κατι σαν τον καραμανλη που υπηρχε για να μην υπαρχει...παλι καλα που βγαζει που και που και καμια φωτογραφια με τον πρωην πρωθυπουργο κυριο Σημιτη για να θυμομαστε οτι ο Πυργος εχει δημαρχο...

Ανώνυμος είπε...

να σου θυμίσω οτι οταν αλλοι ετοιμαζονταν να αγορασουν τον ξυστρή για την παρτη τους ο δήμος εκανε αγώνα ολόκληρο για να αποκτηθεί ο χώρος με την πιο συμφερουσα τιμή...αδρανεια???οχι δα...και το μανωλοπούλειο οταν καποιοι άλλοι αφηναν δανεια και επιχορηγήσεις να κανουν φτερα η συγκεκριμενη αρχή ήταν που πετυχε το σεισμοδάνειο για την αποκατάσταση του...αδρανεια???οταν άλλοι κανονιζαν οικόπεδα σε δασικες εκτάσεις βλεπε Βαρβασαινα...τουλαχιστον τώρα είδαμε πιο ρεαλιστικές προτάσεις που θα δεισ πολυ σύντομα να ξεκαθαρίζονται,και να δω τότε αν θα μιλατε παλι για αδράνεια.και δεν καταλαβα ολοσ αυτος ο ντορος οτι θα φύγει η ΣεΤΤΗλ...μα ποιος ειπε τετοιο πραγμα??διαβαστε λοιπον καλύτερα και χωρις προκατάλυψη τις δηλώσεις του δημαρχου και όχι τις ερμηνείες που ο καθένας δείνει και μετα ελατε να το κουβεντιασουμε...η κριτική ειναι καλή ο μηδενισμός όχι..http://makisparaskevopoulos.blogspot.com/εδώ θα βρεις το κείμενο αυτούσιο προς τον υφ. Αμυνας.διαβασε το και πεσ μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΑΚΟΥΛΗ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩς ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΟΥΛΗ (ΤΙ ΕΙΠΑΝ?)ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ... Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ??????????? ΣΕ 10????? ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΟ SLOGAN ΤΟΥ ΜΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΑΥΤΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΕΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΞΕΧΑΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΤΣΙ ΓΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ...........

Ανώνυμος είπε...

στον φιλο παραπανω που μας προσκαλει στο δικτιακο ιστο του δημαρχου...το θεμα ειναι οτι ολο για ιδεες και προτασεις μιλας.εισαι εκτος πραγματικοτητας οπως και η δημοτικη αρχη.απο προτασεις να φανε και οι κοτες.απο εργα μηδεν ομως.οτι και να μας λες η ουσια ειναι οτι το προβλημα του ΤΕΙ δεν απασχολησε σοβαρα τον δημο πυργου.διαφορετικα δεν θα υπηρχε τετοια αντιδραση απο εναν καθηγητη.
το οτι προσπαθεις να υποβαθμισεις το γεγονος και να φορτωσεις τις ευθυνες στους προηγουμενους και αυτο λαθος ειναι.ο κυριος παρασκευοπουλος δεν εγινε δημαρχος εχθες και ουτε ηρθε στον πυργο εχθες.και δημοτης ηταν αφου κατοικει στον πυργο και εχει χρονια δημαρχος.εβαλε υποψηφιοτητα για δημαρχος διοτι τουλαχιστον σε θεωρητικο εππιπεδο ειναι γνωστης των προβληματων του νομου.και αυτο που εχει σημασια και μετραει για τον μεσο απλο δημοτη ειναι το αποτελεσμα.και αποτελεσμα θετικο και εμπρακτο δεν υπαρχει αγαπητε.αν ειναι ο κυριος παρασκευοπουλος να θελει 40 ετη για να επιλυσει οσα επιλυει ο δημαρχος αμαλιαδας σε χρονο μηδεν καλα...
εση καλα κανεις και δικαιωμα σου να υπεραμυνεσε του δημαρχου.θα εχεις καποιο ποστο στον δημο αν και αυτο δεν μας αφορα.αλλα δεν μπορεις να βγαινεις και να διαφημιζεις τι ειπε και τι δεν ειπε και τι εστειλε στον υφυπουργο και και και.ο δημος εχει αναγκη απο δραστηριους και ικανους πολιτικους που θελουν και επιλυουν τα προβληματα της πολης.μακαρι να ειχαμε καιρο και χρημα για αμπελοφιλοσοφιες και αναλυσεις και συμβουλια.
Οταν ενας καθηγητης σε τελετη κατηγορει ευθεως τον δημο πυργου για αδρανεια αυτο λεει πολλα.οχι σε σενα διοτι εσυ εισαι αμετανοητος οπως αναφερεις αλλα σε εμας τους υπολοιπους που μας ενδιαφερει το ΤΕΙ να παραμεινει στην πολη μας και να επιλυθει επιτελους το προβλημα.

εξαλου ενας δημαρχος που εχει αφησει την μαρινα του κατακολου στο ελεος των φθορων,που το μανωλοπουλειο ειναι εστια μολυνσης,που το ΤΕΙ πυργου ισως φυγει,που οι φωτεινοι σηματοδοτες σε καιρια σημεια δεν λειτουργουν εδω και 4 χρονια!!!!βλεπε κατακολου,που επιθυμουν φανταρους και φοιτητες στο ιδιο προαυλιο...,που οι δρομοι ειναι απαραδεκτοι,που τα πεζοδρομια σε παμπολα σημεια της πολης σπασμενα,που βανδαλοι συχνα καταστρεφουν μνημεια της πολης και παραμενουν ασυληπτοι,που ο δημαρχος αμαλιαδας μεταμορφωνει την πολη του και την κουρουτα ελκυοντας ακομα και δημοτες απο τον πυργο,που δημοτικο παρκιγκ ειναι ανυπαρκτο,που το κτηριο της παλιας αγορας ειναι γεματο αραχνες επειδη κανεις δεν το αξιοποιει,που η βιβλιοθηκη της πολης μας θα πεσει καποια στιγμη γιατι κανεις δεν ενδιαφερετε(28ης οκτωβριου)...ολα τα παραπανω και αλλα πολλα αποδεικνυουν οτι οχι μονο δεν εγινε τιποτα στα χρονια που περασαν και πως ολα αποδεικτηκαν μια φουσκα αλλα και οτι η δημοτικη αρχη απετυχαν.και το μυνημα αυτο θα το καταλαβεις στις προσεχεις εκλογες οπου με την τεραστια ηττα που περιμενει το κυριου παρασκευοπουλου.Μια ηττα μυνημα,μια ηττα τιμωρια απο τον μεσο απλο δημοτη για την μη επιλυση των προβληματων και την μη τηρηση των δεσμευσεων.

Ανώνυμος είπε...

η τωρινη δημοτικη αρχη του κυριου παρασκευοπουλου ειναι στην δυση της.καποιοι το εχουν καταλαβει και καποιοι οχι.το θεμα ειναι οτι καποιοι προσπαθωντας να πεισουν οτι ολα ειναι καλα κανουν copy-paste με ερασιτεχνικες ιστοσελιδες στο διαδικτυο προκειμενο να επιχειρηματολογησουν με βαση καποια αρθρα.αυτο καποιοι το λενε πολιτικη και καποιοι οχι.
οπως και καποιοι θα προτιμουσαν να δουν εργα και αποτελεσματα και οχι αρθρα και αποφασεις απο τα αργοσχολα συμβουλια του δημου.

απο κειμενα προτασεις και ιδεες ειμαστε καλυμενοι,για σενα το λεω φιλε που διαφημιζεις το κομμα του κυριου παρασκευοπουλου...,απο εργα ομως?γιοκ....
κρατα λοιπον τα link ,τα blog,τα αρθρα και τις αποφασεις των απειρων συμβουλιων που κανει ο δημος για σενα.ο δημοτης της πολης αυτης απαιτει εργα ειδικα οταν πληρωνει τετοια δημοτικα τελη....και εαν δεν τα δει δεν ξαναψηφιζει οπως και δεν θα ξαναψηφισει.(η τωρινη δημοτικη αρχη πρεπει να ειναι και η μονη με τοσες πολλες παραιτησεις μελων....σας λεει κατι αυτο?....τους παρακαλανε να μην παραιτουνται...)
-πολλα συνγχαρητηρια και απο εμενα στον καθηγητη που ειπε την αληθεια με το ονομα της.οι εποχες που τα προβληματα τα χωνανε κατω απο το χαλι περασαν....

Ανώνυμος είπε...

...πριν ζητησουμε πανεπιστημιο να βρουμε δημαρχο πρωτα....

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε Πύργου φύγε.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστηρίζω κανέναν αλλά εάν θέλετε να έχετε σφαιρική και πραγματική εικόνα για το θέμα του ΤΕΙ καλό θα ήταν να δείτε λίγο το παρελθόν του κ. Ηγουμενάκη και ιδίως στην διάρκεια της θητείας του στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (παράρτημα Άμφισσας) στο ΤΕΙ Λαμίας.
Εκεί θα βρείτε πολά και ενδιαφέροντα πράγματα που θα σας εκπλήξουν. Επίσης υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό σε μια απο τις εκπομές του Παύλου Τσίμα στο Mega που είχε αφιερώσει στην εκπαίδευση και ιδίως στα παραρτήματα των ΤΕΙ.
Προσέξτε γιατί είναι ακραίες οι κινήσεις του και έχουν άλλο σκοπό απο αυτό που φαίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηγουμενάκης φταίει που επι 4 χρόνια ο Παρασκευόπουλος και η "συνοδεία του" δεν βρήκαν οικόπεδο γιά το ΤΕΙ;
Μαύρη προπαγάνδα κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

πρώτα ας ψάξουμε αυτα που μας λεει ο φιλος πιο πανω και μετά ας μιλήσουμε για μαύρη προπαγάνδα.μην κανετε λες και σας έθιξαν τον ήρωα ηγουμενάκη.

Ανώνυμος είπε...

Τί μας φταιει ο Ηγουμενάκης;
Που είναι το οικόπεδο που βρήκε ο Μάκης γιά το ΤΕΙ 3,5 χρόνια τώρα;

Ανώνυμος είπε...

ο πυργος εδω και τεσσερα χρονια δεν εχει δημαρχο.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται αλλά θεωρώ ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στο ΤΕΙ.
Αλλά να θυμάστε ότι ο καθηγητής εφαρμογών κατέληξε στην ομιλία του "ζητώντας να φύγει το ίδρυμα για άλλη πόλη εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση".

Και σας λέω τούτο: "Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ".

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί...
Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε στα Σάλωνα..

Καλή δύναμη σε όλους