Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΥΡΓΟΥ


Δεν έχω άποψη αν η κιτσαρία συμβαδίζει με τον πολιτισμό. Αλλά μια έκθεση ζωγραφικής δεν την τιμά να προβάλλεται με ασπρόμαυρες αφίσες Α3 κολλημένες με χαρτοταινίες στις μαρμάρινες κολόνες του Δημαρχείου ούτε με πανό αναρτημένο με σχοινιά από τα παράθυρα. Και πολύ περισσότερο αυτό δεν τιμά ούτε τον Πύργο.

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, που απλά αποτελεί μια λεπτομέρεια στην κακόγουστη καθημερινότητά μας.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή κρατάει την Δημοτική Αγορά στο σκοτάδι και την αφάνεια και δεν προσπαθεί να την μετατρέψει σε ένα χώρο πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην Δημοτική Αγορά Πύργου, που με χρήματα του Έλληνα πολίτη μετασχηματίσθηκε σε χώρο πολιτισμού.

Αν εμείς οι ίδιοι την αγνοούμε και την απαξιώνουμε τότε η πορεία της είναι προγεγραμμένη. Θα είναι η ίδια πορεία με αυτή του ΤΕΙ, της μαρίνας Κατακόλου και του Νοσοκομείου.

Αυτό όμως που με προκαλεί και με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι (που εμείς οι #@…. ψηφίσαμε) ενώ αφήνουν το σύμβολο του Πύργου την Δημοτική Αγορά ανεκμετάλλευτο από την άλλη μιλάνε για μετατροπή του Μανωλοπούλειου και των αποθηκών του ΑΣΟ σε χώρους πολιτισμού και φτιάχνουν μελέτες και ξαναφτιάχνουν μελέτες και εμείς πληρώνουμε και ξανά πληρώνουμε. Και πληρώνουμε και μας κοροϊδεύουν δηλαδή.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε ας αποφασίσει επιτέλους η Δημοτική Αρχή ότι όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος θα γίνονται στη Δημοτική Αγορά και μάλιστα ας συγκροτήσει και ένα φορέα για την διαχείριση της, ο οποίος σαν αποκλειστικό σκοπό θα έχει την λειτουργία και την προβολή του συμβόλου της πόλης μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι της δημοτικης αρχης,κοκορευονται οτι εχουν το κτηριο της δημοτικης αγορας και το εχουν αδειο να το τρωει η σκονη(η` δεν ειναι ετσι?).η απαξιωση της δημοτικης αγορας σε ολο της το μεγαλειο.ουτε ομιλιες,ουτε εκδηλωσεις ουτε παραστασεις ουτε εκθεσεις.ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ και αυτο το τιποτα διοτι ο δημαρχος και η δημοτικη αρχη το εχουν ξεχασει,οπως εχουν ξεχασει και την βιβλιοθηκη του πυργου.δεν θα τους ενδιαφερει ισως.

Ας μην γελιομαστε.οι ανθρωποι ειναι τελειως ανικανοι και ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΙ να διοικουν τον δημο Πυργου.πλεον στην πολη του πυργου δεν μπορεις να κανεις τιποτα να διασκεδασεις με κατι ποιοτικο και να προσφερεις ενα εκπαιδευτικο θεαμα στους νεους.και οταν γινονται με τα χιλια ζορια καποιες εκδηλωσεις ,αυτες γινονται συνηθως στο δημαρχειο.

για αυτους τους λογους λοιπον δεν μου κανει εκπληξη η εικονα του δημοτικου μεγαρου με τις ασπρομαυρες Α3 προχειροκολημενες με σελοτειπ(..).αφου ο δημαρχος και η δημοτικη αρχη δεν εχουν προβλημα...εμεις θα πρεπει να εχουμε προβλημα(....)

Και οπως ακριβως ανεφερε ο Πυργοτης, μιλανε συνεχως για το μανωλοπουλειο και για τις αποθηκες του ΑΣΟ οτι θα κανουν αρχιτεκτονικα θαυματα....και αναλωνουν με τους αργοσχολους αρχιτεκτονες και μηχανικους τους μηνες και μηνες για να κανουν και να ξανακανουν μελετες και ο καιρος περναει,εμεις ωστοσο πληρωνουμε και μια τρυπα στο νερο και οχι μονο αυτο αλλα ολοκληρη η πολη εξακολουθει να παραμενει κακασχημη,ανοργανωτη,κακοφτιαγμενη και η πλειοψηφια των δημοτων αναρωτιουνται τι απεγιναν οι υποσχεσεις της τωρινης δημοτικης αρχης,διοτι οταν ως δημος πυργου εισαι ανικανος να φτιαξεις με τις απαραιτητες ευρωπαικες προδιαγραφες ασφαλειας 4 διαβασεις στην ρηγα φεραιου και να θεσεις σε λειτουργια τους φωτεινους σηματοδοτες πχ. στην ρηγα φεραιου που περιμενουν να λειτουργησουν 2 ΧΡΟΝΙΑ(!!!!) ε τοτε το πραγμα φωναζει απο μονο του!

τελος οι ασπρομαυρες κολλες Α3 που ''κοσμουν'' το δημοτικο μεγαρο ισως..λεω ισως να αντιπροσωπευουν τους 'ιδεαλιστες-μεσσιες' της πολης αυτης και το πως ακριβως αντιλαμβανονται τον ορο ''πολιτισμος''.
απαραδεκτα πραγματα.λυπαμαι πραγματικα...

**σημειωση-επι της ρηγα φεραιου ο δημος εχει αναρτησει πινακιδες ''ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ''.θα ενοουν την δημοτικη αγορα προφανως,διοτι αν και προσωπικα ακολουθησα την πινακιδα μονο αρχαιολογικο μουσειο δεν βρηκα.κοροιδευουν τον κοσμο.απαραδεκτοι περα για περα.ντροπη ρε!