Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί στην εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου


10 Νοεμβρίου 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, ηθικά και νομικά αβάσιμη και ανερμάτιστη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Πρώτη» του Πύργου Ηλείας η οποία, τον τελευταίο καιρό, ασκεί στους συναδέλφους έναν ιδιότυπο εκβιασμό, καλώντας τους να επιλέξουν μείωση των αποδοχών τους ή απόλυση!

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, κρυπτόμενη πίσω από προσχήματα και παραβιάζοντας στοιχειώδεις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας, καλεί το προσωπικό να δεχθεί μείωση αποδοχών κατά 25%. Όσοι εκ των συναδέλφων δεν... υποκύψουν, τους περιμένει η οδός η απόλυσης! Πρόκειται για πρωτοφανή σε ωμότητα εκβιασμό που έχει τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και έχει προκαλέσει κλίμα αναστάτωσης στον δημοσιογραφικό κόσμο του νομού Ηλείας.

Δυο από τους συναδέλφους που δεν δέχθηκαν μείωση των, έτσι κι αλλιώς, χαμηλών αποδοχών τους, ο Χρήστος Βορλόκας και ο Πέτρος Γκίστης, ήδη ειδοποιήθηκαν ότι πρόκειται σύντομα να τους κοινοποιηθεί η απόλυση τους.
Η βαναυσότητα και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας δεν πρόκειται να περάσει. Η ΕΣΗΕΠΗΝ επεξεργάζεται ήδη ένα πλαίσιο κινήσεων σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο ώστε αυτές οι επαχθείς και εκβιαστικές ενέργειες να σταματήσουν άμεσα.

Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία της «Πρώτης» εμμείνει στην παράνομη απόφαση της, η ΕΣΗΕΠΗΝ, έχοντας τη στήριξη των δημοσιογραφικών Ενώσεων όλης της χώρας αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, έτσι όπως εκφράστηκε στην σύσκεψη της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, προτίθεται να αναγγείλει άμεσα σειρά κινητοποιήσεων στην εφημερίδα «Πρώτη» ζητώντας ταυτόχρονα τη συνδρομή κάθε αρμόδιας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτοί που πήγαν για δουλεια σην ΠΡΩΤΗ δε γνωριζαν την ιστορία των συγκεκριμένων εργοδοτών? Αν την γνώριζαν θα περίμεναν μια τέτοια συμπεριφορά....οεοοοο