Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΕΙ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ


Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί την 1-9-2003

Η δεύτερη μετά από έξι χρόνια.

Στο χρόνο που μεσολάβησε το ΠΑΣΟΚ από κυβέρνηση έγινε αντιπολίτευση, η Ν.Δ. κέρδισε σε δύο εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ξαναβγήκε κυβέρνηση. Σε αυτά τα έξι χρόνια λόγια πολλά λόγια, διαφορετικού χρώματος αλλά πάντα λόγια.

Το πρόβλημα όμως παραμένει το ίδιο.

Το ΤΕΙ (η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση της πόλης του Πύργου) παραμένει χωρίς στέγη και συστεγάζεται μαζί με το 4ο Λύκειο σε ένα κτίριο που προοριζόταν για Πολυκλαδικό και άρα μικρό και ακατάλληλο για να φιλοξενήσει ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα με 2 τμήματα και ένα Λύκειο. Επίσης η συστέγαση από μόνη της απαξιώνει την παρουσία και την ύπαρξη του ΤΕΙ.

Σε αυτά τα έξι χρόνια η φορείς της περιοχής: βουλευτές, νομάρχης, δήμαρχος είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα άποψη για το πώς μπορεί να λυθεί. Σε αντίθεση με την Αμαλιάδα που ο Δήμαρχός της ιεράρχησε το ζήτημα της ύπαρξης του εκεί ΤΕΙ και σήμερα έχει ολοκληρώσει το κτίριο που θα το φιλοξενήσει.

Σε αυτά τα έξι χρόνια στα λόγια το ΤΕΙ στεγάστηκε στη Βαρβάσαινα μετά στο παλαιό Νοσοκομείο, μετά πάλι στη Βαρβάσαινα, μετά σε έκταση της ΣΚΟΣ Α.Ε., μετά στον Ξυστρή, μετά στην Μουριά μετά στα Βυτινέικα και σήμερα δεν ξέρω που αλλού θα φανταστούν να πουν. Η πραγματικότητα όμως παραμένει η ίδια.

Πριν έξι χρόνια τις αλυσίδες για το Κτιριακό του ΤΕΙ τις έβαζε ο τότε δήμαρχος, σήμερα οι σπουδαστές στήνουν αντίσκηνα μπροστά στο Δημαρχείο, προφανώς για να τους γελοιοποιήσουν.

Ο Δήμος Πύργος τελικά αποδεικνύεται μικρός και ανίκανος για να μπορέσει να κάνει το αυτονόητο. Οι αυτοδιοικητικοί εκλεγμένοι άρχοντες μας έξι χρόνια μετά δεν μπορούν να βρουν ούτε χώρο για τη μελλοντική του στέγαση. Και όταν τον βρουν ας φανταστούμε όλοι πόσα χρόνια θα κάνουν για να μπορέσουν να βρουν την χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και τώρα ο Δήμαρχος Πύργου οφείλει στους πολίτες να πεί όλη την αλήθεια σχετικά με το τι έχει γίνει για το κτιριακό του Τ.Ε.Ι και ποιοί έχουν σταθεί εμπόδιο στην επίλυση του με ονόματα , αποδείξεις και στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

ασχετα με το ποιος ακριβως ευθυνεται για ολη αυτην την κωμικοτραγικη κατασταση ενα ειναι το θεμα.οτι εμφανεστατα κανεις δεν εβαλε το μαχαιρι στο κοκαλο για να επιλυσει(η` να προσπαθησει τουλαχιστον) το θεμα της συστεγασης.τι να μας πει λοιπον ποιος τον εμποδιζει και μπλα μπλα μπλα.
απο μπλαμπλα ενταξη χορτασαμε.καμια πρακτικη προταση εχει κανεις?
το ξερω οτι οι φιλοι του μπλογκ αυτου εχουν τις καλυτερες διαθεσεις οσο αφορα αυτο το θεμα και αποτυπονουν τις σκεψεις τους και τους προβληματισμους τους αλλα πολυ φοβαμαι οτι εχουμε ολοι καταντησει γραφικοι.γιατι παντα δυστηχως ολα ειναι και μενουν λογια.απο εκει και περα τι λυση να βρεθει?
μακαρι να να τα βρουν οι οσοι διαφωνουν τελοςπαντων και να λυσουν επιτελους αυτο το θεμα.αλλιως ρε παιδια σε τουτη την πολη δεν αξιζει τιποτα.
οσο για τα φυλλαδια που εχουν τοιχοκοληθει δεν πιστευω οτι με αυτον τον τροπο θα βγει κατι θετικο.τα προβληματα λυνονται με ουσιαστικο διαλογο σε συνδιασμο με σοβαρες και αξιοπιστες πολιτικες προτασεις.