Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΡΔΑΝΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


Η Tellas κατηγορεί τον Δήμαρχο Ιαρδανού με ολοσέλιδη καταχώρηση της στον τοπικό τύπο (ακολουθεί παρακάτω), ότι δεν χορηγεί άδεια για την διέλευση – τοποθέτηση 3 χιλιόμετρων οπτικής ίνας.

Εάν αληθεύουν, και θα αληθεύουν γιατί καμία σοβαρή εταιρεία δεν εκτίθεται χωρίς λόγο, θα πρέπει άμεσα να απολογηθεί ο συγκεκριμένος Δήμαρχος και να εξηγήσει (εάν βέβαια έχει) τους πραγματικούς λόγους της άρνησης και της αδιαφορίας του.

Θα πρέπει επίσης ο συγκεκριμένος κ. Δήμαρχος (…μα τι ψηφίζουμε;;) να γνωρίζει ότι:

  1. το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ)» και αντίστοιχες εργασίες έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες μέσα στην πόλη του Πύργου χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα κατά την εκτέλεση των εργασιών.
  2. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (κόμμα με την σημαία του οποίου εκλέχθηκε) ευαγγελίζεται ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ο συγκεκριμένος δήμαρχος κάνει.
  3. δεν έχει κανένας το δικαίωμα να δημιουργεί εμπόδια σε οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης σε μια ρημαγμένη περιοχή και από την άλλη να κατηγορεί άλλους για μη ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tellas

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ TOYΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχετικά με την ανάπτυξη ευρυζωνικων υποδομών (γρήγορο Internet - ADSL) στο Νομό Ηλείας, η Tellas επιθυμεί να ενημερώσει τους κατοίκους και τους φορείς του νομού για τα ακόλουθα:

Ο Νομός Ηλείας συμπεριλαμβάνεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία.

Η ανάπτυξη ευρυζωνικων υποδομών αποτελεί το μεγαλύτερο έργο νέων τεχνολογιών στην Περιφέρεια, στο οποίο έχουν άμεσα ή έμμεσα ενταχθεί πάνω από 3.000 δημοτικά διαμερίσματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ευρυζωνικές υποδομές εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες σε ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

Στο Νομό Ηλείας, η Tellas ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου μέσω της κατασκευής δικτύου οπτικών ινών και ασύρματων ζεύξεων. Δυστυχώς όμως. η ολοκλήρωση των υποδομών που αφορούν στο σύνολο του νομού, έχει σταματήσει μετά την αδικαιολόγητη άρνηση του Δήμου Ιάρδανου να εγκρίνει την τοποθέτηση οπτικής ίνας μήκους 3 χλμ. τοποθέτηση οπτικής ίνας γίνεται με μία τομή πλάτους 10 εκατοστών στην άκρη του οδοστρώματος.

Η Tellas από το Μάιο έχει ενημερώσει το Δήμο Ιάρδανου για τα οφέλη και την αναγκαιότητα του έργου ζητώντας τη συμβολή του.

Στις αρχές Ιουλίου, ενημερώθηκε εγγράφως ο Δήμος Ιάρδανου για τα στενά χρονικά περιθώρια, τη σημαντικότητα των υποδομών και την ανάγκη να διευκολυνθούν τα έργα. Η αρνητική απάντηση του Δήμου υποχρέωσε την Tellas σε δραστική τροποποίηση του αρχικού τεχνικού σχεδιασμού έτσι ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Δήμου.

Τον Αύγουστο, αποσυνδέσαμε τον κεντρικό κόμβο οπτικών ινών της Ηλείας, ως μέρος του αναγκαστικού ανασχεδιασμού, ενώ στις 10/9/09 υποβάλαμε επείγον αίτημα τοποθέτησης οπτικών ινών σε αγροτική οδό δικαιοδοσίας του Δήμου. Στις 23/9/09, με κατεπείγουσα γραπτή επικοινωνία μας με το Δήμο. ζητήσαμε την άμεση αδειοδότηση του έργου τοποθέτησης δικτύου οπτικής ίνας στον εν λόγω αγροτικό δρόμο -μια επένδυση σημαντικά υψηλότερου κόστους.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο αίτημα μας. παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Δήμο.

Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος το έργο να μην ολοκληρωθεί, ο Νομός Ηλείας να είναι ο μοναδικός στην Πελοπόννησο που δεν θα διαθέτει νέες ευρυζωνικές υποδομές και οι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις πλέον σύγχρονες, οικονομικές και τεχνολογικά εξελιγμένες υπηρεσίες επικοινωνίας.

Η Tellas καλεί, για μία ακόμα φορά, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Ιάρδανου να δώσουν άμεσα έγκριση για την κατασκευή δικτύου οπτικής ίνας συνολικού μήκους 3 χλμ. και να μη στερήσουν σε όλους τους πολίτες της Ηλείας το δικαίωμα στη σύγχρονη επικοινωνία.

Εάν ο συγκεκριμένος δήμαρχος μας στείλει τις απόψεις του, θα τις δημοσιεύσουμε άμεσα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν είναι δυνατόν εν έτη 2009! κάτι παραπάνω από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η Ηλεία είναι τελευταία σε ανάπτυξη;;;; ΕΝΑΣ έχει την ευθύνη για τα χάλια της Ηλείας ΟΛΑ αυτά τα χρόνια Ο ΛΑΟΣ της, που δεν ξέρει τι ψηφίζει.