Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΛΕΡ


Η Δημοτική Αγορά είναι ένα Αρχαιολογικό Μουσείο σε αρχιτεκτονικό "κόσμημα"... και αποτελεί πόλο έλξης για αναρίθμητους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας. Κάτι ανάλογο λέει και ο Δήμος στην ιστοσελίδα του.

Όπως απλά όλοι αντιλαμβανόμαστε η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να διέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία την ίδια (ή σχεδόν την ίδια) που διέπεται και ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας.

Και όπως είναι γνωστό οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα (και οι ανακαινίσεις – συντηρήσεις) πρέπει να εγκρίνεται από την αντίστοιχη Αρχαιολογική υπηρεσία και από την Αρχιτεκτονική επιτροπή

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία παρατηρούμε μια χρωματική ανωμαλία δίπλα στο αρχαιολογικό μνημείο Πύργου.

Και η απορία μας είναι οι εξής: υπάρχει κάποιος σε αυτή την πόλη που να έχει ευθύνη για αυτά που γίνονται;;

Ο Δήμος Πύργου, η πολεοδομία η αστυνομία γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτό το εξάμβλωμα δίπλα σε ένα έργο του Ερνέστο Τσίλερ.

Γιατί αφήνουν να απαξιώνετε το κόσμημα και η ιστορία της πόλης μας

Έχουν ευθύνες;; και εάν ναι θα τις αναλάβουν και με ποιο τρόπο;;;

.

Για αυτό λατρεύω αυτή την πόλη. Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι και δεν δίνει απολογία πουθενά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βγαλε ακρη πυργοτη...που εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.
αφου εχει χαθει τελειως η αισθητικη και το γουστο.αλλοι βαφουν τα σπιτια τους μπλε αλλοι βαθυ κοκκινο(...),αλλοι εντονο μωβ-ανοιχτο ροζ...
ενταξη το εχουμε χασει τελειως.
ερχετε καποιος στον πυργο και βλεπει αυτες τις κιτσαριες και περνει δρομο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά,αυτό είναι απαράδεκτο! Αντί να κοιτά κανείς το κτίριο του Τσίλλερ,θα βλέπει το έκτρωμα δίπλα...Απορώ τι θα φωτογραφίζουν οι τουρίστες σε λίγο καιρό που θα ανοίξει το Μουσείο! Πολεοδομία δεν υπάρχει????

Ανώνυμος είπε...

μόλις το βλέπεις σου προκαλεί γέλιο, αλλά είναι σοβαρό το θέμα. Μα είναι δυνατόν, δίπλα στο Μουσείο, να βάφουν με τέτοια χρώματα τα σπίτια τους??? πρέπει να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιοι (αν λειτουργεί τπτ σε αυτό το τόπο)