Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ



Δεν θα ασχοληθώ με το εάν θα πρέπει οι εταιρείες να μετατρέπουν τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους σε εκθεσιακές εκθέσεις των προϊόντων τους. Αυτό εξαρτάται από την πολιτική φιλοσοφία με το οποίο το προσεγγίζει ο καθένας.

Αυτό που θέλω να μάθω σαν ΔΗΜΟΤΗΣ και μέσα στο πνεύμα της νέας διακυβέρνησης (τις αρχές της οποίας πιστεύω ότι ασπάζεται και η Δημοτική Αρχή) είναι πόσα ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ από την παραχώρηση της πλατείας και την μετατροπής της σε εκθεσιακό χώρο.

Θέλω να μάθω επίσης εάν η συγκεκριμένη παραχώρηση αποτελεί απόφαση συλλογικού οργάνου (όπως είναι το Δ.Σ.) ή άλλου αρμοδίου οργάνου ή έχει δοθεί απλά δια λόγου.

Και επειδή η γνώση – ενημέρωση του πολίτη, η χρηστή – δίκαιη διοίκηση, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα μας για τα επόμενα χρόνια θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι δημότες θα πρέπει να ξέρουμε: πόσα πραγματικά χρήματα εισέρχονται στα ταμεία του Δήμου από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, από τις κλίσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, από τις λαϊκές αγορές και από κάθε άλλη πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: