Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



Η διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός εδώ και δεκαετίες.

Το κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε βασική συνταγματική απαίτηση και η παιδεία από δημόσιο αγαθό έχει μετατρέπει σε μια αγγαρεία για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή: την πολιτική ηγεσία, τους καθηγητές και τους μαθητές που είναι και τα μεγαλύτερα θύματα.

Εάν σύντομα θέλει κάποιος να περιγράψει την σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση θα μπορούσε να πεί:

Κουρασμένη, ανήμπορη, χωρίς όραμα, στόχο και υποχρηματοδοτούμενη.

Για αυτή την κατάσταση φταίει η πολιτεία που δε έχει σταθερό σχέδιο για την ανάπτυξή της, δεν έχει διάθεση να αναλάβει το κόστος, δεν μπορεί να πείσει κανένα και για τίποτα.

Φταίνε οι καθηγητές που δε αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του ρόλου τους, που έχουν μετατραπεί σε κουρασμένους δημόσιους υπάλληλους που ανέχονται την υποβάθμιση της θέσης τους και έχουν αναπτύξει την έννοια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Φταίει η κοινωνία που δέχεται, λες και είναι ανήμπορη να αντιδράσει, την απαξίωση του αύριο, την ίδια την καταστροφή της συνέχεια της.

Σχολεία ερείπια, που δεν τα σέβεται κανένας ούτε καν οι χρήστες τους, από το 1930 ακατάλληλα για την κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών.

Καθηγητές χωρίς έλεγχο χωρίς αξιολόγηση χωρίς κοινωνική λογοδοσία. Η απόδοσή τους βασίζεται στο αίσθημα ευθύνης που μπορεί κάποιος να διαθέτει.

Μαθήματα, πολλά μαθήματα και καπάκι και άλλα μαθήματα, λες και όσα περισσότερα βάζουμε τόσο καλύτεροι γινόμαστε, χωρίς να αφήνουν την δυνατότητα στον μαθητή να κάνει το αυτονόητο: ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.

Οικογένειες χρεωμένες τα χώνουν σε φροντιστήρια με μόνη ελπίδα μια καλύτερη θέση για το παιδί τους στην ανεργία και στην ετεροαπασχόληση.

Μαθητές παγιομένους σε αυτή την κατάσταση που θέλουν να αντιδράσουν αλλά δεν είναι σε θέση να οριοθετήσουν τι θέλουν.

Πολιτικά κόμματα που σαν τα κοράκια περιμένουν τις πρώτες καταλήψεις για να αναπτύξουν πολιτικό λόγο και να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα περισσότερα αιτήματα των παιδιών που τα περισσότερα έρχονται από τα παλιά,

Αλλά με τις καταλήψεις στα σχολεία ποιος ακούει και ποιος νοιάζεται ;

ΚΑΝΕΝΑΣ

Οι καθηγητές θα πάρουν το μισθό τους και θα ξύνουν τ‘ αρχίδια τους σε ‘κανα καφενείο πίνοντας την φραπεδιά τους και όταν βαρεθούμε και λήξουμε τις καταλήψεις, θα μπούν στην τάξη και θα αμολήσουν όλα τα μαθήματα με την μία, για να καλύψουν την ύλη και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε. Στ’ αρχίδια τους.

ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;

Εμείς και οι γονείς μας, που θα χρεωθούν για να τα χώσουν σε ΄κανα φροντιστήριο ελπίζοντας να καλύψουν τα κενά μας.

ΜΑΛΑΚΕΣ εμείς βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας και εμείς ωθούμε την ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί οι ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ πάνε στα ιδιωτικά και στα ιδιαίτερα και στ’ αρχίδια τους αν κάνουν κατάληψη τα δημόσια σχολεία.

ΡΕ ΑΝΑΡΧΟΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ;



ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΕΕΕΕ ΧΑΛΒΑΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

Οποίος έχει τα αρχίδια να κλείσουμε την ΕΦΟΡΙΑ το Δ. ΤΑΜΕΙΟ και όπου αλλού κάνει εισπράξεις η κάθε κυβέρνηση για να πάρει τις μίζες της.

Εκεί πονάνε, έχετε τα αρχίδια να το κάνουμε; αλλιώς τραβάτε να γαμηθείτε αδερφάρες Χαλβαδοεπαναστάτριες του κόλου .