Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΝΤ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ



Όλος ο Πύργος έχει γεμίσει με μεταλλικά αντιαισθητικά σταντ των δύο μεγάλων τοπικών εφημερίδων. Αυτές τις κατασκευές τις έχουν τοποθετήσει όπου γούσταραν οι εκδότες και δεν βρέθηκε ούτε ένας υπεύθυνος να κάνει το αυτονόητο, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΗΛΩΣΕΙ.

Και όταν λέω υπεύθυνος εννοώ έναν από αυτούς που προεκλογικά (εδώ μιλάμε για δημοτικές εκλογές) θα γεμίσουν τις παραπάνω εφημερίδες με καταχωρήσεις που θα προσπαθούν να μας πουν πόσο υπέροχοι είναι.

Ο ρόλος των υπευθύνων είναι να διασφαλίζουν σε μένα τον απλό δημότη τα συμφέροντα μου. Και η ανοχή στην άναρχη και παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου, που είναι και χώρος μου, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα μου και κατά επέκταση την ποιότητα του χώρου που ζω.

Κάνοντας την πόλη άχαρη και αντιαισθητική για να μην χαλάσουν τις επιθυμίες των φίλων, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα μείνουν μόνοι. Γιατί αυτοί οι φίλοι ξεχνάνε. Εμείς όμως δεν συγχωρούμε.

Και μια ερώτηση: τι θα γίνει εάν άλλες 50 εταιρείες κάνουν κάτι αντίστοιχο;; το έχει σκεφτεί αυτό κανένας υπεύθυνος;;;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα μεταλλικα σταντ των οποιων εφημεριδων ειναι κατι που υπαρχει και στο εξωτερικο.ας μην ειμαστε τοσο αρνητικοι στα παντα.μπροστα στα αθλια πεζοδρομια κατα μηκος της πολης οπου ειναι αδυνατο να τα διασχισει κανεις μιας και σε πολλα σημεια τα πλακακια ειναι σπασμενα (πχ. κοντα στην παλια αγορα) μερικα μεταλλικα σταντ σιγουρα δεν ειναι προβλημα.

Ανώνυμος είπε...

swsta file mou, apla tha eprepe na eixan provlepsei pio swsta th kataskeuh tous.......gt paradeigmatos xarh otan fusaei ola ta entupa diaskorpizontai pantou!!!!!

Ανώνυμος είπε...

...alla min sas provlimatizei to thema , APOKLEIETAI na fygoun ta stand....giati anoikoun se aftous pou vgazoun "kyvernites" tous allous....Einai thema SYNALAGIS .....
XALARWSTE

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένα stands (απ' όσο γνωρίζω) έχουν πάρει έγκριση από το Δημ. Συμβούλιο. Δεν γνωρίζω ακριβώς την απόφαση αλλά άν ψάκετε πιστεύω ότι υπάρχει. Τώρα για την ουσία (αν θα πρέπει δηλ. ή όχι να υπάρχουν το συζητάμε (η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι κάτι αρνητικό). Τέλος τώρα πια (Μαρτ. 2010) και οι δύο εκδόσεις που μοιράζονταν σε αυτά τα stands έχουν ανασταλεί (και δεν νομίζω να σνεχίσουν την έκδοσή τους). Μήπως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε την απομάκρυσνη τους ? (με έξοδα αυτών που τα τοποθέτησαν αρχικά φυσικά...).