Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ



Ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ σας καλεί να καταθέσετε ηλεκτρονικά τις απόψεις σας, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ώστε να συμβάλει και αυτός από την πλευρά του στην καλύτερη ενημέρωση των ψηφοφόρων του Νομού Ηλείας.

Τα κείμενα σας θα πρέπει να αποσταλούν στο email: pirgotis@gmail.com θα αναρτηθούν αυτούσια (χωρίς διορθώσεις και περικοπές) στο blog http://pirgotis.blogspot.com και θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες του με μετριασμό των υβριστικών και προσβλητικών σχολίων.

Στα κείμενα σας θα μπορείτε να αναφέρεστε σε οτιδήποτε θεωρείτε εσείς σημαντικό αλλά θα εκτιμηθεί από το blog αν πάρετε θέση και στα εξής ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητά μας:

  1. Αποκατάσταση κοινωνικού – οικονομικού ιστού Ν. Ηλείας και περιβαλλοντική πολιτική
  2. Νοσοκομειακή περίθαλψη Ν. Ηλείας – ύπαρξη τριών αναποτελεσματικών νοσοκομείων που υπολειτουργούν
  3. Ανάπτυξη τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – κτιριακό πρόβλημα και αυτονόμηση ΤΕΙ
  4. Επέκταση υποδομών λιμένα Κατακόλου – λειτουργία μαρίνας – τουριστική αξιοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο Πύργος Αρχαία Ολυμπία.
  5. σκέψεις – προτάσεις πολιτικές για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης δράσης για την οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Το κάλεσμα μας είναι ανοιχτό σε όλους και σε όλες.

ΠΥΡΓΟΤΗΣ

1 σχόλιο:

Κλήτος είπε...

Προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές.

Η Δημοκρατία μας δίνει στον κάθε βουλευτή την εξουσία να συντάσσει , να εισηγείται , να ψηφίζει τροπολογίες , νόμους , αναθεώρηση του Συντάγματος κ.λ.π. Όλα αυτά που καθορίζουν την κοινωνική , την πολιτική και την καθημερινή ζωή του κάθε πολίτη.
Θεωρητικά το κριτήριο με το οποίο εξασκούν αυτό το υπέρτατο δικαίωμα πρέπει να είναι το δίκαιο και η ισονομία. Κριτήρια που να εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντολογική ευαισθησία , την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.
Τώρα κατά πόσο ισχύουν αυτά στα πολιτικά πεπραγμένα της χώρας που γέννησε την δημοκρατία, με τις κομματικές πλειοψηφίες που αποχωρούν κατόπιν εντολής , με βουλευτές οι οποίοι εισηγούνται φωτογραφικές τροπολογίες για εξυπηρέτηση των ημέτερων , είναι ένα ερώτημα ταμπού.
Και τίθενται εν αμφίβολο οι προεκλογικές ηθικοπλασίες των υποψήφιων βουλευτών , ότι αφού συμμετέχω σε αυτόν τον κομματικό φορέα με το συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί από μας με την ανάληψη της εξουσίας δεν μπορώ να ξεφύγω από την γραμμή και τον στόχο του κόμματος μου.

Δηλαδή με απλά παραδείγματα :
• πρέπει να πουληθεί ο ΟΤΕ , αφού το λέει το κόμμα , ψηφίζω και εγώ υπέρ.
• Πρέπει να μεταβιβαστούν οι εκτάσεις στην μονή Βατοπεδίου , αφού το λέει το κόμμα , ψηφίζω και εγώ υπέρ.
• Πρέπει να αποχωρήσω από την ψηφοφορία για να υπάρξει παραγραφή ή παρακώληση μιας έρευνας αφού το λέει το κόμμα , το κάνω χωρίς καμία ενοχή και ντροπή.

Κύριοι υποψήφιοι βουλευτές .
Όποιος από σας εγγυηθεί με την προσωπική του περιουσία , αποποιούμενος το δικαίωμα της βουλευτικής ασυλίας , για οτιδήποτε πλήξει το δημόσιο συμφέρον το οποίο προέλθει με δική σας ευθύνη (σύνταξη , εισήγηση ή υπερψήφιση) , εγώ είμαι διατεθειμένος να τον υπερψηφίσω.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?



Και μία προτροπή :

Ψηλά το κεφάλι ψηφοφόρε.

Μην χαραμίσεις το δευτερόλεπτο της ελευθερίας σου μέσα στο παραβάν του εκλογικού σου τμήματος για να ξαναβγούν βουλευτές άβουλα όντα μιας οργανωμένης συμμορίας.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ