Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ 4.000.000. € Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Στα 4.000.000,00 € υπολογίζουν το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας για την προώθηση και την προβολή των υποψηφίων βουλευτών του Ν. Ηλείας. Διευκρινίζουμε ότι αφορά το σύνολο των βουλευτών του Ν. Ηλείας

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό σε νούμερα:

Θα μπορούσαν να είχαν φτιαχτεί δύο (2) σχολεία (2.000.000 € κόστος κατασκευής το καθένα) ή τέσσερις (4) παιδικοί σταθμοί

Θα μπορούσαν να είχαν καλύψει την δαπάνη μισθοδοσίας περίπου 40 ιατρών για 4 χρόνια ή 160 ιατρών για ένα χρόνο.

Θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ένα μεγάλο μέρος από το λιμάνι του Κατακόλου, ή συστήματα πυροπροστασίας στα δάση που ακόμα δεν έχουν καεί, ή έργα υποδομής που θα καλυτέρευαν την μίζερη καθημερινότητα μας.

Θα μπορούσαν … θα μπορούσαν …..θα μπορούσαν αλλά δυστυχώς δεν θέλουν.

Το εκλογικό σώμα του Ν. Ηλείας αποτελείται από 181.789 εγγεγραμμένους και προκύπτει ότι το κόστος της πολιτικής διαφήμισης και προώθησης ανά εκλογέα είναι 22 €.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτά τα χρήματα λειτουργούν ανταποδοτικά ως προς τους ψήφους. Η αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί είναι όχι, και αυτό το λέω γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν κοιτάζει τις καταχωρήσεις στις εφημερίδες κανείς δεν ελέγχει το μέγεθος τους και κανείς δεν ενδιαφέρεται σε ποια σελίδα είναι η καταχώρηση.

Σε αυτή την υπερβολή των πολιτικών καταχωρήσεων το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μην πάρεις εφημερίδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τρελή κονόμα τα ΜΜΕ εν μέσω κρίσης, τις έχουν κ 0.80 που έπρεπε με τόση διαφήμιση (πρωτοσέλιδο: ενημέρωση 10%) να τις έχουν δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΧΗ απο τις εκλογες.οποιος ψηφιζει ειναι συνενοχος και αφηστε τις γελοιοτητες περι δημοκρατικο δικαιωμα και υποχρεωση.

Ανώνυμος είπε...

4.000.000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ τα οποία τα μοιραστούν τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα της πόλης μας. μήπως θα πρέπει καμιά ΣΔΟΕ να ελήγξει την επομένη των εκλογών αν το χρήμα που διακινήθηκε στις εφημερίδες είναι δηλωμένο? Αλλά ξέχασα, ποια εφορία σ αυτή τη χώρα τα έβαλε ποτέ με τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ? Σας θυμίζω τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύεις πως θα τα βάλουν στο ταμείο να φαίνονται; Δεν είναι τόσο αφελείς. Στην πίσω τσέπη θα τα βάλουν και θα είναι ωραίοι. Και για την κατάντια των ΟΜΙΛΩΝ τι να πούμε...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.