Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ


Το λιμάνι του Κατακόλου σίγουρα αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς για τον Δήμο Πύργου και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πυλώνα του Ν. Ηλείας και όχι άδικα, αφού σε αυτό κάθε χρόνο αποβιβάζονται χιλιάδες τουρίστες.

Παρόλα αυτά δίπλα σε αυτό, στην παραλία με τις πλάκες, υπάρχει ένα απίστευτο θέαμα, μια θλιβερή πραγματικότητα, που μας προσβάλει σαν πολίτες και μας απαξιώνει στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών.

Ένας χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με παραπήγματα με άπειρη βρωμιά με γαϊδούρια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας που οι γύφτοι δεν φαντάζονται ούτε στα πιο καυτά τους όνειρα.

Ο συγκεκριμένος χώρος σε καμία περίπτωση δεν είναι άρτιος και οικοδομήσιμος και ο φερόμενος σαν ιδιοκτήτης δεν πρέπει να έχει κανένα τίτλο. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις.

Ο συγκεκριμένος χώρος δεσπόζει αρχοντικά πάνω από την παραλία (που πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου φέτος έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για την βελτίωση του) και οι αποχετεύσεις του πέφτουν ελεύθερα προς την παραλία.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι η ΔΕΗ του έχει δώσει ρεύμα, νομιμοποιώντας με αυτό τον τρόπο μια προκλητική αυθαιρεσία, που προσβάλει την αισθητικών όλων μας. Η επέμβαση του εισαγγελέα θα πρέπει να είναι άμεση και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίο τόσα χρόνια δεν ξέρουν και δεν βλέπουν τίποτα.

Ο Δήμος Πύργου θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για την άμεση απομάκρυνσή του, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος (έχει γίνει καραμέλα πλέον) και να συνεχίσει στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας.

Το παραμύθι του τύπου: δε ξέρω, δε γνωρίζω, δε μιλάω, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, δεν έχω την αρμοδιότητα, εγώ θέλω αλλά δεν μπορώ, κάποια στιγμή επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι τα επιτευγματα του κυριου μακη παρασκευοπουλου ο οποιος αγαπα...το κατακολο και τον τοπο του.πιστωση χρονου θελει ο ανθρωπος και θα δειτε τι πολη θα σας φτιαξει.....οπως και τους συμπολιτες μας με τα αυθαιρετα στην συκια κατακολου, στην σπιατζα, στο ματζακουρα..ολοι οι συμπολιτες μας που εχουν αυθαιρετα συμπαθουν τον τωρινο δημαρχο μαλλον γιατι τους χαιδευει τα αυτια.περαστικα μας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση κακία για το Δήμαρχο . Που φταίει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ας είμαστε πιο σοβαροί. Η κριτική μας στα Δημόσια πρόσωπα επιβάλλεται να είναι σκληρή αρκείνα είναι καλόπιστη .