Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είναι εκτός ψηφοδελτίων. Το πρωτόγνωρο γεγονός (δηλαδή ένας πρώην αρχηγός και επί οκτώ χρόνια πρωθυπουργός να τίθεται εκτός ψηφοδελτίων) δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο ο Γ. Παπανδρέου και ο κύκλος του, ήθελαν να μεταφέρουν τον Κ. Σημίτη σε άλλη εκλογική περιφέρεια από αυτή του Α΄ Πειραιά στην οποία πολιτεύεται από το 1974.

Δεν θα πρέπει να αγνοείται επίσης το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του 2007 είχε εκφραστεί από συγκεκριμένους κύκλους η έντονη δυσαρέσκεια (την οποία αναπαρήγαγαν με μεγάλη ευκολία τα ΜΜΕ) για την κατάληψη της μίας και μοναδικής θέσης του βουλευτή της Α΄ Πειραιώς από τον Κ. Σημίτη.

Επίσης τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία (την οποία και αναρτήσαμε) για την κάθοδό του στην Ηλεία.

Επειδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι μηχανοκίνητη καντίνα για να μεταφέρεται από εκλογική σε εκλογική περιφέρεια ανάλογα με τις επιθυμίες του εκάστοτε αρχηγού (ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει πετύχει και καμία εκλογική νίκη) ο Κ. Σημίτης ζήτησε την μετακόμισή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Στην συνέχεια η επικοινωνία των δύο πλευρών έγινε με την μέθοδο του σπασμένου τηλεφώνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του αρνήθηκε την συμμετοχή του στο επικρατείας και το αποτέλεσμα αυτής ήταν μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Η μη συμμετοχή του Κ. Σημίτη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι απαράδεκτη και κάποια στιγμή θα πρέπει ο Γ. Παπανδρέου να αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μαγαζί του μπαμπά του.

Ελπίζω η κα Φόνσου να είναι σε θέση να καλύψει το κενό του κ. Κ. Σημίτη και ο κ. Γ. Παπανδρέου να αποφύγει να κάνει άλλη πατατιά μέχρι τις εκλογές. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλός Πρωθυπουργός, αλλά πολύ μικρός... και σκατόψυχος...

Απαιτεισε να είναι στην πρώτη θέση του επικρατείας!

Προφανώς Ο ΓΑΠ δεν θέλει ένα πρόσωπο που έχει στιγματιστεί με το την χειρότερη περίοδο του ΠΑΣΟΚ να είναι επικεφαλής!

Και πολύ σωστά σκέφθηκε ο ΓΑΠ...
Είχε τ' αρχίδια να το κάνει...

Οι μεγάλες ανατροπές έρχονται!