Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ;; ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ


ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ…..φωνάζουν όλοι έντρομοι χωρίς να ξέρουν χωρίς να γνωρίζουν μόνο και μόνο επειδή έτσι ακούσανε. Και βάλε ανακοινώσεις στις εφημερίδες και στείλε επιστολές στο Μαξίμου και και και, όλα υπο το άγχος των εκλογών.

Η απορία μου είναι η εξής:

Ωραία και τι έγινε εάν διοικητικά ο Επικούρειος ανήκει στην Μεσσηνία;;

Θα του βάλουν ρόδες και θα τον κατεβάσουν στην Καλαμάτα;;

Θα πηγαίνουν λιγότεροι τουρίστες στην περιοχή (που ανήκει στην Ηλεία) από ότι πηγαίνουν σήμερα;;;

Θα αλλάξουν την τέντα και θα βάλουν καλαμωτή για την προστασία του;;

θα φτιαχτούν έργα υποδομής στην Μεσσηνία και δεν θα φτιαχτούν στην Ηλεία λόγω του Επικούρειου;;

Θα επιταχυνθεί η ερήμωση της ορεινής επαρχίας Ολυμπίας;;

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα αλλάξει η ζωή μου εάν στα διοικητικά έγγραφα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου η σφραγίδα λέει ΜΕΣΣΗΝΙΑ και όχι ΗΛΕΙΑ;;;

ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Αυτές οι τοπικιστικές μαλακίες μας έχουν φάει τόσα χρόνια και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.

Ακριβώς η ίδια λογική υπάρχει στα σκουπίδια και ολόκληρος ο νομός είναι σκουπιδότοπος, με τα νοσοκομεία που έχουμε τρία αλλά δεν λειτουργεί κανένα, με τον τεμαχισμό των τμημάτων ΤΕΙ που υπολειτουργούν.

Ας σοβαρευτούμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: με μια απλή αναζήτηση στην σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει εάν υπάρχει ή όχι δημοσιευμένη υπουργική απόφαση. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έκαναν οι ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΜΑΣ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μεγάλο δίκιο... η τέντα τόσα χρόνια δεν τους ενοχλεί... ότι οι περισσότεροι Ηλείοι δεν γνωρίζουν κατά που πέφτει ο Επικούρειος δεν τους ενοχλεί... ότι ελάχιστοι επισκέπτες, επισκέπτονται το ναό δεν τους ενοχλεί...
η Μεσσηνία είναι το πρόβλημα;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι Ηλείοι τι έκαμαν δεκαετίες τώρα για το Ναό,ΤΙΠΟΤΑ, ας μην κόπτονται τόσο. υποκρισίες.

Ανώνυμος είπε...

Εδω δε ξερουν κατα που πεφτει ο Επικουριος και ποια ειναι η αξια και η σημασια του
εδω η αρχαιολογικη δε ενδιαφερεται και εκτος των αλλων το χειμωνα ειδικα δε υπαρχει νερο στις υποτιθεμενες τουαλετες οι οποιες ειναι δυο κουβουκλια με πορτες μισογκρεμισμενες που δε κλεινουν και ο επισκεπτης δε εχει που να παει..
Ασε να παει στην Μεσσηνια καλυτερα ισως τουλαχιστον η εκει εφορια αρχαιοτητων δωσει περισσοτερη σημασια απ οτι η εφορια Ολυμπιας
(γραψε ενα ποστακι για την Ζ' να ανοιξω το στομα μου με ολα τα λαμογια αρχαιοφυλακες ξαφνικα τωρα προεκυψε το θεμα οτι ο αρχαιολογικος χωρος δε φυλαγετε εδω χρονια τωρα δυο λαλουν και τρεις χορευουν εκει ,καθε μεσημερι εχουν οι φυλακες φαγοποτι και βρωμανε κρασιλας μετα,ενας παει το πρωι και χτυπαει ολες τις καρτες και αλλα πολλα πολλα πολλαααα)
Επι Αραπογιαννης ηταν σουζα τα τελευταια χρονια οτι λαχει και οπου λαχει...
για μενα οχι κιονοκρανο επρεπε να παρουν μπας και ξυπνησουν (που πλευρο γυρισαν) το Φιλλιπειο επρεπε να σηκωσουν και να το πανε στα Σκοπια χαμπαρι δε θα επερνε κανεις.
Περνουν εκτακτο προσωπικο καθε καλοκαιρι και επι μηνες ραβουν και ξηλωνουν τις λιστες των βησματων των κομματικων ραβε ξηλωνε δουλεια να μη σου λειπει και πολλες φορες εχει φτασει ιουνιος και ο χωρος εχει το χειμερινο ωραριο. Περυσι ο χωρος ειχε γινει σκουπιδοτοπος την ανοιξη γιατι δε υπηρχαν καθαριστριες και οι μονιμες ειναι μονο για τις τουαλετες!!!!!!
Και μετα βλεπεις αρχαιοφυλακες με μινι και σκουλαρικι κρικο τακουνακι να κανουν περατζαδα και να μην ξερουν καν τι φυλανε και γιατι το φυλανε.
και μετα να λενε γιατι μωρε κανουν ετσι για ενα κιονοκρανο!!!!
Καλα μας κανουν και δε μας δινουν τα γλυπτα απ το Βρεττανικο και ισως πρεπει να παρουν και ολα τα αλλα γιατι αυτοι εκτιμουν τον ελληνικο πολιτισμο περισσοτερο απο εμας που εχουμε καταληξει υποπροιντα του κοσμοπολιταν και του μεν και το μονο που μας ενδιαφερει ειναι το μαλλι γυαλι και παντελονι λι!

Ανώνυμος είπε...

ο φιλος με το τελευταιο σχολιο ειπε σε μερικες αραδες πως εχουν τα πραγματα.συμφωνω και επαυξανω οτι τα μαρμαρα δεν πρεπει να τα επιστρεψουν οι βρετανοι μιας και δεν τα αξιζουμε και στο κατω κατω της γραφης δεν εχουμε αποδειξει οτι τα αξιζουμε.
κρατος και πολιτεια για φτησιμο.και ο χριστος ο ιδιος να παει για πρωθυπουργος εαν δεν ξυλωθουν οι βλαχοι και οι κοστουμαρισμενοι χωρικοι του δημοσιου που συνεδριαζουν με σουβλακια μπιρες και ποικιλιες δεν προκειτε να αλλαξει προς το καλυτερο απολυτως τιποτα.εκτος και εαν ιδιωτικοποιηθουν (μακαρι!) τα παντα.απο τις παραλιες,τους δρομους εως και τα δεντρα γιατι αλλιως καλα κρασια!

Ανώνυμος είπε...

δεν αγαπανε οι βουλευταδες οι δημαρχοι οι νομαρχες τον τοπο μας δεν εχουν αποψη για αυτον αρα δεν προσφερουν σε τιποτα.μονο για συμβουλια επιτροπες διαλεξεις στο δημοτικο μεγαρο και τσαγια στους δεκαδες συλλογους.ενα μικρο παραδειγμα.δεν υπαρχει ΜΙΑ πινακιδα που να ενημερωνει τον κοσμο για το που ειναι η βιβλιοθηκη του πυργου.μα δεν ντρεπονται καθολου?και βγαινει ο δημαρχος πυργου ολο περηφανεια στα καναλια και μας λεει οτι θα γεμισει τον πυργο παγκακια για να καθεται ο κοσμακης....εκτος πραγματικοτητας...

Ανώνυμος είπε...

Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί, δείτε τις τοπικές εφημερίδες σήμερα τι γράφουν... ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΒΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

andreas athanasopoulos είπε...

opote ektos apo ton epikouro as dosoyme thn andritsaina sthn arkadia kai to katakolo sthn italia xaxasxaxa

andreas athanasopoulos είπε...

alla ksexasa mallon hleia einai mono o pyrgos!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πυργότη...και πυργιώτη
το ζήτημα δεν είναι αυτό που θέτεις της υπαγωγής διοικητικά του Ναού σε άλλη εφορία αρχαιοτήτων...
το ζήτημα είναι πως στην Ηλεία είμαστε ανύπαρκτοι..δεν έχουμε πολιτικούς, δεν έχουμε κοινωνικό ιστό που να διεκδικεί, δεν έχουμε Νομάρχη και για το λόγο αυτό θα εξακολουθούμε να παραμένουμε ένας πράσινος, καμμένος από το "πράσινο"
νομός...

Ανώνυμος είπε...

antarth και γιατι οχι?η` εισαι απο αυτους που δεν αντιλαμβανονται ποσο αχρηστοι ειμαστε η` εκτος και εαν εισαι απο τους βολεμενους της ιστοριας....

Ανώνυμος είπε...

Χαλαράαα, η ζωή είναι ωραία, χαλαράαα...

Μας έπιασε πρεμούρα τον Επικούρειο τώρα, όπως μας έπιασε για τις πανεπιστημιακές σχολές τώρα που το Αγρίνιο πήρε (και μαγκιά του, άσχετο που το ελληνικό κράτος είναι κατάπτυστο που φτιάχνει τέτοια εξαμβλώματα...). Εγώ όμως και κάποιοι άλλοι...περίεργοι τα παίρναμε στο κρανίο βλέποντας να γεμίζουν όλες οι πόλεις της Ελλάδας με σχολές και να αλλάζουν όψη. Όχι το 2009. Ούτε το 2008. Όταν πήγαινα λύκειο, το 1997,1998! Αλλά εδώ είχαμε να τσακωθούμε για το που θα πάει το νοσοκομείο, τι μοντελάκι θα βάλουμε στη βόλτα και ποιος πηδιέται με ποιά.
Μην αναρωτιέστε γιατί η Ηλεία είναι στον ΠΑΤΟ. Είμαστε γιατί έτσι ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (σιγά μην κάτσουμε να αγχωθούμε κιόλας).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!
ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΟΥΚΟΛΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.