Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΤΑΧΙ το σερν΄ καράβι


Κάθε φορά που έρχεται καράβι στο λιμάνι του Κατακόλου τα taxi εξαφανίζονται από την πόλη του Πύργου και όλα ή σχεδόν όλα είναι στο λιμάνι για να κάνουν τα χρυσά δρομολόγια Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία.

Από την μία άδειες οι πιάτσες των taxi στον Πύργο και από την άλλη πληθώρα taxi στο Κατάκολο που σαν κοράκια πέφτουν πάνω στους τουρίστες.

Η κατάσταση αυτή είναι τραγική και οδηγεί στην μη εξυπηρέτηση του πολίτη που το έχει ανάγκη. Υπάρχει καταγγελία γυναίκας που ο σύζυγος της έπαθε έμφραγμα, το νοσοκομείο δεν είχε ασθενοφόρο να στείλει (άλλο ανέκδοτο και αυτό) και παράλληλα δεν μπορούσε να βρει και taxi θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του συντρόφου της. Επίσης καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες ανθρώπων που τους καλοκαιρινούς μήνες συστηματικά δεν μπορούν να βρουν taxi για να εξυπηρετηθούν.

Επειδή η καθημερινότητα του πολίτη είναι αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τους υπευθύνους αυτό το αίσχος κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει.

Μπορεί οι ιδιοκτήτες taxi να είναι ελεύθεροι επιχειρηματίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και κοινωνική ευθύνη.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνετε ένας προγραμματισμός ποιοι θα πηγαίνουν Κατάκολο και ποιοι θα μένουν Πύργο, ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης εξυπηρέτηση του πολίτη. Εάν την ευθύνη αυτή δεν μπορούν να την αναλάβουν τα σωματεία τους, ας την αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Και με δεδομένο το αυξημένο πρόβλημα της στάθμευσης στον Πύργο, εφόσον τα taxi επιλέγουν άλλες περιοχές για να δραστηριοποιούνται θα πρέπει να γίνει επανακαθορισμός των θέσεων που έχουν χαρακτηρισθεί ως πιάτσες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πιάτσα και στην Μανωλοπούλου και στην Γρηγορίου Ε και στον ΟΤΕ και στην Εμπορική και στα Χαλικιάτικά και στον ΟΣΕ αλλά πουθενά taxi και οι απλοί οδηγοί να μην έχουν που να παρκάρουν.

Καλά τα κεκτημένα δικαιώματα αλλά μέχρι ένα σημείο. Όπου υπάρχει κατάχρηση θα πρέπει να υπάρχει και επαναπροσδιορισμός των καταστάσεων, γιατί τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά το Κατάκολο της αρπαχτής θα είναι σε λίγα χρόνια παρελθόν. Αφήστε τον κόσμο να εκφραστέί ελεύθερα. Ετσι κι αλλίως ΟΛΑ γίνονται στην τύχη σ αυτή τη πόλη. Οι ταξιτζήδες συμμετέχουν στο πάρτυ της απάτης που μεσουρανεί στο λιμάνι. Χωρίς οργάνωση, σχέδιο και στόχο, το Κατάκολο, θα ατενίζει την Πάτρα και θα αναπολέι χαμένες δόξες. Καλές κονόμες κύριοι...

πηγαινε με οπου θελεις ταξιτζη... είπε...

δηλαδη ρε φιλε πως την ειδες ουτε να πηγαινουν στο κατακολο τα ταξι για το μεροκαματο αλλα ουτε πιατσιες να εχουμε για να μπορεις να παρκαρεις τη κουρσαρα σου πρωφανος οσο πιο κοντα στη πλατεια ,υπαρχουν 100 ταξι στο πυργο ο η ζωη εχει ακριβηνει ο κοσμος δεν παιρνει ευκολα ταξι οπωσ παλια,καπως πρεπει να βγει το μεροκαματο.ας μην μιμουμαστε συυνεχεια τους αθηναιους που για ολα τους φταινε οι ταξιτζιδες.δε φταινε τα ταξι που εχει ασθενιθορα το νοσοκομειο η που δε βρισκεις να παρκαρεις,ναβλεπεις τη αιτια του προβληματος κα να μη κατηγορεις τα ταξι τοσο ευκολα

Ανώνυμος είπε...

Η Πατρα ερχεται το Κατακολο φευγει συντομως και ολοι οι εξυπνοι και οι ξερολες ας γραφτουν σε κανα αμερικανικο φορουν κρουαζιερας να δουν τι συμβουλευουν τους επομενους επισκεπτες οι προηγουμενοι να προσεχουν και πως χαρακτηριζουν τους μαγαζατορες,αμαξαδες,ταξιτζηδες και λοιπους επαγγελματιες χειριστου ειδους που δυσφημουν τον ελληνικο τουρισμο
Υπαρχουν φυσικα και οι σωστοι τους οποιους και συστηνουν ανεπιφυλακτα ονομαστικα πλεον...
Ανοιξτε λιγο τα ματια σας περα απ το πορτοφολα...

Ανώνυμος είπε...

τα ταξι του πυργου ειναι αναποσπαστο μερος της καφριλας του κατακολου οταν σκανε μυτη τα καραβια.και οταν λεω καφριλα εννοω το γεγονος οτι παρολο που ο δημος...πυργου ειχε κανει εγκαινια...στο τρενο ολυμπια-κατακολο οι ντοπιοι κανουν οτι μπορουν για να χωσουν τους τουριστες στα ταξι.μιζες με αλλα λογια.και ο φιλος παραπανω που κλαιγεται λεγοντας να μην κατηγορουμε τα ταξι ας παει σε αλλους να κλαφτει (που ειναι και αρκετοι τωρα..που ερχονται και εκλογες).
παντα η αληθεια πειραζε το κοσμο και αυτο το θεμα με τα ταξι θα εξακολουθει να πειραζει μιας και ειναι φανερο το τι γινεται,ποιος εκμεταλευεται τους τουριστες,γιατι και πως,ποιος περνει μιζες και ποιος τις δινει.επομενως αφηστε την παραμυθα με το μεροκαματο και σαλτσες τετοιες.
το ιδιο παραμυθι με τους μαγαζατορες αρχ.ολυμπιας και κατακολου που τα σκανε στους ξεναγους για να εχουν μονοπωλειο...γιαυτο αφηστε .ειμαστε για κλαματα,εκτιθονται και δεν το καταλαβαινουν.νομιζουν οτι οι τουριστες ειναι βλακες.τωρα που οι ταξιωδιτικες οδηγιες εξ αμερικης θα αλλαξουν και δε θα σταματαει ουτε καικι στο κατακολο να δουμε τους μαγκες της αρχ.ολυμπιας και του κατακολου τι θα κανουν.που εχουν υδρισει καθεστως δωροδοκιας απο μονοι τους...