Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ON-LINE

Εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηρισθεί η νέα ηλεκτρονική παρουσία της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» στο διαδίκτυο.

Το στήσιμό της ιστοσελίδας είναι εντυπωσιακό και το ευχάριστο είναι ότι το έχει επιμεληθεί εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Πύργο.

Ελπίζω αυτή η ανανέωση να αλλάξει και την πολιτική της εφημερίδας προς το πιο μαχητικό με σκοπό την ανάδειξη την απλών και καθημερινών προβλημάτων, την αποκάλυψη των υπευθύνων και όχι με την ωραιοποίηση της μιζέριας μας.

Γιατί τα μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των πολιτικών με τις οποίες προσεγγίζονται τα προβλήματα και η μέχρι τώρα παρουσία όλων των μέσων ενημέρωσης δεν μας έχει πείσει ότι αυτοσκοπός τους είναι η ενημέρωση του πολίτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (το ορισμένες με επιφύλαξη ως προς το μέγεθος) καθοδηγούν τον πολίτη και διαμορφώνουν σχέσεις εξάρτησης με τους πολιτικούς με ανταλλάγματα. ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ (ο όρος έχει επινοηθεί από τους πολιτικούς όταν είναι στην απέξω).

Αυτό βέβαια το έχει καταλάβει ο κόσμος και για αυτό το λόγο τα blogs αποτελούν την νέα πηγή ενημέρωσης (με ότι κινδύνους συνεπάγεται η ανώνυμη ενημέρωση) με αλματώδη αύξηση αυτών που αναζητούν την είδηση μέσα από αυτά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου
Απορώ που βρίσκεις τόσο χρόνο και γράφεις. Υποψιάζομαι πως είσαι ένας από αυτούς!!! Και επειδή δεν λέω κακιές κουβέντες δεν θα το αναφέρω.
Συνέχισε έτσι δυνατά και εγώ θα σε παρακολουθώ συνέχεια.
Ένας βορειοελλαδίτης που ξέπεσε χαμηλά!!!