Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Στις φωτογραφίες (κάντε κλικ πάνω τους για μεγέθυνση) φαίνεται ο παράνομος χώρος εναπόθεσης μπαζών κλαδιών κλπ. Είναι σαφές ότι στο χώρο στον οποίο πηγαίνουν και αδειάζουν τα φορτηγά έχουν προηγηθεί εργασίες διαμόρφωσής του. Δηλαδή έχει γίνει καθαρισμός της βλάστησης (αλμυρίκια κλπ) προκειμένου το φορτηγά να έχουν πρόσβαση και χώρο για να αδειάζουν.

Ο συγκεκριμένος χώρος (πρώην λίμνη Μουριά) πρέπει να ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η οποία δεν εκφράζει απολύτως κανένα ενδιαφέρον για την προστασία του.

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση μας αλλά και αναρτήσεις άλλων ιστολογίων που δραστηριοποιούνται με θέματα της περιοχής (http://pyrgosilias.blogspot.com/) και την δεδομένη ανάγκη να υπάρχει ένας και μόνο ένας οργανωμένος χώρος εναπόθεσης τέτοιων υλικών καλούμε τον Δήμο Πύργο, που μέχρι τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα, να καθορίσει με απόφασή του και να διαμορφώσει ένα τέτοιο χώρο, ώστε όλοι μα όλοι να πηγαίνουν εκεί αυτού του είδους τα απορρίμματα.

Στην περίπτωση που δεν ορισθεί συγκεκριμένος χώρος για εναπόθεση των μπαζών όλος ο Δήμος Πύργου θα γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος (όχι ότι δεν είναι) ο ίδιος και οι ιδιώτες θα πετάνε κρυφά τα μπάζα (προϊόντα κατεδαφίσεων, εκσκαφών κηπευτικά κλπ) και το σύνθημα του φυλλαδίου του κανονισμού καθαριότητας «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» θα είναι μια απάτη.

Στην Ελλάδα από λόγια και συνθήματα έχουμε χορτάσει. Το αυτονόητο όμως όλοι το αγνοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: