Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Πριν λίγες μέρες η ηγεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε το δωρεάν ασύρματο δίκτυο της Νομαρχίας με το οποίο θα μπορούσαν να είχαν πρόσβαση στο internet 250 χρήστες σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους του Δήμου Πύργου. Οι χώροι ήταν: η κεντρική πλατεία του Πύργου, η περιοχή της επισκοπής, ο πεζόδρομος της Νομαρχίας και το ΤΕΙ Πύργου.

Η παρουσίαση του HLEIANET έγινε με την δέουσα επισημότητα και καλύφθηκε από όλα τα τοπικά ΜΜΕ

Σήμερα, έχοντας περάσει αρκετές μέρες μετά την παρουσίαση, κανένας χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο internet και το δωρεάν ασύρματο δίκτυο απλά δεν υπάρχει.

Αυτό αποδεικνύει ότι ή Νομαρχία δεν ήταν έτοιμη για την λειτουργία του, αλλά καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους έκανε την παρουσίαση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα οφείλεται στην «παραμετροποίηση» του συστήματος και η «εταιρεία» που έχει αναλάβει την υποστήριξη του ασύρματου δικτύου δουλεύει (!!!) εντατικά προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα.

Η απορία μου είναι η εξής:

Γιατί μια πολύ θετική πρωτοβουλία την αφήνουμε να μηδενίζεται αφού την παρουσιάζουμε από την μία και από την άλλη δεν είναι έτοιμη να εφαρμοστεί;;;;;

Γιατί η εταιρεία δεν είχε προβλέψει τα προβλήματα ώστε να τα αντιμετωπίσει χωρίς να ταλαιπωρούνται οι χρήστες που πίστεψαν αυτά που άκουσαν και το κυριότερο για να μην εκτεθεί η Νομαρχία;;;; Μήπως δεν είχε την αντίστοιχη εμπειρία;;;

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα θα ξεπερασθούν και το κυριότερο όταν ο πολίτης θα ακούει μια δήλωση από κάποιο υπεύθυνο να ξέρει ότι ισχύει και όχι να ψάχνει δεξιά και αριστερά χωρίς αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: