Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ

Σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει τις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς γνωστοί και άγνωστοι. Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό έγκλημα μετά από πολλά χρόνια επαναλαμβάνεται.

Στον συγκεκριμένο χώρο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση) μεταφέρονται μπάζα, κλαδιά, χόρτα και ότι άλλο σκουπίδι μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας, ανεξέλεγκτα και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Στην εικόνα διακρίνεται φορτηγό (ή εργολάβος θα έλεγα καλύτερα) που αδειάζει ότι γουστάρει, χωρίς κανένας να του λέει τίποτα, χωρίς κανένα να φοβάται. Δεν ξέρω ποιανού την προστασία έχει αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μολύνει, να δημιουργεί εστίες πυρκαγιάς (σχεδόν στο ίδιο σημείο από ίδιου είδους απορρίμματα είχαμε πυρκαγιά την 16-6-2009 και μάλιστα βράδυ???) και να καταστρέφει ένα φυσικό περιβάλλον μόνο και μόνο γιατί είναι μάγκας και θέλει να τα τσεπώσει ή θέλει να τα μοντάρει.

Ο Δήμος Πύργου, η Αστυνομία και οι πολίτες έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε αυτό που τόσα χρόνια καταστρέφουμε.

Οι σωροί μέρα με την μέρα αυξάνονται και εάν ήθελαν με ένα απλό καρτέρι θα έπιαναν επιτόπου τους παραβάτες. Όπως τους είδα εγώ υποθέτω ότι μπορεί να τους δει ο οποιοσδήποτε. Και εάν οι παραβάτες έτρωγαν και 2000 € πρόστιμο όσο δηλαδή ορίζει το άρθρο 10 παρ. 3 του κανονισμού καθαριότητας θα βλέπαμε τότε εάν το ξαναέκαναν.

Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν πολιτική βούληση, προϋποθέτουν οργανωμένο χώρο εναπόθεσης τέτοιων υλικών, προϋποθέτουν σοβαρές κοινωνικές δομές.

Κάτι που δυστυχώς απουσιάζουν τελείως από την πόλη του Πύργου.

Και το κυριότερο απουσιάζει η τσίπα και το φιλότιμο.

1 σχόλιο:

christop είπε...

πολυ καλο το θεμα σου!