Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ – ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ

Το πρώτο ατύχημα έγινε στο νέο κυκλοφοριακό κόμβο Κατακόλου – Καταραχίου. Και δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν θα είναι και το τελευταίο.

Και επειδή η ανθρώπινη ζωή αξίζει περισσότερο από κάθε έργο πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

  1. ο συγκεκριμένος δρόμος τους καλοκαιρινούς μήνες και τις βραδινές – πρωινές ώρες έχει μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση, αφού ο κόσμος γυρίζει από τα συγκεντρωμένα στην περιοχή του Κατακόλου νυχτερινά κέντρα. Και συνήθως δεν είναι νηφάλιοι.
  2. η είσοδος του Πύργου από Κατάκολο είναι πολύ περίεργη και απότομη και τα αυτοκίνητα δύσκολα μπορούν να πάρουν την κλίση του δρόμου. Για όσους δε τα καταφέρνουν το αποτέλεσμα είναι να πηγαίνουν ευθεία και πάνω στην νησίδα.
  3. σε κάθε κυκλοφοριακό κόμβο από ότι γνωρίζω υπάρχει έντονος φωτισμός ώστε να γίνεται αντιληπτός από τους οδηγούς. Στον συγκεκριμένο κόμβο δεν υπάρχει φωτισμός κόμβου και αυτό είναι απαράδεκτο για νέο έργο.
  4. οι πινακίδες (εάν αυτές είναι οριστικές) είναι πολύ μικρές ώστε να βοηθήσουν τον οδηγό να αντιδράσει ανάλογα.

Θυμίζω ότι κάθε καλοκαίρι στο συγκεκριμένο δρόμο γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα στην ευθεία, κάτω από το ξενύχτι το αλκοόλ την ταχύτητα. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Και αυτή την πραγματικότητα θα έπρεπε να την λάβει υπόψη του ο Δήμος Πύργου και οι μελετητές του έργου. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε όπως αποδεικνύεται από το ατύχημα που έγινε στο πρώτο Σάββατο από την παράδοσή του σε χρήση.

Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες βελτιώσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος. Γιατί τότε δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην προτρέχουμε, είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα, αφ'ενός για να συνηθίσουν οι οδηγοί, αφ'εταίρου για να φανούν τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν και να διορθωθούν.
Πάντως, είναι πολύ σωστή η παρατήρηση πως από κεκτημένη ταχύτητα υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί να καρφωθούν στην νησίδα, αν και -ευτυχώς- υπάρχουν αμέσως πριν οι γραμμές του του τραίνου και κόβουν ταχύτητα.
Αν μείνει χωρίς φωτισμό θα μιλάμε για ΑΙΣΧΟΣ.
Η κατακόρυφη σήμανση είναι όντως ανεπαρκής.
Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Telika to ena dentro paei...

Σάθια Σάι Μπάμπα είπε...

ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ...Ο.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ..ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ.ΤΟ ΨΑΡΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.......