Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που στην πόλη του Πύργου αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Ηλείας δεν γίνεται τίποτα είναι ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.

Αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής σκοπιμοτήτων που ποτέ μα ποτέ δεν θυμάμαι να πήραν ξεκάθαρη θέση και να αποκαλύψουν τους διοικούντες.

Αυτές που ανάλογα με τα συμφέροντά τους (οικονομικής κυρίως φύσης) καλύπτουν σοβαρά ζητήματα, ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

Αυτές που σαν βασική γραμμή έχουν ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ.

Με εξόργισε άρθρο (κάντε κλικ για μεγέθυνση) του Ηλία Φροντιστή που με λίγα λόγια αντί να κεντράρει τους υπεύθυνους για το πρόβλημα των σκουπιδιών που σαφέστατα είναι οι εκπρόσωποι του α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης πετάει το μπαλάκι σε όλους τους πολίτες και όπου αλλού θυμηθεί, προκειμένου να διαμορφώσει ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό που έχει υπάρχει στην πόλη του Πϋργου.

Ενδεχομένως κάπου έχει δίκιο σε αυτά που γράφει.

Έχει άδικο όμως που την συγκεκριμένη στιγμή δίνει άλλοθι στους υπευθύνους.

Έχει άδικο όταν κατηγορεί πολίτες που γίνονται ενεργοί όταν είναι να κατασκευαστεί κάποιο έργο «…που θα βλάψει το περιβάλλον …» όταν στην πλειοψηφία τους, αυτοί οι πολίτες δικαιώνονται απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους. Και θα πρέπει να θυμίσω ότι τέτοιοι πολίτες υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, πολιτικοί όμως σαν τους δικούς μας σίγουρα όχι.

Έχει άδικο όταν προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες στον περιφερειάρχη και ξεχνάει ότι η δουλειά των δήμων είναι: καθαριότητα, λακκούβες, κυκλοφορικό νερό και αποχέτευση. Πρώτα αυτά και μετά όλα τα άλλα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλύπτουμε στην κοινωνία -ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ- τον υπεύθυνο και να του χρεώνουμε τα αντίστοιχα και όχι να προσπαθούμε να καλύψουμε την ανεπάρκειά του.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στα ίδια χάλια θα είμαστε μια ζωή

Ακολουθεί το κείμενο από την εφημερίδα:

Τελικά πότε ο Περιφερειάρχης

Δυτικής Ελλάδος θα αποκαλύψει

τι γίνεται με τη σκουπιδομάνα Ηλεία;

ΔΕΝ είναι n πρώτη φορά που έχει δημιουργηθεί θέμα με τα σκουπίδια στην πόλη του Πύργου. Όπως στην Αρχαία Ολυμπία, Αμαλιάδα, κ.λ.π. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτοί είμαστε οι πολίτες του κάθε δήμου, γιατί πάνω από 18 χρόνια, αντιλαμβανόμαστε τι ση­μαίνουν σκουπίδια μόλις γεμίζουν οι δρόμοι και γει­τονιές που διαβαίνουμε και τότε διαμαρτυρόμαστε. ΚΑΙ όλοι εμείς, εδώ και 18 χρόνια ανεχόμαστε το πρόβλημα να διαιωνίζεται αρκεί να μην τα... μυρί­ζουμε και να μην τα βλέπουμε... ΕΧΟΥΜΕ όμως πέρα από κάθε είδους αιρετούς δια­χρονικά που και αυτοί σαν τους πολίτες συμπεριφέ­ρονται... και κάνουν τα δ κά τους παιχνίδια ανάλογα με τις εποχές και σε τι θέση βρίσκονται... ΕΧΟΥΜΕ εδώ στην Ηλεία πάλι όλους αυτούς, από μόδα που γίνονται νοματαίοι και είναι προστάτες του περιβάλλοντος... που γίνονται ενεργοί, όταν πρόκειται να γίνει κάποιο έργο και... θα βλάψει το πε­ριβάλλον...

Που και αυτοί ποτέ δεν έκαναν προσφυγές ούτε σε συμβούλια επικρατείας, ούτε στην ευρωπαϊκή επι­τροπή, όταν τα σκουπίδια... καίγονται στον Ηλειακό κάμπο, κ.λ.π. και τα σύννεφα καπνού αυτοσχεδιά­ζουν στον ουρανό της Ηλείας. Όλοι αυτοί έφθασαν την Ηλεία, όχι μόνο να είναι σκουπιδομάνα σε ολό­κληρο το νομό, αλλά να καταπατηθούν οι δημόσιες παραλίες από κάθε καρυδιάς πολίτες από διάφορα διαμερίσματα της χώρας.

ΕΧΟΥΜΕ πάλι αρκετούς περιφερειάρχες που έχουν διορίσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις σαν πολιτικό τους εκπρόσωπο για να εφαρμόζει την πολιτική της κάθε κυβέρνησης.

Πόσοι και πόσοι αλήθεια πέρασαν όλα αυτά τα χρό­νια;

Και υποτίθεται και όλοι αυτοί μαζί με Νομάρχες με δημάρχους θα έλυναν αυτά τα 18 χρόνια το πρό­βλημα των σκουπιδιών...

Και όμως δεν το έλυσαν και δεν πρόκειται να το λύ­σουν...

ΕΧΕΙ λοιπόν υποχρέωση ο νυν Περιφερειάρχης να ενημερώσει τους απλούς πολίτες της Ηλείας τι θα γίνει με τα σκουπίδια αυτού του νομού. Γιατί οι πολίτες έχουν μπουχτίσει από κάθε είδους συσκέψεις, όλα αυτά τα 18 χρόνια, συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου περί περιφερειακών σχε­διασμών για τη διαχείριση των σκουπιδιών και τελικά τούτος ο νομός, να μην έχει βρει λύση και ούτε πρό­κειται να βρει αν και αυτή τη φορά και αυτός ο Περι­φερειάρχης δεν απευθυνθεί στους απλούς πολίτες του νομού και να αποκαλύψει την ωμή πραγματικό­τητα όσο πικρή και να είναι... Δηλαδή γιατί δε λύθηκε το πρόβλημα των σκουπι­διών σε αυτό το νομό όλα αυτά τα χρόνια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

i pathogeneia ton megalon efimeridon exei perasei kai stis topikes.