Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΥΡΓΟΥ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Δύο χρόνια το 1ο Γυμνάσιο Πύργου φιλοξενείται σε οικίσκους από λαμαρίνα.

Δύο χρόνια το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Πύργου έχουν εξασφαλισμένη πίστωση από τον ΟΣΚ για την ανέγερση νέων κτιριακών συγκροτημάτων.

Δύο χρόνια τώρα οι μαθητές ακούνε τα ίδια λόγια.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει χαρακτηρισθεί από όλους τους υπευθύνους, που έχουν την τύχη να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της πόλης μας (αλλά και από τους προηγούμενους) σαν το βασικότερο πρόβλημα της πόλης του Πύργου.

Και όμως δύο χρόνια κάνουν ότι προσπαθούν για να βρουν οικόπεδο, δύο χρόνια κάνουν συσκέψεις, επιτροπές, συνεδριάσεις.

Μου είναι αδιάφορο εάν έχουν δίκιο ή άδικο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ δεν υπάρχει.

Είναι αδιανόητο το κράτος να σου προσφέρει τα χρήματα για να φτιάξεις ένα σχολείο και οι τοπικοί φορείς να τα αφήνουν στο μπαούλο, αφού δεν μπορούν να βρουν οικόπεδο.

Ποια θα είναι η θέση τους και σε ποιους θα απολογηθούν όταν ο ΟΣΚ τους πει ότι τα χρήματα θα πάνε αλλού, θα πάνε σε άλλη πόλη, αφού εμείς θα είμαστε ανίκανοι να τα απορροφήσουμε;;

Τότε ποιος θα φταίει;;

Τότε ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του;;

ΚΑΝΕΙΣ θα πείτε αφού όλοι συντονισμένα θα ρίξουν τις ευθύνες στο κακό κράτος.

Την ιστορία αυτή την έχουμε ξαναζήσει, όταν τσακωνόμασταν για το Νοσοκομείο. Κερδισμένοι ήταν οι κάτοικοι του Αιγίου και όχι του Πύργου

Το ίδια παραμύθι ισχύει και για το παλαιό Νοσοκομείο, που κάθε καλοκαίρι μας λένε ότι ξεκινάνε οι εργασίες για την μετατροπή του σε σχολική μονάδα.

Το ίδιο ισχύει και για το ΤΕΙ που εδώ και τέσσερα χρόνια (συμπεριλαμβάνονται και οι προηγούμενοι πάντα) μας λένε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιάσουν την πρότασή τους για την οριστική στέγασή του.

Το ίδιο παραμύθι ισχύει και για τα σκουπίδια που θεωρούν ότι με ένα δεματοποιητή και με την συμμετοχή τους στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης θα λύσουν το πρόβλημα.

Αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται δυστυχώς ούτε με οράματα, ούτε με επιτροπές ούτε με συνεδριάσεις.

Τα προβλήματα λύνονται έχοντας ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, με πολύ δουλειά και δράση. Κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: