Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Παρακολούθησα την εκπομπή του Γεώργου Φάκου στην ΟΡΤ την Παρασκευή (8/5/2009) με θέμα τα σκουπίδια και καλεσμένους τους «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημάρχους – αντιδημάρχους, από όλο σχεδόν το νομό Ηλείας.

Η παρουσία τους μόνο σαν γελοία μπορεί να χαρακτηρισθεί αφού μεταβίβασαν τις ευθύνες τους σε όλους τους άλλους (δικαίως ή αδίκως) και οι μόνοι που δεν έχουν καμία ευθύνη (σύμφωνα πάντα με αυτούς) για την σημερινή κατάσταση είναι αυτοί και μόνο αυτοί.

Επιγραμματικά να αναφέρω τους ισχυρισμούς τους:

  • Δεν φταίνε οι νυν δημοτικές αρχές αλλά οι προηγούμενες, επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά (σε δυόμιση χρόνια δεν πρόλαβαν οι κακόμοιροι να κάνουν τίποτα αν και πολύ θα το ήθελαν !!!!!)
  • Δεν φταίνε οι δήμοι αλλά ο Νομάρχης και ο Περιφερειάρχης επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί για δεύτερη φορά
  • Δεν φταίνε οι δήμοι αλλά ο νόμος που απαιτεί κοινωνική συναίνεση, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί πάνω από τρεις φορές (ο νόμος τελικά δεν πρέπει να ισχύει πουθενά αλλού αφού στην Αχαΐα έχουν 3 ΧΥΤΑ και ετοιμάζουν και 1 εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης, και δεν φαίνεται να είχαν νομικά πρόβλημα)
  • Όλοι οι Δήμαρχοι έχουν κάνει πολύ σωστά την δουλειά τους, αλλά το σύστημα είναι τέτοιο που θέλει το κακό μας

Το δικό μου συμπέρασμα πάντως είναι ότι σαν πολίτες έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες.

Έχουμε ευθύνες για την ποιότητα των αιρετών εκπροσώπων που ψηφίζουμε.

Έχουμε ευθύνες για την ανοχή που δείχνουμε σε αυτούς που καταστρέφουν την καθημερινότητά και το μέλλον μας

Έχουμε ευθύνες που δεν μιλάμε που δεν διαμαρτυρόμαστε, που δεν αντιδράμε.

Όλοι αυτοί έχουν βολευτεί, με εμάς όμως τι γίνετε;

Τι θα κάνανε πχ εάν τους πηγαίναμε τα σκουπίδια μας στο σπίτι τους (πολύ καλή ιδέα);;;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: σαν επιχείρημα από τον Δήμο Πύργου για το πόσο πολύ έχει ασχοληθεί με το ζήτημα των σκουπιδιών η νέα Δημοτική Αρχή, ήταν η συμμετοχή του Δήμου στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σύμφωνα με την καταγγελία του Αλ. Καστρινού Δημάρχου Γαστούνης ο Δήμος Πύργου δεν έχει πληρώσει εδώ και δύο χρόνια τις οικονομικές του εισφορές προς τον φορέα διαχείρισης, γεγονός που στερεί από τον φορέα την σύνταξη των σχετικών μελετών.

Τι άλλο μπορείς να πεις και τι άλλο μπορεί να μας βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: