Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΝΑ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ




Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, μετά το κλείσιμο της Αγκινάρας, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα:


«Μπλόκο κατοίκων στην «Αγκινάρα» των σκουπιδιών»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τα σκουπίδια απειλούν να «πνίξουν» την πόλη του Πύργου Ηλείας μετά το οριστικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής στην τοποθεσία Αγκινάρα από τους κατοίκους της περιοχής. «Το έγκλημα που διαπράττεται στην περιοχή επί σειρά ετών θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο να αδειάσει τα σκουπίδια της πόλης και των Δ.Δ. ξανά στο ΧΑΔΑ», δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων, Ντίνος Καρακασίλης.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Πύργου επί μια τετραετία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, συνεχίζοντας να «εγκληματεί» σε βάρος του περιβάλλοντος Για τον συγκεκριμένο σκουπιδότοπο υπάρχει και η απόφαση του ΣτΕ (11/2/09) μέσω της οποίας κρίθηκε τελεσίδικα ότι η λειτουργία του ΧΑΔΑ πρέπει να σταματήσει, με τη σημείωση ότι είναι παράνομη και πως οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής Αγκινάρα καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Πύργου επί μία τετραετία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, συνεχίζοντας να «εγκληματεί» σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων του Πύργου.
«Οι θέσεις της δημοτικής αρχής για τον ΧΑΔΑ στην Αγκινάρα ήσαν και είναι ξεκάθαρες: Κανένας ΧΑΔΑ και πολύ περισσότερο ο ΧΑΔΑ στην Αγκινάρα, δεν αποτελεί τιμή για μια σύγχρονη πόλη. Ετσι, δεν κατανοούμε απλά, αλλά θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων της περιοχής που εξάντλησαν τα όρια της αντοχής και της ανοχής τους. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί γιατί δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να διακόψουμε τη λειτουργία του και να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του», υποστηρίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος του Πύργου και σημειώνει:
«Δεσμευόμαστε στην κατάργηση και το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 και στη συνέχεια την άμεση αποκατάστασή του. Ηδη έχουμε έτοιμη τη μελέτη αποκατάστασης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, και προχωράμε στη διαδικασία της χρηματοδότησής της. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε από τους κατοίκους της Αγκινάρας την ανοχή τους για τελευταία φορά. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: