Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


Μετά το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ  (εδώ) πριν δύο μέρες για την μεταφερόμενη ορκωμοσία των Σπουδαστών του ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ στην ΠΑΤΡΑ η Δημοτική Κίνηση  «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ
ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ!!!
                             
Πύργος, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής του κ. Παρασκευόπουλου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου Πύργου, οδηγεί σε εξελίξεις που απαξιώνουν το κύρος της πρωτεύουσας του νομού. Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του κ. Παρασκευόπουλου στο να διαχειριστεί και να προφυλάξει τα συμφέροντα και τα κεκτημένα του Δήμου του.
Δυστυχώς επί των ημερών της θητείας του, το είδαμε και αυτό. Η 3η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε του Τ.Ε.Ι. ΠΥΡΓΟΥ, σύμφωνα με αντίστοιχη ανακοίνωση της σχολής, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ την 01/07/2010 στην ΠΑΤΡΑ. Οι παλινωδίες και η επί τέσσερα χρόνια ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του κ. Παρασκευόπουλου στη λήψη απόφασης για την χωροθέτηση του ΤΕΙ, η αδιαφορία του απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των φοιτητών και των καθηγητών τους, η εμμονή του «να ανακαλύπτει» παντού «εχθρούς», έχουν τραγικά αποτελέσματα για το κύρος και την αξιοπιστία της πόλης.
Πολύ φοβούμαστε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Τμήματος Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε, σε συνδυασμό με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και κυρίως την απάθεια και την ανεπάρκεια του κ. Παρασκευόπουλου (με χαρακτηριστική την φράση «είναι ζήτημα δέκα ημερών») είναι προάγγελοι αρνητικών εξελίξεων ως προς την λειτουργία του ΤΕΙ στον Πύργο.
Καταγγέλλουμε την ανικανότητα του κ. Παρασκευόπουλου να προασπίσει το κύρος και τα συμφέροντα του Δήμου αφού έστω και καθυστερημένα ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις και την αντίδρασή του απέναντι στο περιστατικό αυτό. Η δημοτική αρχή είναι ΕΚΘΕΤΗ απέναντι στους πολίτες και όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ίδρυση του ΤΕΙ στον Πύργο και οραματίστηκαν μία Πανεπιστημιούπολη όπου «θα στεγάσει» το αυτόνομο ΑΤΕΙ Πύργου και όχι μόνο.
Επίσης προτού προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις θα θέλαμε να πληροφορηθούμε από τους υπεύθυνους της απόφασης να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η ορκωμοσία των φοιτητών του Πύργου (σε αντίθεση με προγενέστερες ορκωμοσίες), το αιτιολογικό που τους οδήγησε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη απόφαση. Κατακρίνουμε την απόφασή τους αυτή και τους υπενθυμίζουμε ότι οι φοιτητές που σπούδασαν στον Πύργο ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας με τους κατοίκους, αποτελούν μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και πιστεύουμε ότι έτυχαν της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας από την κοινωνία του Πύργου και όχι της Πάτρας.



3 σχόλια:

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

"Βούτυρο στο ψωμί σας" η ορκωμοσία στην Πάτρα. Ενώ αν είχε προωθηθεί η δική σας πρόταση, πάνω στην ψηλή ραχούλα της Μπαρμπάσαινας, στη χαρακτηρισμένη δασική έκταση, χωρίς δρόμους πρόσβασης, χωρίς υποδομές, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση κλπ, με αρνητικούς τους σπουδαστές, όλα θα ήταν άψογα ε; Θα είχαμε... Πανεπιστημιούπολη!!!
Και καλά, καταγγέλλετε τον Παρασκευόπουλο, δεν προτείνετε όμως λύση διότι πολύ απλά ξέρετε ότι το πρόβλημα εξεύρεσης οικοπέδου για ένα ΤΕΙ με προοπτική αυτονομίας είναι τεράστιο, σε μια περιοχή με μεγάλο δείκτη αστικοποίησης. Πού θα βρεθούν ελεύθερα καμιά διακοσαριά στρέμματα τουλάχιστον που απαιτούν οι υποδομές μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης; Και πόσο θα είναι το κόστος αγοράς και πού θα βρει λεφτά ο Δήμος;
Αν μου απαντήσετε σ' αυτά τα απλά ερωτήματα και με πείσετε (γιατί μ' αυτά που λέτε τώρα ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ) μπορεί και να σας ψηφίσω μεθαύριο (χι χι χι...)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εδώ μέσα κατάντησε ένας χώρος, για την αποκατάσταση του Λιατσή
και για την ελεύθερη έκφραση όποιου φτύνει τον Παρασκευόπουλο...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ

Η ΠΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ
ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ CLUB ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, των πράσινων και των γαλάζιων συμφερόντων...

Σ' αυτή την κατεύθυνση δε βοηθάτε

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...