Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΦΩΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


Μετά το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ  (εδώ) πριν δύο μέρες για την μεταφερόμενη ορκωμοσία των Σπουδαστών του ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ στην ΠΑΤΡΑ η Σπουδαστική Παράταξη «ΦΩΝΗ» εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απαξίωση για το ΑΤΕΙ Πύργου έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Αυτές τις μέρες όμως έφτασε στο ζενίθ. Το κτηριακό πρόβλημα που ταλανίζει από την αρχή το ίδρυμά μας παρουσιάζει τις πρώτες επιπτώσεις του. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο site του          τμήματος           Πληροφορικής            και         ΜΜΕ                  (δείτε  εδώ http://infomm.teipat.gr/index.php/2008-11-30-18-24-53/159-3-) η ορκωμοσία των 31 Σπουδαστών δεν θα γίνει στην πόλη οπού σπούδασαν δηλαδή τον Πύργο αλλά στην Πάτρα.
Η ανεξάρτητη κίνηση σπουδαστών «ΦΩΝΗ» ΑΤΕΙ Πύργου σε καμία περίπτωση δεν χαιρετίζει και δεν συναινεί με κάτι τέτοιο. Είναι, κατ’ αρχήν απαράδεκτο, οι σπουδαστές να ορκίζονται σε Συνεδριακά Κέντρα και Δημαρχεία και όχι μέσα στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο σπούδασαν. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν η ορκωμοσία όχι απλά δεν γίνεται στην Πόλη του Ιδρύματος αλλά σε μια άλλη πόλη.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών «ΦΩΝΗ» κατηγορεί όλους εκείνους τους διαχρονικά «υπευθύνους-ανεύθυνους», είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο Διοίκησης του ΤΕΙ. Οι πράξεις και οι ενέργειες τους ανέκαθεν ήταν εις βάρος τον σπουδαστών. Είναι ντροπή λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων και κωλυσιεργίας μερικών πολιτικάντηδων, να υποβαθμίζεται η ποιότητα των σπουδαστών.
Επιπλέον είμαστε πεπεισμένοι, πως όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ως απώτερο στόχο τους την απομάκρυνση του Παραρτήματος ΑΤΕΙ Πατρών από την πόλη του Πύργου. Φαίνεται πως μερικοί παραγέμισαν τις τσέπες τους με τα λεφτά των Σπουδαστών και τώρα τους πετάνε έξω από την πόλη τους εκτελώντας κατά γράμμα μια δόλια τακτική που επιβάλει την απομάκρυνση του παραρτήματος από την πόλη.
Σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη των σπουδαστών η ανεξάρτητη κίνηση Σπουδαστών «ΦΩΝΗ» θα βρίσκεται απέναντι τους όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της στο Σύλλογο Σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: