Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ



Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει πληθυσμό 11.069 και ο Δήμος Πύργου έχει πληθυσμό 34.902 (σύμφωνα με την απογραφή έτους 2001). Δηλαδή ο πληθυσμός της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το 31 % ή περίπου το 1/3 του πληθυσμού του Δήμου Πύργου.
Η αρχή της αναλογικής συμμετοχής λέει ότι από την στιγμή που δύο μέρη χρησιμοποιούν κάτι από κοινού η συμμετοχή τους είναι ανάλογη.
Πιο συγκεκριμένα.
Από την στιγμή που ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας χρησιμοποιούν από κοινού τον δεματοποιητή θα πρέπει:
  1. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να προσφέρει το 1/3 της δαπάνης δεματοποίησης και αποθήκευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Πύργου (εδώ) η «… μέχρι σήμερα συμμετοχή που αναλογεί στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας…» είναι περίπου 60.000,00 €. Δηλαδή αναλογικά με τον πληθυσμό Η ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ 120.000,00€ και αν υποθέσουμε ότι επειδή εμείς είμαστε αστικό κέντρο και παράγουμε περισσότερα σκουπίδια τα 120.000,00 € να γίνουν 150.000,00 €. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση έχει γίνει διασπάθιση του Δημοτικού Χρήματος και ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.
  2. Η αντίστοιχη λογική θα πρέπει να εφαρμοστεί και για την δαπάνη των έργων υποδομής που απαιτήθηκαν για την αδειοδότηση και λειτουργία του δεματοποιητή. Εάν υποθέσουμε ότι δύο άνθρωποι συνεργάζονται για να ανοίξουν  από κοινού ένα μαγαζί και τα έξοδα τα πληρώνει μόνο ο ένας, τότε ο άλλος πίνει (ή καλύτερα πετάει τα σκουπίδια του)  στην υγεία του κοροΐδου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κοροΐδο είναι το σύνολο των δημοτών του Πύργου. Οι άλλοι απλά ασκούν προσωπική πολιτική.  
  3. Με βάση την αρχή της αναλογικότητας εκτός από την συμμετοχή στις δαπάνες θα πρέπει να υπάρχει και αναλογικότητα στην επιλογή του χώρου. Δηλαδή ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ:
Οι δήμοι Βώλακος, Ωλένης και Ιάρδανου από 1-1-2011 θα αποτελούν τμήμα του Δήμου Πύργου.  Μέχρι τότε απλά θα αποτελούν προεκλογικούς προορισμούς των υποψηφίων δημάρχων.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ  ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;;;;
ΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ: ΣΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
Και καλά από 1-1-2011 να το κουβεντιάσω. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΦΕΙΟΣ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: