Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ Η΄ ΟΧΙ ;;;

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ «αποκάλυπτε» ότι η Δημοτική Επιχείρηση του Ελαιώνα βρίσκεται στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή (σχετική ανάρτηση εδώ).

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης με ανακοίνωσή του (εδώ) διαψεύδει στο σύνολό του το δημοσίευμα.

Το βασικό ερώτημα που δημιουργείται είναι τα εξής: είναι δυνατόν η εφημερίδα να παρουσίασε το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ χωρίς στοιχεία δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εκπροσώπους του Δήμου να την διαψεύσουν με στοιχεία ή κάτι έχει που εμείς δεν ξέρουμε. Και εάν εμείς δεν το ξέρουμε είναι δυνατό ο εκπρόσωπος του Δήμου να βγάλει ανακοίνωση στον τύπο με ψευδή στοιχεία;;; Κάτι δεν μου κολλάει σε αυτό τον συλλογισμό.
 
Διαβάζοντας την ανακοίνωση και έχοντας σαν δεδομένο ότι τα αναφερόμενα της είναι αληθή , θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Η ανακοίνωση αναφέρει: «…Το ταμείο που μας παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση ήταν 38,51€ σε μετρητά…». Και η απορία μου: γιατί τα παραλάβατε τα 38,51 € και δεν πήγατε στον εισαγγελέα;;;;

Η ανακοίνωση αναφέρει: «…αποπληρώσαμε το χρέος προς τον εργολάβο για το γήπεδο του Ελαιώνα που η προηγούμενη διοίκηση είχε ξεχάσει να εξοφλήσει, το ΙΚΑ, καθώς και άλλες οφειλές της….» Και η απορία μου: από πότε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις εκτελούν ΔΗΜΟΤΙΚΑ έργα και πληρώνουν εργολάβους;; ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ;;; είναι νόμιμο η Δημοτική Επιχείρηση να πληρώνει έργα που υποτίθεται ότι εκτελεί ο Δήμος;;; Γιατί τα πληρώσατε και δεν πήγατε στον Εισαγγελέα;;;

Η ανακοίνωση αναφέρει: «…Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η επιχείρηση διαθέτει τα αντίστοιχα στοιχεία για την χρονική περίοδο που είχε την ευθύνη η προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή από 2000 έως 2006 και είναι υπό έλεγχο…..» Και η απορία μου: γιατί δεν βάλατε τρία χρόνια ορκωτούς λογιστές (ή ότι αντίστοιχα προβλέπεται), ώστε να είστε σίγουρος για αυτά που λέτε και να προσφύγετε στον εισαγγελέα;;;;

Επειδή η διαφάνεια σε όλους και σε όλα είναι το ζητούμενο θεωρώ δεδομένο ότι οι ιθύνοντες θα πρέπει να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει γίνει.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά πρέπει να ετοιμάζεται και το Blog εδώ για μια
microσυγνώμη?
Για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και να συνεχίσει;

Ερώτηση...

Ανώνυμος είπε...

"ΕΞΥΠΝΑ" ΨΕΜΜΑΤΑ

Φίλε Πυργότη συγγνώμη αλλά ακόμα μου φαίνεται δεν τους έχεις πάρει χαμπάρι. Ο πρόεδρος (χωρίς όνομα) αφού δεν υπογράφει επώνυμα την δήλωσή του (!!!) λέει κατά την γνώμη μου "προσεκτικά ψέματα" ως δικηγόρος αν και στο επάγγελμα είναι λογιστής. Για παράδειγμα λέει ότι βρήκε ταμείο 38,50 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ. Δηλαδή θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει διότι μπορεί το ταμείο που του παραδόθηκε να είχε 38,50€ σε ΜΕΤΡΗΤΑ αλλά να υπήρχαν και 238.500€ προς είσπραξη σε επιταγές!!! Καταλαβαίνεις τώρα κόλπο.
Υπομονή πάντως διότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Μπορεί και εγώ να κάνω λάθος που δεν το νομίζω.
Ένα έχω να σου πω για τα λεγόμενα του προέδρου. Λέει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε τις συκοφαντίες για παρέμβαση του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή "επειδή δεν έχει θεωρήσει βιβλία και στοιχεία του ΚΒΣ για τρία έτη...". Μήπως θα έπρεπε να διαψεύσει ότι ΓΕΝΙΚΩΣ δεν έχει επέμβει το ΣΔΟΕ στην επιχείρηση και όχι να παίζει με τις λέξεις?
Θα περιμένω την Δευτέρα τις απαντήσεις στην Δημοκρατική.
Μία τελευταία απορία γιατί ίσως να είμαι αφελής (που δεν είμαι): αφού παρέλαβαν ταμείο 38,50€ και το 2007και 2008 το λατομείο ήταν κλειστό (άρα έσοδα μηδέν) πως κατάφεραν και πλήρωσαν τον εργολάβο, το ΙΚΑ και τις άλλες οφειλές? 38,51 ευρώ μάλλον δεν φτάνουν.
(Συγγνώμη αλλά προσωπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την αποκάλυψη του ονόματός μου)

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Προς ανώνυμο 2:55 μ.μ

Μεγαλοσυγνώμη θα ζητήσει ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ όταν θα κάνει δική του ανάρτηση και αποδειχτεί ότι είχε ψευδή στοιχεία με αναληθές περιεχόμενο.
Για ανάρτηση που απλώς αναδημοσιεύει ρεπορτάζ εφημερίδας, microσυγνώμη να ζητήσει ο δημοσιογράφος ή ο εκδότης εάν και εφόσον το θεωρήσει απαραίτητο.
Και για να τι κάνω πιο απλό: εάν γράψει η ΠΑΤΡΙΔΑ ή η ΠΡΩΤΗ εσφαλμένα ότι κάθε Παρασκευή όσοι έχουν ύψος κάτω από 1.65 θα παίρνουν 1000 € (μαλακίες δηλαδή) και ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ το αναδημοσιεύσει θα πρέπει το Σάββατο να ζητάει συγνώμη.
Δεν το νομίζω.
Εξάλλου η συγκεκριμένη ανάρτηση απλά περιείχε την αναδημοσίευση χωρίς σχόλια και σκέψεις του διαχειριστή (που είχε αλλά επειδή περίμενε δεν τις διατύπωσε)
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο Χείμαρρο αποκαλύψεων (με ή χωρίς εισαγωγικά) που μας κατακλύζει τον τελευταίο καιρό.
(και που αναρωτιέμαι μήπως ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ τον τελευταίο καιρό...)

Και μια ερώτηση που πρέπει να μας απασχολεί: ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ και όχι νωρίτερα?

Να πρόκειται για αφύπνιση του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και γι' αυτό έχουμε αυτό το μπαράζ αποκαλύψεων ή "αποκαλύψεων"
ή
επειδή το επιβάλλει η εσωκομματική σφαγή των πράσινων για το χρίσμα στο Δήμο Πύργου;

Λέω να μεταδημοτεύσω στην Τρίπολη...
:)
Καλησπέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τα λες και τα έχεις πάρει όλα πολύ σοβαρά, σε βλέπω σίγουρα για την Τρίπολη αδερφέ αλλά όχι για μεταδημότευση

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ
ΠΑΡΑ ΔΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
ΑΔΕΛΦΕ :)))

ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΩ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

Ανώνυμος είπε...

TRIPOLHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH........PAMEEEEEEEEE.....

Ανώνυμος είπε...

Οχι γέμισε η Τρίπολη.
Εχει όμως θέσεις στον Πύργο με το άλλο μαγαζί... θα βρεθεί κάποια βοηθητική δουλειά και για σένα εκεί...
Θα σε διορίσει ο ασβός
:))))

Ανώνυμος είπε...

ρε για τρελλαδικο μιλαμε καταλαβαινεις;

Ανώνυμος είπε...

ρε για μπουρδέλο μιλάμε, εσύ καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΕΙ ΤΑΞΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙΤΑΙ...