Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Μέρος του δρόμου έχει μετατραπεί σε επέκταση της επαγγελματικής στέγης. Ένας αυθαίρετος πεσμένος κώνος υποτίθεται ότι προστατεύει τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όσο για το πεζοδρόμιο δεν τίθεται θέμα. Το ίδιο σκηνικό. Και ο πολίτης σε διωγμό.
Καθημερινές εικόνες μιας πόλης που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς σεβασμό στον άλλον χωρίς αίσθηση του μέτρου.  

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτο ισχυει φιλε πυργοτη και για τους κρεοπολεις που καβατζωνουν το πεζοδρομιο για παρτυ τους εξω απο τα μαγαζια τους.και ακολουθουν οι ανθοπολεις,πολλοι εμποροι στην ερμου και φυσικα ολες οι καφετεριες που παρανομως χρησιμοποιουν δημοσιο και κοινοχρηστο χωρο ως επεκταση της επιχειρησης τους.
μετα συζηταμε για το εαν θα εφαρμοστει η απαγορευση του καπνισματος....εδω γελαμε.
το κρατος γυρνα την πλατη στους παρανομους διοτι τα ''παιρνει'' για να σιωπα.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο 20 Ιουνίου 2010 4:15 μ.μ.:
Δεν τα παίρνει καν κάποιος φίλε. Απλά είναι τόσο γελοίοι που φοβούνται να κακοκαρδιστούν με τον οποιοδήποτε ιδιώτη μη χάσουν τον ψήφο του. Ψηφολιγούρια πολιτικάντηδες...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε ρε παιδια τον κοσμο να κανει την δουλεια του και να βγαλει το ψωμακι του.
Αφου δεν εχουμε υποδομες, πως θα σταθουν οι επιχειρησεις...

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

ρε καφροελληνες για να βγαλει καποιος το ψωμι του ψωμακι του θα πρεπει να πηδαει τον υπολοιπο κοσμο? ωραιο επιπεδο εχετε...τετοιοι κυβερνωντες σας αξιζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης αφαιρεί συνεχώς θέσεις παρκιγκ στην πόλη και τα ιδιωτικά παρκιγκ πλουτίζουν.
Είχε πεί ότι θα λύσει το κυκλοφοριακό τον πρώτο χρόνο.
Έγινε χειρότερο από πριν και τώρα χαλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να φτειάξει νησίδες που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά αποτέλεσμα θα έχουν οι νησίδες. Αλλά σας χαλάει που δε θα μπορείτε να κάνετε τα διπλοπαρκαρίσματα και κάθε άλλη καφρίλα που θα σας κατεβαίνει στο ανεγκέφαλο κεφάλι σας, παλιόβλαχοι...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά θα βοηθήσουν οι νησίδες. Αλλά σας χαλάει που δε θα μπορείτε να διπλοπαρκάρετε και να κάνετε κάθε καφρίλα που σας κατεβαίνει στο ανεγκέφαλο κεφάλι σας, παλιόβλαχοι...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ με το τελευταίο σχόλιο..όποιος διπλοπαρκάρει σε μια πόλη που ασφυκτιά και ψάχνεις μια θέση να παρκάρεις επι ώρες,είναι παλιόβλαχος! Μπράβο,ωραία τα λες...μόνο που κι εσύ έχεις διπλοπαρκάρει κάποια στιγμή,είμαι σίγουρος! Ασε ρε φίλε! Που έμαθες να βρίζεις γιατί σου αρέσουν οι νησίδες! Κάτσε πάνω στις νησίδες τότε κι απόλαυσε το έργο...!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φίλε ΔΕΝ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΩ ΠΟΤΕ. Παρκάρω 200,300 μέτρα, άντε 0,5 χλμ από το κέντρο και βρίσκω θέση χωρίς να σπάω τα νεύρα στους συμπολίτες μου. Είναι μικρή πόλη ο Πύργος, δεν είναι απαραίτητο να βρεις θέση καρακέντρο, περπατάς λίγο και σιγά το ζήτημα. Και να σκεφτείς πως κατεβαίνω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με αμάξι γιατί μένω ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Αντιθέτως, μου έχουν κάνει τα νεύρα κρόσσια τύποι σαν και εσένα που θέλουν να παρκάρουν οπωσδήποτε ακριβώς έξω από το μαγαζί που θα ψωνίσουν ή την καφετέρια που θα πιούν το καφέ τους. Τι την αγοράσατε την αμαξάρα εξάλλου, έτσι;...

Ανώνυμος είπε...

'Ακου φίλε ανώνυμε που σου έχω κάνει τα νεύρα κρόσσια..εγώ δεν είμαι απο τους τύπους που πάνε για καφέ ή ψώνια με την αμαξάρα...γιατί δεν έχω αμαξάρα,ενα κανονικό αυτοκίνητο έχω! Και δεν κάνω φιγούρες! Μη μου λες ότι εσυ παρκάρεις μακριά..κι εγώ το ίδιο κάνω και σέβομαι αυτό που κι εσύ υποστηρίζεις..όμως,όταν φτάνεις στο σημείο να μην αφήνεις περιθώριο κανένα σε κεντρικά σημεία για να σταματήσεις έστω για 5 λεπτά γιατί χρειάζεται να μεταφέρεις έναν ηλικιωμένο για παράδειγμα δικό σου άνθρωπο...τότε είναι πρόβλημα! Δεν είναι μόνο ο καφές και τα ψώνια,υπάρχουν και άλλες ανάγκες που εξυπηρετεί ένα αυτοκίνητο! Και με τις νησίδες,εκεί που τουλάχιστον υπήρχε μια δυνατότητα να σταματήσεις,τώρα πια δε μπορείς.Αν λοιπόν υπάρχει μια ανάγκη,δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Το μόνο που θα γίνει είναι αυτό που είδα προχθές το μεσημέρι χαρακτηριστικά και πες μου αν έχω άδικο..Μπροστά απο το κατάστημα Τοπιντζής,εκεί που έχει γίνει η νησίδα,το απορριματοφόρο μαζεύει τα σκουπίδια.Το μποτιλιάρισμα που είχε δημιουργηθεί μέχρι τη Μανωλοπούλου και την Πατρών ήταν απερίγραπτο! Γιατί τα αυτοκίνητα δεν είχαν τρόπο να φύγουν όπως πρώτα,όπου ο δρόμος ήταν μονής κατεύθυνσης και μπορούσε να σταματήσει στην άκρη το μεγάλο όχημα και να συνεχίσουν τα άλλα...λοιπόν,μη λέμε ότι όλα είναι σωστά και μελεμετημένα και εμείς απλά παλιόβλαχοι που δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται! Είναι απαξιωτικό εντελώς να μας χαρακτηρίζεις έτσι,και μόνο εσύ να είσαι ο σωστός!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι τέλειος φίλε ανώνυμε 25/06-1:44. Απλά, προσπαθώ να το βλέπω λίγο ουδέτερα και αντικειμενικά. Κανονικά θα σου έλεγα πως έχεις δίκιο. Ξέρω πως θα μπορούσε να έχει κάνει κάποια πράγματα ο δήμος ώστε να υπάρχει η εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Να σου πως τι θα έπρεπε να κάνει; Θέσεις βραχείας στάθμευσης, που να έχουν ένα ψηφιακό παρκόμετρο, να είναι ΔΩΡΕΑΝ και να σου επιτρέπουν να παρκάρεις το πολύ ένα μισάωρο, και όχι αυτό το ΓΕΛΟΙΟ θέαμα με τους δημοτικούς αστυνομικούς να περιφέρονται πέρα δώθε στη Μανωλοπούλου σαν κινούμενα σκιάχτρα.

Δε βγάζω λάδι το δήμο, για κλωτσιές είναι. Αλλά το έργο με τις νησίδες κτλ είναι με μια πρώτη ματιά θετικό. Πρέπει να εξομαλυνθεί η ροή της κυκλοφορίας και όχι να τα αφήσουμε όλα στο ΜΠΑΧΑΛΟ για να βολευόμαστε.
Δηλαδή η νησίδα που μπήκε έξω από τον Κορκολή δουλεύει ή όχι; Μια χαρά τη βλέπω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε (28-6 10:05)
όταν αφήνουμε στην άκρη χαρακτηρισμούς νομίζω είναι καλύτερα για τη συζήτηση...Αυτό που λες προσπαθώ κι εγώ να πω! Πράγματι η νησίδα στου Κορκολή λειτουργεί γιατί εκεί υπήρχε όντως πρόβλημα λόγω διπλής κατεύθυνσης με τα διπλοπαρκαρίσματα...για τη νέα νησίδα και για τις άλλες παρεμβάσεις θα δείξει,αλλά φοβάμαι ότι δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση...έχουν αρχίσει να αποκλείονται πολλα κεντρικά σημεία και αυτό δεν είναι καλό πάντα.Γιατί υπάρχει αυτο που έγραψα,και ο ανθρώπινος παράγοντας.Νομίζω καταλαβαίνεις πως διαφέρουν πολύ τα ωραία σχέδια απο την πράξη! Γίνονται όλα αυτά,αλλά ο δήμος εξακολουθεί να μη δίνει καμμία λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης.Και πράγματι είναι γελοίο το θέαμα των δημοτικών αστυνόμων με τα χαρτάκια στα χέρια,να κυνηγούν τα αυτοκίνητα στη Μανωλοπούλου...αν είναι να τους πληρώνουμε,που τους πληρώνουμε για να κάνουν αυτή τη δουλειά,τότε χαιρετίσματα,για να μην εκφραστώ απρεπώς! Όπως επίσης θεωρώ απαράδεκτο να δημιουργούνται συνέχεια ιδιωτικά parkings σε μια μικρή πόλη όπως ο Πύργος...να αναγκαζεται ο άλλος να πληρώνει στο Πύργο? ε,όχι! Και να μου πει κάποιος επίσης γιατί απο την ημέρα που λειτούργησε parking στη κατηφόρα της Αγίας Κυριακής στην οδό Μαθιού,μπήκαν και κορίνες στη μια πλευρά του δρόμου απαγορεύοντας την ελεύθερη στάθμευση αυτοκινήτων...Τυχαίο? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!