Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ…..


Ο ιστορικός φοίνικας της πλατείας του Πύργου είναι πλέον παρελθόν. Στο ερώτημα μπορούσαν ή δεν μπορούσαν να τον σώσουν, καθυστέρησαν ή όχι, μάλλον είναι ένα ερώτημα που λίγοι μπορούν να απαντήσουν.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι προσεχε κανεις τον φοινικα τοσο καιρο?εδω η πλατεια ειναι γεματι απο κολημενες τσιχλες.
ναι εχουν ευθηνη και οι τωρινοι και οι προηγουμενοι στον δημο αλλα οι δημοτες εχουν αποδειξει το επιπεδο που εχουν το οποιο ειναι επιοικος πατος.
σκουπιδια γκραφιτι και οτι αλλο παντου.τι να σου κανει ο δημος οταν καποιοι δεν εχουν τροπους συμπεριφορας και βανδαλιζουν αργα και σταθερα τα παντα?παρκαρουν οπου θελουν,πινουν νερο και σου πετανε το μπουκαλι κατω,βαριουνται να πανε να πεταξουν τα σκουπιδια και τα παρατανε στην μεση της διαδρομης σε καποια κολωνα της δεη η` διπλα απο καποιο αυτοκινητα,πανε για μπανιο και αφου καπνισουν 2 πακετα αφηνουν το χαος πισω τους απο γοπες καρπουζοφυλλα,χαρτοπετσετες μισοφαγωμενα τοστακια και πλαστικα απο τους απειρους φραπεδες.ελεος ποια με τους κανιβαλους!

και για τον φοινικα κριμα μιας και ηταν τοσες δεκαετιες στην πλατεια της πολης μας.αλλα ενδιαφερθηκε καποιος δημοτης να βοηθησει στην σωτηρια του?δεν ειναι σωστο να τα ριχνουμε παντα και ολα στον δημαρχο.δημαρχο ειναι εξαλου και οχι γεωπονος!
ο δημαρχος και ο καθε δημαρχος απαιτει την συλογικη βοηθεια και την συμπαρασταση μας αν θελουμε να εχει μελλον αυτη η πολη στην οποια κατοικουμε και αγαπαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΜΕΝΟ...ΣΕΞ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ , ΟΕΟ???
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΓΟΥΔΙΑ
ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΑΤΣΗΔΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ:
ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΙΑΡΔΑΝΟΥ!!!
ΜΕ ΕΡΓΟ
ΚΑΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ!!!...
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ότι έχει ζωή το περιμένει μοιραία ο θάνατος. Λυπηθήκαμε όλοι για τον φοίνικα αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κατηγορηθούν κάποιοι γιαυτό. Ένα τόσο μεγάλο και άρρωστο δέντρο στην πλατεία ήταν κίνδυνος θάνατος για τους περαστικούς. Ο Δήμος το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να φυτέψει ένα καινούριο φοίνηκα στην ίδι θέση.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ!!!

Υπάρχουν σκευάσματα και χημικά και βιολογικά για όλα τα γούστα. Εμείς έχουμε σώσει τους φοίνικές μας στο σπίτι μας, και στη γειτονικά έχουν ξεραθεί δεκάδες, από τους οποίους βγήκαν εκατοντάδες νέα έντομα οπότε ήταν μεγάλη η πίεση. Και όμως οι δικοί μας είναι στη θέση τους. Γιατί μας ενδιαφέρει το θέμα.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ...

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Είχατε προσέξει τον κορμό του φοίνικα; Ήταν διάτρητος από τρύπες και είχε έντονα τα σημάδια της φθοράς. Δύσκολο να επιβιώσει ένα τέτοιο δέντρο εφόσον είναι και άρρωστο. Κάποιοι άλλοι δημότες αν και χάλασαν εκατοντάδες ευρώ σε φάρμακα, δεν κατάφεραν να σώσουν τους φοίνικές τους.
Είσαι σίγουρος φίλε ανώνυμε ότι δεν ασχολήθηκαν στον Δήμο με τον φοίνικα; Διότι υπάρχουν δημοσιεύματα με φωτογραφίες γερανοφόρων οχημάτων και υπαλλήλων του Δήμου να κάνουν παρεμβάσεις στον κορμό του φοίνικα.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα σχόλια και γελάω..όχι με όλα! με ορισμένα! Είναι λέει ο δήμαρχος γεωπόνος? Όχι φίλε,είναι δήμαρχος! Και γι'αυτό είναι εκεί που είναι,για να προσέχει απο το καλάθι των σκουπιδιών μέχρι τους δρόμους κι απο το φωτισμό μέχρι τα δέντρα.Αν δε μπορεί,να μην γινόταν δήμαρχος!Έλεος πια! μη πούμε τίποτα,αμέσως..τι φταίει ο δήμαρχος! Και στο θέμα του φοίνικα...ποιά προσοχή έδειξε ο δήμος και τα συνεργεία του? είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι οι φοίνικες πεθαίνουν...Αν θυμάμαι καλά,πριν απο κανά μήνα,μας βγήκαν στις εφημερίδες να μας πουν ότι έφεραν ειδικό σκεύασμα για να πολεμήσουν το σκαθάρι που χτύπησε το φοίνικα...κάποιος αντιδήμαρχος νομίζω ήταν και μια χαριτωμένη δεσποινίς,αρχιτέκτων τοπίου και κουραφέξαλα...τι ξέρουν τώρα αυτοί απο φοίνικες και σκαθάρια...ένας Θεός ξέρει! Κι όσο για τις ''τρύπες'' που είχε,φίλε Chris...μάλλον δεν ήσουν και πολύ παρατηρητικός τα τελευταία 20 ή 30 ή 40 ή 50 χρόνια...! Γιατί οι τρύπες υπήρχαν! Αλλά για να μπαλώσουμε τις τρύπες της αδιαφορίας,το τρυπήσαμε το φοινίκα,τον αρρωστήσαμε.τον γείραμε και είπαμε να τον κόψουμε μετά απο 100 χρόνια...γιατί οι άλλοι φοίνικες που ζουν τόσα και άλλα τόσα χρόνια,πέφτουν! Αυτά! Πέφτω για ύπνο,και θα προσέχω μη με πλακώσει κανένας φοίνικας! χαχχααχαχα!

Ανώνυμος είπε...

@Chris: Οι τρύπες ήταν από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο παλιό δημαρχείο που ήταν δίπλα στο φοίνικα από τη δεκαετία του '20 κιόλας... Τόσο παλιός ήταν, και πραγματικά θα έλεγα ιστορικός (για τα δεδομένα του Πύργου. Πάρε και Link: http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/06/i.html

Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως δεν ασχολήθηκαν με το θέμα παρά μόνο όταν ήταν πλέον ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Εγώ προσωπικά είχα δει τα σημάδια πολλούς μήνες πριν κινηθούν ο δήμος με τη "προφεσόρισσα" ανηψούλα κάποιου.

Είχα πάει αρχές Φεβρουαρίου και αγόρασα το βιολογικό σκεύασμα από σχετικό κατάστημα πίσω από το Lidl. ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΦΑΝΩΣ και το θυμάμαι γιατί συζητήσαμε με τον ιδιοκτήτη αρνητικά για την αδιαφορία τους. Άρα είχαν αργήσει ήδη τουλάχιστον 3-4 μήνες. Δεν έκαναν τίποτα μέχρι μέσα Απριλίου. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να είχαν κάνει ψεκασμούς τουλάχιστον 6 μήνες πριν.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Όσο καλή διοίκηση και αν κάνει ο οποιοσδήποτε αιρετός, πάντα θα υπάρχουν κάποια σημεία που θα προκαλούν την αρνητική διάθεση των πολιτών. Αυτό, διότι όλοι θεωρούν πως μέσα σε μια τετραετία μπορούν να λυθούν προβλήματα δεκαετιών.
Φίλοι μου, το κόκκινο σκαθάρι αφάνισε χιλιάδες φοίνικες τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε ιδιωτικούς. Όταν το πρόβλημα εντοπίστηκε και πήρε δημοσιότητα, ήταν ήδη αργά για τα περισσότερα δέντρα. Αν όμως ο φοίνικας ήταν σύμβολο του Πύργου, τι ήταν δεκάδες θαυμάσια νεοκλασικά κτίρια που κατεδαφίστηκαν ενώ στόλιζαν την πόλη και έδιναν ένα χρώμα αρχοντιάς στον Πύργο; Η ταυτότητα μιας πόλης αποτελείται από πολλές "ψηφίδες" που δηλώνουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Σημασία λοιπόν έχει να προστατευθεί ό,τι απέμεινε όρθιο και να μην θυμούμαστε κάτι όταν αυτό χάνεται.

Ανώνυμος είπε...

Πάμε ξανά! Οι θεωρίες και τα ευχολόγια περί αρμονικής σχέσης και αλληλοβοήθειας δήμου και δημοτών,ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας,κι αυτό γιατί ποτέ δεν ζητήηκε η βοήθεια και η προσφορά ανθρώπων που ζουν και αγαπούν αυτή τη πόλη.Εναλλασόμενοι οι δημοτικοί άρχοντες,έρχονται πάντα να βολέψουν ημέτερους και να ασκήσουν τη δική τους πολιτική που στερείται οποιασδήποτε δημιουργικής διάθεσης.Δεν ζητάμε θαύματα,ζητάμε να βλέπουν τα στραβά και ανάποδα και να τα διορθώνουν.Η ίδια καραμέλα..τι να κάνει ένας δήμαρχος σε 4 χρόνια? ΘΑΥΜΑΤΑ! αυτό θα έλεγα εγώ! Αλλά για να τα κάνεις πρέπει να έχεις και ΄΄μαγικά΄΄ χέρια! Το τελευταίο καιρό,αν κάνει κάποιος μια βόλτα στους δρόμους του Πύργου θα διαπιστώσει σπασμένους φανοστάτες που δεν αντικαθίστανται,δέντρα ξεραμένα,δέντρα κομμένα κι εξαφανισμένα...πεζοδρόμια που έχουν να διορθωθούν,μπορεί και 30 χρόνια..Η εικόνα κάτω απο το Επαρχείο εξακολουθεί να παραμένει άθλια...Αν αυτά απο τα πιο μικρά μέχρι και τα μεγάλα δε μπορεί να τα διορθώσει ένας δήμαρχος,τότε δεν αξίζει..η καθημερινότητα και τα μικρά,αλλάζουν την εικόνα! Δυστυχώς,αυτό δεν αλλάζει όσο θα ειναι κλεισμένοι μέσα σε γραφεία! Κι όταν βγαίνουν έξω,βγαίνουν για τις χαιρετούρες! Καλό απόγευμα φίλοι!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα βρε φίλε! Μια σταλιά πόλη είναι ο Πύργος, σε ένα απόγευμα την έχει περπατήσει όλη. Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟ να έχουν την πλήρη εποπτεία της οι δημοτικοί "άρχοντες", πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το κέντρο. Εκεί θα έπρεπε να ξέρουν και το τελευταίο μάρμαρο που έχει σπάσει.
Η εικόνα της πόλης σταθερά υποβαθμίζεται, και οι φθορές συσσωρεύονται χωρίς ποτέ να φτιάχνονται.
Αν δε μπορούν να συντηρούν μια πόλη σαν τον Πύργο, λυπάμαι αλλά είναι ανίκανοι. Αλλά όχι, είναι απλώς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες μη λετε αλλες μαλακιες.
Βρηκατε τωρα θεμα να βγαλετε χολή, στο θεμα του φοινικα.
Που ολος ο νομός εχει πληγει, που ολοκληρο grecotel επαθε ζημια (μη μου πειτε οτι ουτε εκει δεν νοιαστηκαν και σταρχιδια τους), ο φοινικας της πλατειας θα σωζοταν.
Ο φιλος που εσωσε τους φοινικες του, να μας πει ποιο φαρμακο χρησιμοποιησε και αν ειχαν χτυπηθει ηδη απο το ζουζουνι, η οχι.
Γιατι εγω τι διχτυα τι φαρμακα τι ραντισματα εβαλα στους δικους μου και δεν εγινε τιποτα. Και οχι μονο αυτο, μου ηρθε και χαρτι απο την νομαρχια να τους καταστρεψω με δικα μου εξοδα, αλλιως θα ημουν αντιμετωπος με τον νόμο.
ΕΔΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.
ΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΙ!
Αλλα έτσι, βγαλτε την χολη σας. Ελατε τι αλλο θεμα θα βρειτε για να το μετατρεψετε σε πεδιο πολιτικης αντιπαραθεσης!!!;;;

Ανώνυμος είπε...

Πάμε ξανά για άλλη μια φορά,εμείς που λέμε μ@λ@κίες και βγάζουμε χολή! Με αφορμή το φοίνικα,λέμε ότι υπάρχει γενικότερη αδιαφορία για πολλά πράγματα.Αν μπορούσε να σωθεί ή όχι να μας το πουν εκείνοι που ανέλαβαν το ρόλο του ψεκαστή! Δεν μπορείς εσύ φίλε(με το τελυταίο σχόλιο) να καταλάβεις ότι δεν βγάζω χολή,κρίνω τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής γιατί αυτή είναι αυτή τη στιγμή στα πράγματα! Μήπως ξέχασα πόσο καιρό έμενε το Επαρχείο σε άθλια κατάσταση επι Λιατσή? Αλλά τώρα ο δήμαρχος είναι άλλος,κι η ιστορία επαναλαμβάνεται...Μόλις βγήκε ο Μάκης,πήραν μάνικες,πήραν ειδικά καθαριστικά μηχανήματα κι άρχισαν να πλένουν τη πλατεία,τις σκάλες,τα γκράφιτι..να κόβουν τα χορτάρια στη Κατακόλου...μετά το πρώτο χρόνο,πότε ξανάγινε αυτό? Ποτέ! Και που είναι ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος? Που? και άλλοι? Έπεσε η φαγωμάρα σα το σκαθάρι! Κι εξακολουθείς να μη καταλαβαίνεις ότι ΕΙΝΑΙ πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το κάθε θέμα που απασχολεί μια πόλη και τους κατοίκους της! Μήπως να μας πεις,γιατί σταμάτησαν τα έργα στη πλατεία Ανδριάρα? Να,ένα θέμα...μήπως να μας πεις που επιτέλους θα γίνει το ΤΕΙ? Μήπως να μας πεις γιατί έπρεπε να πάρει δάνειο πάνω απο 1.οοο.οοο ευρώ ο δήμος για του Ξυστρή? Μήπως να μας πεις πόσα μικρά θα είχαν διορθωθεί με τόσα χρήματα? Λέμε τώρα...μήπως να μας πεις εσύ που λες ότι βγάζουμε χολή? Γιατί εγώ μόνο εμετικές τάσεις έχω όταν βλέπω να βγαίνουν σε φωτό λίγο πριν τις εκλογές δήμαρχος,νομάρχης και παρατρεχάμενοι να δηλώνουν ευτυχείς για την τεράστια συνεργασία τους να φτιάξουν το δρόμο του Αγίου Ιωάννη...Καλά,τι ήταν μέχρι τώρα? Ταλιμπάν??? Κι εμείς τι παίρνουμε? όπιο και δε μιλάμε απο τη μαστούρα? Ας μη μιλάμε τότε καθόλου κι ας αφήσουμε τους τιτανοτεράστιους να παράγουν έργο!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου να σου απαντήσω, συμφωνώ στο 90% για τα θέματα που ανέφερες, όμως στο συγκεκριμένο (του φοίνικα) είναι καθαρά θέμα χολής, ίσως και οπορτουνισμού από ορισμένους για να γίνει εκμετάλλευση ενός θέματος που έχει πλήξει όλο το νομό και ό,τι μέτρο και αν ελήφθη, δεν απέδωσε.
Όμως, (αν είσαι εσύ που έγραψες το παραπάνω σχόλιο), δε μου λες με ποιο φάρμακο κατάφερες να σώσεις τον δικό σου φοίνικα. Ελπίζω να μην λες ψέματα για δημιουργία εντυπώσεων.
Τέλος για του Ξυστρή, 1 εκ € είναι μάλλον λίγα...ρώτα έναν μεσίτη, αν δεν είμαι πιστευτός, να σου πει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε(28-6 10:17)
χαίρομαι που συμφωνείς στο 90% όσων έγραψα! Εξάλλου δε μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα,γι'αυτό και κάνουμε διάλογο! Δεν έγραψα εγώ ότι έσωσα κάποιο φοίνικα,ούτε ότι έχω το φάρμακο..κάποιος άλλος το έχει γράψει αυτό,οπότε δε δημιουργώ εντυπώσεις.Για το φοίνικα της πλατείας θα πω ξανά το εξής: Το πρόβλημα υπάρχει πάνω απο ένα χρόνο κι έχει χτυπήσει εκατοντάδες φοινικοειδή στο νομό.Η προσπάθεια που έγινε απο το δήμο,ήταν πριν απο ένα μήνα,ίσως και λίγο παραπάνω,όταν διαπίστωσαν ότι έχει προσβληθεί απο το σκαθάρι.Υπάρχουν φοίνικες που απ΄ότι ξέρω έχουν σωθεί.Υπάρχουν και πολλοί που δεν γλύτωσαν και δεν θα γλυτώσουν.Το θέμα είναι κατά πόσο έτοιμοι ήταν να σώσουν τον ιστορικό αυτό φοίνικα που ήταν ένα δέντρο-σύμβολο στη πλατεία.θεωρώ ότι ολιγόρησαν και δεν έκαναν ότι μπορούσαν.Αυτό πιστεύω! Οταν είναι γνωστό το πρόβλημα εδω και πολύ καιρό,κάποιος εκεί στο δημαρχείο θα έπρεπε να έχει κοιτάξει προς τα πάνω και να ειχε πει πως θα σώσουμε τούτο το δέντρο...Δυστυχώς το είπαν Μαιο μήνα...
'Οσο για του Ξυστρή,μπορεί να έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία και το γνωρίζω (εδώ ζω,δεν είμαι άσχετος),όμως όταν ο δήμος είναι χρεωμένος με δάνεια όπως λεει ο δήμαρχος,δεν κατάλαβα την ενέργεια αυτή....άλλο ένα δάνειο,άλλο ένα ερείπιο και μελέτες επι μελετών! Αν θα γίνει κάτι εκεί,θα δείξει...ελπίζω να το δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που δεν το έχεις γράψει εσύ για το φάρμακο. Με την ένοια που το θέτεις, δεν έχεις άδικο.
Για το δάνειο του δήμου, χωρίς να γνωρίζω τα οικονομικά του, πιστεύω ότι το return of investment είναι πολύ μεγαλύτερο από το επιτόκιο δανεισμού. Και επιπλέον, είναι το θέμα του timing.
Μερικές ευκαιρίες σου παρουσιάζονται μία φορά, περνούν και δεν ξαναερχονται. Αν τον Ξυστρή τον έπαιρνε ιδιώτης, θα είχαμε ιδιωτική επένδυση και ανάπτυξη, όμως μικρό αναπτυξιακό όφελος για την κοινωνία.
Ένας δήμος πρέπει να επενδύει και μακροπρόθεσμα κοιτάζοντας το συμφέρον των πολιτών του, γιαυτό πιστεύω ότι σωστά ενήργησε και πήρε του Ξυστρή.
Όπως σωστά ενήργησε, και διεκδίκησε την μη ίδρυση πολυκαταστήματος, στην έκταση της ΣΚΟΣ.
Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήμουν που έγραψα για τα φάρμακα και την διάσωση των φοινίκων. Θέλετε να δείτε τι φάρμακο χρησιμοποίησα; http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/Phoenikoidi.pdf
Η Υπουργική Απόφαση βγήκε στις 24/09/2009 και εγώ τη βρήκα το πολύ μια εβδομάδα από τη στιγμή που εκδόθηκε. Τους ψεκασμούς τους ξεκίνησα 2-3 εβδομάδες μετά, δηλ. από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ, όχι το ΜΑΪΟ που ξύπνησε ο δήμος.
Τέσπα, μπορεί να ήμουν και τυχερός (αν και "τυχαίο-δε νομίζω"!).

Σχετικά με το οικόπεδο του Ξυστρή, μου φαίνεται πως το πήρε όντως ο δήμος σε καλή τιμή, όχι πάντως και κελεπούρι - μην ξεχνάτε πως ένα μεγάλο τμήμα του έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, άρα θα ήταν ΑΧΡΗΣΤΟ σε κάποιο ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση ,ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ για μια πόλη που είναι απίστευτα πυκνοδομημένη για το μέγεθός της και έχει ασφυκτική έλλειψη κοινόχρηστων χώρων.

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου, είστε σίγουροι πως δε γινόταν τίποτα με τους φοίνικες; Για αναθεωρήστε: http://www.nagref.gr/journals/ethg/images/39/ethg39p10-12.pdf

99,53% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ 850 ΦΟΙΝΙΚΕΣ. 2 ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ. Αλλά αυτοί οι κάποιοι το είδαν σοβαρά το θέμα, γιατί είναι επιχειρήσεις και τους απασχόλησε πραγματικά.
Λέω και εγώ, τι διάολο, τόση τύχη με τους δικούς μου ειδικά φοίνικες...