Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΛΑ ΤΖΙΝΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 10.6.2010

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Για την μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων πάνω από πέντε χρόνια, ελέγχεται με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών η υπεύθυνη σε διοικητικά και οικονομικά (!) θέματα αντιδήμαρχος του Πύργου και δικηγόρος στο επάγγελμα Διονυσία Τζίνη . Η ίδια αν και αναζητήθηκε από την «Ε» για να δώσει εξηγήσεις , δεν απάντησε στα συνεχή τηλεφωνήματα που της έγιναν ούτε και στα ηχητικά μηνύματα.
Μετά από ανώνυμη καταγγελία και τον σχετικό έλεγχο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η αντιδήμαρχος του Πύργου μαζί με τον συνταξιούχο στρατιωτικό σύζυγό της δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 2004 μέχρι και σήμερα, παρότι ασκούσε κανονικά το επάγγελμά της ως δικηγόρος. Από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Πύργου υπήρξε αστραπιαία αντίδραση και όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, εκδόθηκε η υπ. Αριθμ. 154/1.6.2010 εντολή ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Εγκυρες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στην ΑΠ:12252/07.6.2010 ειδική αναφορά που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, αποκαλύπτεται ότι η εν λόγω αντιδήμαρχος χρησιμοποιούσε από τα τέλη του 2005 βιβλία εσόδων εξόδων τα οποία είχαν θεωρηθεί παράνομα από τον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος φέρεται να παραπλάνησε το τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Πύργου. Η αντιδήμαρχος φέρεται να κατάφερε την θεώρηση των βιβλίων της χωρίς να προσκομίσει όπως όφειλε βεβαιώσεις από το ΙΚΑ, το Ταμείο Υγείας και το Ταμείο Νομικών.
Ο υπάλληλος της ΔΟΥ μετά από σχετική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι προέβη στην θεώρηση των βιβλίων εσόδων εξόδων της κ. Τζίνη χωρίς να ερευνήσει όπως όφειλε μέσα από το σύστημα TAXIS αν αυτή είχε υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις . Όπως έγινε γνωστό σε βάρος του υπαλλήλου αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ και έρευνα για το πόθεν έσχες καθώς παρουσιάζει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που δεν συνάδουν με τον μισθό του . Σε βάρος του επίσης εκκρεμούν ΕΔΕ για άλλες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς οι οποίες όμως παραδόξως δεν έχουν προχωρήσει για τον πειθαρχικό έλεγχο του υπαλλήλου.
Από την έρευνα αποκαλύφθηκε επίσης ότι η αντιδήμαρχος του Πύργου το 1999 κατάφερε να θεωρήσει φορολογικά στοιχεία, ξανά με την εμπλοκή του ανωτέρου υπαλλήλου, χωρίς να προσκομίσει ποτέ ασφαλιστική ενημερότητα αν και δεσμεύτηκε με υπεύθυνη δήλωση ότι θα την προσκομίσει εντός δύο μηνών.
Η αντιδήμαρχος του Πύργου ελέγχεται επίσης και για την περίεργη κλοπή που γνωστοποίησε με υπεύθυνη δήλωσή της στην ΔΟΥ Πύργου τον Δεκέμβρη του 1999 των δύο μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ο αριθμός πράξης θεώρησης των οποίων διαπιστώθηκε ότι δεν συμφωνούν με τον πραγματικό αριθμό πράξης θεώρησης στη ΔΟΥ Πύργου… Για το θέμα αυτό – όπως λένε πηγές του Υπουργείου Οικονομικών -θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις προστίμων ΚΒΣ οι οποίες παραδόξως ουδέποτε εκδόθηκαν.
Για όλα τα ανωτέρω θέματα ενημερώθηκαν προ ημερών αναλυτικά και εγγράφως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται έρευνα σε βάθος το αποτέλεσμα της οποίας θα κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα αφού διαπιστώθηκαν εκτός από τις φορολογικές και ποινικές παραβάσεις.
nodaros@enet,gr

5 σχόλια:

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

τί να πω δεν ξερω,

δειχνουμε ολοι σαν να ακακαλυψαμε μολις την Αμερική.

Όσοι ασκουν ελεύθερο επάγγελμα στον Πύργο και στην γύρω περιοχή γνωρίζουν από προσωπική πείρα ο καθένας τα κατορθώματα του συγκεκριμένου εφοριακού (δε χρειαζεται να ακανοινωθει το όνομα , είναι περιτό...). Μιλάμε για απατεώνα με δίπλωμα! Έχει κανει τοκογλυφία (την κάλυψε μακαρίτης υπουργός της περιοχής..), πουλούσε ΦΠΑ από τιμολόγια που είχε κλέψει από φορολογούμενους κλπ..., άλλαζε δε τα αυτοκίνητα (όλα πολυτελή παρακαλώ) παρα πολύ συχνά. Κατά τ άλλα κανείς δεν ήξερε τίποτα, κανείς.

Όσο για την "κυρία" τί άλλο να προσθέσω, όλοι ξέρουμε, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στ άλλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο εσωκομματικός "αντίπαλος" της Τζίνη που γνώριζε για την φορολογική της δήλωση αφού μέχρι πρότινος ήταν κολλητός της;
...και ο οποίος σαν υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών είχε πανεύκολη πρόσβαση στο "σύστημα" του Υπουργείου και μπορούσε να "ΔΕΙ" ΤΗΝ Tζίνη;

Γιατί δεν την έδινε πριν?

Γιατί ο δημοσιογράφος Νοδάρος και
ο εν λόγω πληροφοριοδότης του
-δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Δήμο Πύργου-
κυκλοφορούσαν επί 2 εβδομάδες την είδηση στα στέκια του Πύργου -δίνοντας στον Λογιστή της Τζίνη όλο το χρόνο που χρειαζόταν για να υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις;

ΠΟΣΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ -ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 5-10 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΤΕ;

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ?

ΑΝΤΕ ΝΤΕΕΕΕΕ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Mr George γάτί το "κυρία" το βάζεις με παρένθεση;

Ανώνυμος είπε...

μας σκοτισατε πια με τον εσωκομματικο αντιπαλο,ρεεεεε κοιτατε γυρω σας η ελλαδα χανεται απο τις λαμογιες ξυπνατεεεεε....

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό λέμε ρε φίλε. Η Ελλάδα χάνεται με τις λαμογιές τους κι αυτοί χάνονται για ένα χρίσμα. Καταλαβαίνεις;