Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ 1000 € ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ 90.000,00 €


Στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Πύργου με θέμα «Ψήφιση διάθεσης διαφόρων πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010» (αριθμός πρακτικού 1, αριθμός απόφασης 8)  μεταξύ των άλλων πιστώσεων που ψηφίστηκαν για το έτος 2010 (χρονιά που ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα) υπάρχει και η ψήφιση του κωδικού 20.7135.63 με τίτλο  «Προμήθεια διχτύου και φιλμ για την δεματοποίηση των οικιακών απορριμμάτων» προϋπολογισμού 1.000,00 € (την απόφαση μπορείτε να την βρείτε εδώ)
Με αυτή την απόφαση δηλαδή  η Δ.Ε. ψήφισε ενιαία πίστωση  ποσού 1.000,00 € για να πάρουν τα απαραίτητα αναλώσιμα ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία του δεματοποιητή. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Στην συνέχεια και άγνωστο πως (προφανώς με τροποποίηση του προϋπολογισμού και με ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τις οποίες δεν μπορούμε να βρούμε στο διάσημο Portal) ο Δήμαρχος Πύργου βγάζει σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό (γιατί πρόχειρο;;;;;;) την προμήθεια διχτύου προϋπολογισμού 45.000,00 € (εδώ) και την προμήθεια (πάλι με πρόχειρο) φίλμ προϋπολογισμού πάλι 45.000,00 €. (εδώ)
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ 1.000,00 € ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΔΙΧΤΥΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΜ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 90.000,00 €.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι:
  • από τον Κώδικα των ΟΤΑ απαγορεύεται ρητά η κατάτμηση
  • η εκτίμηση των 1.000,00 που έγινε 90.000,00 € για το ίδιο πράγμα, δηλώνει ότι ο πολιτικός υπεύθυνος του προϋπολογισμού κοπάναγε νούμερα στον αέρα και δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, και σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων, θα πρέπει όλοι οι Πυργιώτες να προβληματιστούμε για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα δημοτικά οικονομικά ζητήματα. Η προχειρότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους.
Προβληματισμό βέβαια δημιουργεί και το γεγονός πως το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας δεν διαπίστωσε την κατάτμηση του συγκεκριμένου κωδικού. 
Θα πρέπει να περιμέμουμε για να δούμε αν θα κάνει κάτι ο επίτροπος

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει γενικός απολογισμός (οικονομικός και πολιτικός) για τα σκουπίδια.
Το δημόσιο χρήμα ανήκει σε όλους και θα πρέπει  να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

(σημείωση: δεν θα αναρτηθούν υβριστικά σχόλια)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο δημος πυργου εχει καταντησει ενα κακο σηριαλ και καλο ειναι να σταματησει στις επομενες εκλογες.
καλα οι τυποι που κανουν τον προυπολογισμο θα κατεβηκαν απο τον Αρη.
μετα ας πιστεψει κανεις τον παρασκευοπουλο για τις μεγαλοιδεες και τα μεγαλοσχεδια που καταστρωνει για σεττηλ τει ξυστρη και μανωλοπουλειο.οχι οτι δεν ειναι δυνατον να τα πραγματοποιησει αλλα ισως χρειαστει εναμισι με 2 δις ευρω...κατι που ειναι λιγακι δυσκολο στις μερες μας...εκτος και εαν μας κανει καμια χορηγια ο τσοχατζοπουλος που ξερει απο real estate...
αλλα για να ειμαστε δικαιοι να λεμε και παλι καλα που εστω ετσι ο προυπολογισμος σταματησε στα 90χιλιαρικα και οχι στα 300....
ενταξη δημαρχε μια χαρα πατε...!καλη συνεχεια...
και κατι αλλο ρε δημαρχε-μιας που αναπλαθετε την ρηγα φερραιου με ωραια πεζοδρομια...και με κομβους λεω ο αφελης...δεν θα ηταν προτιμοτερο να θεσετε τα φαναρια που εχετε ηδη εγκαταστησει εδω και 3 χρονια σε λειτουργια?
και 10 χρονο παιδι να ρωταγες θα σου ελεγε πρωτα βαζεις τα φαναρια και μετα φτιαξε κομβους και οτι θες..αλλα αυτοι που τα καταστρωνουν ολα αυτα τα ψευτοεργα μπορει να ειναι 50ριδες και 60ριδες αλλα εχουν ΙQ 2 χρονο παιδιου...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΟΙ ΚΌΜΒΟΙ ή ΤΟ ΤΕΙ;

Φίλε Πυργότη,
αφού ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για ψάξε και αυτό:
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-διαμορφώσεις των κόμβων του Δήμου Πύργου κοστίζουν 840.000€!!! Με τόσα λεφτά φτιάχναμε και εξοπλίζαμε μία πτέρυγα 600 τ.μ. για το ΤΕΙ πιστεύω.
Έχω την πληροφορία ότι μόνο για τον κόμβο στο Σκουροχώρι για να καταλάβεις πληρώσαμε 60.000€ δηλαδή 20 εκατομμύρια δραχμές!!!

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

στον προηγούμενο φίλο,

ο κομβος στο Σκουροχώρι αν κόστισε τόσο είναι πραγματικό το ποσό και οχι υπερτιμολογημενο και για να πουμε του στραβου το δίκιο είναι χρήσιμος.

Τώρα αν θες να μιλήσουμε για το "φαγωποτι" μαθε λοιπον ότι έγινε πέρσι με τα σκουπίδια που πήγαιναν κι εγώ δεν ξέρω πού, σε ποσότητες που λιγοι μπορούσαν να υπολογίσουν και με την πορμήθεια του δεματοποιητή και τα αναλλωσιμά του.

Πάντως το θέλουν το γιαουρτωμά τους!!!!!

Αλήθεια ο Γαβρίλης τί θέλει πάλι και κατεβαίνει? Τόση απληστία...τόση!!!!!!

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Η δεματοποίηση ήταν η μόνη συμβατή με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. λύση για τα σκουπίδια. Θέλαμε - δεν θέλαμε, έπρεπε να πάμε σ' αυτή τη λύση. Το όλο θέμα, όμως, τα σκουπίδια, βρωμάει πολύ. Όσοι έχουν ανακατευτεί με τη λύση που δεν βρίσκεται εδώ και είκοσι χρόνια είναι υπόλογοι, αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν πληρώνει για τα λάθη που καταδυναστεύουν τον λαό. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα, είναι γνωστό ότι άλλοτε η νομαρχία, άλλοτε ο δήμος ή η περιφέρεια, έκαναν πειράματα και βεβαίως αποτύγχαναν να βρουν μόνιμη λύση για τα σκουπίδια.
Δεν ήταν πάντα θέμα πολιτικού κόστους ή μειωμένων ικανοτήτων. Απλά, έχουν μάθει όλοι να κάνουν έργα που τους αφήνουν και κάτι στην τσέπη (τη δική τους).
Αλλά ο λαός, αντί να τους μαυρίζει όσους απέτυχαν να δώσουν τέτοιες λύσεις, τους επανεκλέγει. Ξέρετε γιατί; Διότι στην μικροπολιτική, δηλαδή στην άδεια μουσικών οργάνων για το μαγαζάκι μου, στην τσιμεντόστρωση της αυλής μου, στον διορισμό του μπατζανάκη μου, ακόμη και στη μετάθεση του ανηψιού μου από το Σουφλί στη ΣΕΤΤΗΛ, κάποιος από το σύστημά τους με εξυπηρέτησε...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε
Στην Περιφέρεια η άγνοια είναι τόσο μεγάλη που ούτε γιά σιδερώστρες και τσοπάνηδες δεν κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Γεμίσαμε Βουλγαράκηδες... Η νοοτροπία του τύπου ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό τους έχει εκμαυλίσει όλους. Ο ένας λέει ότι κόστισε 20 εκατόμμυρια δραχμές ο κόμβος στο Σκουροχώρι και ο άλλος σπεύδει να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό λέγοντας είναι χρήσιμο, χωρίς να σκεφτεί ότι μιλάμε για 20 εκατομμύρια ρε γαμώτο, που κόστισε μία νησίδα και κάποια μέτρα κρασπεδόρυθρα!!!
Ο άλλος μιλάει για την δεματοποίηση ως ευρωπαϊκή λύση και αγνοεί το άρθρο του Πυργότη που μιλάει για κατάτμηση και για διαδικασία που μετέτρεψαν τα 1.000€σε 90.000€.
Τελικά οι χειρότεροι "εχθροί" της δημοκρατίας μας δεν είναι οι πιστοί τραμπούκοι-οπαδοί αλλά αυτοί που φοράντας τον υποκριτικό μανδύα του αντικειμενικού, προσπαθούν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε σαν μαλάκες. Ίσως γιατί φοβούνται ότι ο κόσμος ξύπνησε και δεν μασάει κούτόχορτο πια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Σου έχω ξαναπεί πως από τη γραφή σου καταλαβαίνω ότι είσαι ο ίδιος που μονίμως προσπαθείς να ανατρέψεις οποιοδήποτε σχόλιο δεν αρέσει στο "φαν κλαμπ" του blog αλλά το κάνεις άκομψα. Εγώ υποστήριξα ότι τη δεματοποίηση μας την επέβαλαν διότι για δεκαετίες κάποιοι έπαιζαν τις κουμπάρες με το θέμα των σκουπιδιών. Δεν πήγαινε άλλο, έπρεπε να δοθεί λύση και η μόνη εφικτή ήταν η δεματοποίηση.
Πιστός τραμπούκος της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης είναι όποιος εναντιώνεται στο δικαίωμα της γνώμης και νομίζω φίλε μου ότι με το να λέω τη γνώμη μου δεν κινδυνεύει και τόσο η Δημοκρατία, όσο θα κινδύνευε αν το βούλωνα για να μη σου χαλάσω εσένα τη διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τόσο καιρό που ακούω και διαβάζω στο blog όλα τα σχόλια για τον δεματοποιητή.Τα σκουπίδια αν και σκουπίδια κοστίζουν πολύ και νομίζω πως όλοι μας το γνωρίζουμε.Η δεματοποίηση κοστίζει και αυτή πολύ γιατί δεν είναι μόνο τα μηχανήματα αλλά και τα υπόλοιπα αναλώσιμα του βλέπε ναυλον και δίχτυ.Απλώς όταν πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξεις ανάμεσα στις χωματερές και στη δεματοποίηση νομίζω λογικό είναι να διαλέξεις το δεύτερο,όπως και όταν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο να έχεις τα σκουπίδια έξω από την πόρτα σου σε σωρούς και στην δεματοποίηση.Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό γιατι πολιτική είναι η απόφαση να κατασκευαστεί επιτέλους μια μονάδα επεξεργασίας απορρημάτων κάτι που θα μας έσωζε.Αλλα και εκεί πάλι θα βρίσκονταν άνθρωποι που θα είχαν αντιρρήσεις και που θα ΄φωναζαν όπως και τώρα για το κόστος κτλ.Ε τι να κάνουμε ρε παιδιά να τα φάμε???ήμαρτον δηλαδη.Θέλετε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα ναι η όχι???η μασ αρκεί απλώς να αντιδρούμε???

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Η δεματοποίηση είναι μια προσωρινή λύση με διάρκεια 2 έτη, που για να έχει νόημα θα πρέπει παράλληλα να γίνονται και οι εργασίες για την οριστική λύση του προβλήματος.
Όσο αφορά την οριστική λύση δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα άρα η λύση του δεματοποιητή είναι απλώς να μετατοπίσουμε το πρόβλημα στον επόμενο και όχι να λύσουμε το πρόβλημα.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Και ποιά πρέπει να είναι η λύση αυτή τη στιγμή, φίλε Πυργότη; ΠΟΙΑ; Μα δεν υπήρχε άλλος δρόμος!!! Στην Ευρώπη και σε κάθε πολιτισμένη χώρα η διαχείριση των σκουπιδιών κοστίζει και οι δημότες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Στην Ελλάδα την... πλήρωνε το περιβάλλον για δεκαετίες.
Τώρα, τα αναλώσιμα για τη δεματοποίηση κοστίζουν. Όσο για το είδος του διαγωνισμού... ε, δεν είναι και απευθείας ανάθεση για να γκρινιάζουμε! Διαγωνισμός είναι και μάλιστα ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΣ. Μην ξεχνάμε ότι η δεματοποίηση παραμένει ένα σχεδόν άγνωστο αντικείμενο για τον δήμο, πάνε ακόμη "ψάχνοντας" οι άνθρωποι, απαιτείται επομένως μια πιο ευέλικτη μορφή προμήθειας των υλικών αντί του ανοιχτού διαγωνισμού που είναι χρονοβόρος.
Σ' έναν πρόχειρο διαγωνισμό μπορεί να συντμηθεί ο χρόνος επιλογής αναδόχου, αναλόγως με το πόσο πιέζει το πρόβλημα...

ΕΠΑΡΧΕΙΟ-ΤΗΣ είπε...

O κακιες και φανατισμοι.οσοι συμμετειχαν η στηριξαν τους προηγουμενους να ειναι λιγο προσεκτικοι.Ναι η δεματοποιηση ηταν λυση αναγκης.θα μπορουσαμε ομως να μειωσουμε τα απορριμματα; ναι.θα μπορουσαμε να εχουμε ηδη εκπαιδευσει προσωπικο για την λειτουργια του;ναι.θα μπορουσαμε να τηρησουμε με ενα μηχανισμο του δημου τον κανονισμο καθαριοτητας;ναι.θα μπορουσαμε να κανουμε διαλογη πριν την δεματοποιηση ; ναι.θα μπορουσαμε να προχωρησουμε σε νεες μεθοδους ανακυκλωσης; π.χ.οργανικων;ναι.τοτε γιατι δεν κοψαμε δυο εργα για να κανουμε ολα αυτα που εχουν σχεση με την υγεια μας και το περβαλλον;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο!
Δεν είναι κακό να σπας μπετά, κακό είναι να σπας αρ@@@α :)))

...και θα κλαίνε όλα τα αλάνια
που θα μείνουνε χαρμάνια...
:)))
από εβδομάδα
χα χα χα

Πες τε αλεύρι: Ο ΤΣΟΥΡΑΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ενα γιατρο ρε παιδιαααααααααα......

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ-Η ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ.ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΖΕΥΤΟΥΣ ΣΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ..........................................................