Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ


Μετά από επτά περίπου μήνες ξαναρχίζουν οι εργασίες που αφορούν την διάνοιξη τμήματος της Ρ. Φεραίου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 503.470,00 € και εκτελείται με αυτεπιστασία (εδώ). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρυθμοί εκτέλεσης των εργασιών γίνονται με μηδαμινή ταχύτητα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, αφού η σκόνη είναι πλέον η καθημερινή σύντροφός τους.
Δεν γνωρίζω εάν με την αυτεπιστασία κέρδισε χρήματα ή όχι ο Δήμος, εάν υπολογίσουμε βέβαια και την αναμενόμενη έκπτωση που θα έπαιρνε το έργο στην δημοπρασία, αλλά εάν δεν διαθέτεις την εμπειρία, τον εξοπλισμό και το προσωπικό σίγουρα δεν είσαι για να κάνεις τέτοια πράγματα. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα μάλλον έχω δίκαιο. Χρονική καθυστέρηση, έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών για την ύδρευση (είχαν ξεχάσει να ενημερώσουν την  ΔΕΥΑΠ)  κλπ αποδεικνύουν ότι ο Δήμος θα πρέπει να κάνει αυτά για τα οποία προορίζεται και να μην το παίζει εργολάβος.  Όταν δεν μπορεί να καθαρίσει τα χόρτα στα πεζοδρόμια (η εικόνα είναι αμέσως πριν την διάνοιξη) θα μπορέσουν να κατασκευάσουν δρόμο;;;;;;;;;;;;;;;;;

Διαβάστε εδώ σχετικό δημοσίευμα με ημερομηνία 9-1-2010

4 σχόλια:

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

Αγαπητέ "πυεργώτυ" πολύ καλό θέμα επέλεξες να θίξεις. Επειδή είμαι κάτοικος της περιοχής, έχω αγανακτήσει να βλέπω τέτοιο ρυθμό στη εξέλιξη των έργων.
Όμως ας μαθετε όλοι κάτι, η αυτεπιστασία δίνει άλλα περιθώρια για "παιχνίδια" από την πλευρά των εχώντων τον έλεγχο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Όποιος κατάλαβα κατάλαβε....

Εκτιμώ δε ότι σε λίγο καιρό θα πρέπει και οι δημοτικοί άρχοντες να κρύβονται απο το φόβο του αυγοπόλεμου και του δημόσιου κραξίματος σε συνέχεια παρόμοιων ενεργειών προς τους πολιτικούς "ευεργέτες¨της Ελλάδας.

.....Ο μυστήριος

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Ε, όχι και καθημερινή σύντροφος των κατοίκων η σκόνη! Αφού μόλις χθες σταμάτησαν οι βροχές!!! Φαίνεται και στη φωτογραφία ότι ο δρόμος είναι τόσο βρεγμένος που θα περάσουν μέρες για να σηκωθεί σκόνη. Άλλωστε, χωράφια ήταν εκεί και σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει ένας νέος δρόμος που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στον Πύργο. Και αυτό είναι κακό λοιπόν;
Α, και κάτι ακόμα: Από τον Ιανουάριο που αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι γίνονται έργα στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τώρα δεν έχουν περάσει επτά μήνες (!!!) αλλά τέσσερις. Συνήθως τέτοια έργα σταματούν κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω βροχοπτώσεων και είναι θετικό ότι συνεχίζονται τώρα που ο καιρός είναι πιο καλός...

Ανώνυμος είπε...

Πυργότη,

είναι άσχετο με το 8έμα, αλλά δε μπορούσα να στο στείλω αλλιώς.
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας δημιούργησε μια σελίδα, μέσα στον Μάιο:
http://www.sydisa.gr/
Αυτή τη σελίδα που προφανώς την έκανε κάποια εταιρεία και την πληρώθηκε, όπως θα δεις δεν την ενημερώνει κανείς.
Όπως θα δεις στα νεα, δεν υπάρχει τίποτα.
Ούτε δελτία τύπου, ούτε αποφάσεις, ούτε οι συνεδριάσεις, ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει κινητοποίηση λόγω του εγγράφου του Περιφερειάρχη για τους ΧΑΔΑ (που είναι το έγγραφο οεο?)
Πόσο να κόστισε αυτή η ιστοσελίδα, που δεν ενημερώνεται???????

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε
Έφτειαξε ιστοσελίδα γιά να πληρώσει ο Σύνδεσμος και η προεδρίνα του κάποια λεφτά σε τίποτα λαμόγια.
Απ΄ευθείας ανάθεση προφανώς.
Τώρα πόσα πληρωσε ο Σύνδεσμος και περί ενημέρωσης του site είναι κρυφά μυστικά.
Γιαούρτια ρε στην πρόεδρο και το Δ.Σ του Συνδέσμου, όπου τους δείτε.