Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) είχαμε αναφερθεί στην κατεδάφιση τμημάτων του πρώην εργοστασίου «ΞΥΣΤΡΗ» θέτοντας και ορισμένα συγκεκριμένα ερωτήματα:
  1. ποιος είναι ο προϋπολογισμός κατεδάφισης
  2. εάν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση για την κατεδάφιση
  3. με ποιόν τρόπο ανατέθηκε η εργασία της κατεδάφισης
  4. εάν υπάρχει η απαιτούμενη πολεοδομική άδεια για την κατεδάφιση.

Με ανάρτηση  του ο κ. Δήμαρχος στο blog του (εδώ) προφανώς με αφορμή την προαναφερόμενη ανάρτηση του ΠΥΡΓΟΤΗ αναφέρει:
«Η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Πύργου και η σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφορά την εκπόνηση του ερευνητικού έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του ιστορικού αρχιτεκτονικού συνόλου που αποτελείται από τα κτήρια: Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο, Ελαιουργία Ξυστρή και συγκρότημα κτηρίων Σιδηροδρομικού Σταθμού, μαζί με την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων που τα περιβάλλουν και τα συνδέουν με το ιστορικό κέντρο της πόλης του Πύργου Ηλείας, ως βάση για την τεκμηρίωση και υποβολή πρότασης για υπαγωγή σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης του ΕΣΠΑ»
Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο της σύμβασης στην απόφαση 51/2010 της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.»
Δηλαδή μας κάνει γνωστό (μόνο) ότι η σύμβαση αφορά την δημιουργία μιας βάσης για την τεκμηρίωση και υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ.
ΔΗΛΑΔΗ το προϊόν της προγραμματικής σύμβασης δεν θα είναι ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και άρα δεν μπορεί με αυτό το προϊόν να υλοποιήσει έργο, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η μελέτη εκ των πραγμάτων θα πρέπει να εγκριθεί από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο σε παλαιότερη ανάρτησή του μας έκανε γνωστό ότι «Ήδη χθες ξεκινήσαμε την κατεδάφιση των τμημάτων εκείνων που οι μελετητές μας υπέδειξαν ότι πρέπει να κατεδαφιστούν.» (εδώ). Δηλαδή ο Δήμος Πύργου λειτουργεί με προφορικές υποδείξεις ή με εγκεκριμένες μελέτες από το Δημοτικό Συμβούλιο;;; Τελικά αυτοί οι μελετητές φτιάχνουν φάκελο υποβολής στο ΕΣΠΑ ή είναι μελετητές δημοσίων έργων. Έχω μπερδευτεί.
Είναι πάντα θετική κάθε απάντηση των αρμοδίων σε αυτά που γράφουν τα blogs γιατί πολλές φορές γράφουμε και ανακρίβειες. Οι απαντήσεις όμως θα πρέπει να λύνουν απορίες και όχι να δημιουργούν νέες.
Συμπληρώνοντας λοιπόν τις απορίες της προηγούμενης ανάρτησης έχουμε:
1.      υπάρχει μελέτη (προφανώς εγκεκριμένη και όχι προφορική) για τις εργασίες κατεδάφισης ή όχι. Και εάν δεν υπάρχει με ποιανού την εντολή, τις υποδείξεις και με ποιο τιμολόγιο εκτελούνται οι εργασίες.
2.      η συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε στις 17-2-2010 και η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια πέντε μήνες (σύμφωνα με το άρθρο 4). Δηλαδή θεωρητικά το παραδοτέο προϊόν θα είναι έτοιμο στις 17-7-2010 και εάν βάλουμε το χρόνο από την λήψη της απόφασης μέχρι την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τις αναμενόμενες παρατάσεις κλπ τότε θα πάμε σε Καλικράτη εποχή. Πως είναι δυνατόν 1,5 μήνα μετά να κάνουν εργασίες;;;;; ΘΑΥΜΑ.   

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
1.      οι υπεύθυνοι του portal να συμπληρώνουν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Είναι δυνατόν η Δημαρχιακή Επιτροπή να έχει κάνει μόνο δύο συνεδριάσεις (εδώ).
2.      οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να μην είναι τόσο μαχητικοί υπέρ των συμφερόντων του Δήμου, γιατί με έχουν συγκινήσει.
3.      Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γ. Ντοάς, Ν. Φάμελος, Α. Βαγγόπουλος, Φ. Δημόπουλος, Κ. Νικολούτσος, Β. Καλόφωνος, Α. Αγγελακοπούλου, Π. Σκαρτσιάρης, Γ. Ανδριόλας, Κ. Διαμαντόπουλος Α. Παπαδοπούλου, Φ. Τερζής και Π. Μουσταφέρης είχαν αποχωρήσει απ’ τη συνεδρίαση πριν τη συζήτηση και έγκριση του θέματος. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να αναρτούν οι υπεύθυνοι του portal τις αποφάσεις, θα πρέπει κάποιος να τους τις δίνει. Και αν αναρτούνται όλες οι αποφάσεις, πώς θα αποφασίζουν για το "καλό του τόπου" οι Δημαρχιακές Επιτροπές?

Ρίξε και μια ματιά στο site της Νομαρχίας. Και εκεί δημοσιεύουν μόνο τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου και όχι των Νομαρχιακών επιτροπών. Να μην πούμε για τις διαγωνισμούς που δημοσιεύουν ελάχιστους από αυτούς που κάνουν.

Λάμπη, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ είπαμεεεεεεεεεε.......

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα υπερασπιστώ την αντιπολίτευση για την μαχητικότητα της αλλά καλό θα ήταν να μας απαντήσει ο κύριος Ανδριολας πόσες φορές φορές έχει κάνει αίτηση στον δήμο Πύργου για να του χορηγησουν στοιχεία και έγγραφα οι υπηρεσίες.ας μας απαντήσει πόσες αιτήσεις του πεταχθηκαν στο καλάθι της ανακύκλωσης και πόσες φορές του χορηγήθηκαν έγγραφα από τον δήμο της «διαφανειας»με εντολή εισαγγελέα.άραγε γιατί τόση μυστικοπαθεια κύριε παρασκευοπουλε;

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι άσχετο.....
Οι Κρητικοί είναι ανώτερης ευφυίας από τους γηγενείς Πυργιώτες;
Σίγουρα θα πρέπει να είναι για να αναλάβουν τέτοια μελέτη....

Αλήθεια τόσος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός , τόσα σίδερα τί θα γίνουν;
θα εκποιηθούν;
ποιός θα εκτιμήσει την αξία τους;

για μια ακόμη φορά....."είναι πολλά τα λεφτά Αρη"

Δούλος σας....
Allhadji