Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο την μείωση τους από 40 ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι σήμερα στα 20 (μείωση 50 %)

Εάν αυτό τελικά υλοποιηθεί (σχετικό ρεπορτάζ εφημερίδας ΕΘΝΟΣ εδώ) τα δύο τμήματα που υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα στον Πύργο κινδυνεύουν με λουκέτο. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι το κράτος δεν έχει επενδύσει χρήματα για υποδομές (κτιριακό) και προσωπικό και άρα η επιλογή για την κατάργησή τους θα είναι πιο εύκολη από τα αντίστοιχα τμήματα άλλων πόλεων οι οποίες έχουν κτιριακές υποδομές και μεγάλο αριθμό μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού αριθμού. Ενδεχομένως εάν υπήρχε ήδη κτίριο για το ΤΕΙ να μην κινδύνευε με λουκέτο.

Το σενάριο αυτό, που θα αποτελέσει και την χαριστική βολή για την πόλη του Πύργου, θα πρέπει να αρχίσουν να το επεξεργάζονται οι τοπικοί φορείς ώστε, όλοι από κοινού, να βρουν τρόπο μπας και την γλυτώσουμε.

Ελπίζω να διαψευστώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akoma o dimos pyrgou meta apo 6 xronia leitourgeias tou tei den exei oxi mono ktiriakes egatastaseis alla den exei apofasisei poy tha einai aytes.........antithetos oi syntopites mas stin amaliada tha diapragmateytoun apo pio isxiri thesi to diko toys tmima exontas idi etoimo to ktirio pros xrisi......kai meta o makis mas tha milaei gia meletes pou einai idi etoimes........apo thn krhth.....kai allou....

Ανώνυμος είπε...

ο παρασκευοπουλος μονο κακο κανει τελικα στον Πυργο...

Ανώνυμος είπε...

Σσσστ ο Μάκης κοιμάται!!