Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Αναδημοσίευση από τον Μάκη Νοδάρο
30.5.2010
Αγαπητοί συνάδελφοι .
Αύριο 31 Μαϊου 2010 δικάζομαι  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας μαζί με τον μοναδικό επιζώντα από την τραγωδία της Αρτέμιδας το καλοκαίρι του 2007,  Αλβανό εργάτης Σπύρος Κιόσια, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου ,μετά από μήνυση του γνωστού πρώην αστυνομικού και  δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.
Ο αλβανός εργάτης που γλίτωσε σαν από θαύμα από τις φλόγες και νοσηλεύτηκε επί μήνες στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα σε συνέντευξή του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στις 13.10.2008 είχε καταγγείλει ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν ήταν στο σημείο της τραγωδίας όπως ισχυριζόταν και ζητούσε να τεθεί σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα φοβούμενος για την ζωή του… 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ  ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΟΣΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" ΣΤΙΣ 10.11.2008
 Σύρομαι μαζί με τον Αλβανό εργάτη  σε δίκη,  από ένα πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράβαση καθήκοντος , έχει σε εκκρεμότητα πληθώρα δικών σε βάρος του για σοβαρά αδικήματα και  πρόσφατα του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου .
Από ένα πρόσωπο που μόλις προχθές στις  28.5.2010 στο Τριμελές Εφετείο Πατρών καταδικάστηκε ξανά σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για παράβαση καθήκοντος .     
Από ένα πρόσωπο που χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές κατέλυσε και καταλύει σχεδόν καθημερινά τους νόμους, σκορπίζοντας τον τρόμο στους πολίτες γύρω του, εξευτελίζοντας τους θεσμούς και την ίδια την Πολιτεία.
 Οι καταδίκες του σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος, η προσπάθεια αρπαγής της οικονομικής βοήθειας των Αυστραλών προς τους πυρόπληκτους για να χτίσει με το έτσι θέλω δημαρχείο σε χώρο οικιστικού πρασίνου δίνοντας την εργολαβία με σκανδαλώδη τρόπο σε φίλους του εξαπατώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας μέσα στο προστατευόμενο οικοσύστημα του Καίαφα με άκυρες άδειες τις οποίες έχει ζητήσει να ανακληθούν το Τμήμα Πολεοδομίας της νομαρχίας Ηλείας, αποτελούν μερικά από τα κομμάτια του παζλ μια απαράδεκτης εικόνας που προσβάλλει βάναυσα την Ηλεία .  
 Το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο Συνήγορος του Πολίτη, οι Δικαστικές Αρχές, η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με πολυσέλιδα πορίσματά τους, έχουν αποκαλύψει στην κάθε της λεπτομέρεια την παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω αιρετού εκπροσώπου σε βάρος του οποίου εκτός των καταδικαστικών αποφάσεων εκκρεμούν δεκάδες δίκες για σοβαρά αδικήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαφάνεια και την προστασία του περιβάλλοντος. 
 Οι επίσημες ανακοινώσεις των Τ.Ο  του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δείχνουν και αυτές το μέγεθος του προβλήματος. Και όμως η Πολιτεία για κάποιους λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει, «κλείνει» τα μάτια σε όλα αυτά και κρατά στο απυρόβλητο το συγκεκριμένο πρόσωπο παρά τα δεκάδες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα  με πληθώρα στοιχείων για την δράση του. 
 Οι υπουργοί, Εσωτερικών, Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις, τα πορίσματα, τις δικαστικές αποφάσεις και τις διώξεις που έχουν στα χέρια τους,  αρνούνται  να εφαρμόσουν το νόμο, δίνοντας έτσι το δικαίωμα και την δύναμη στον «τοπικό άρχοντα της Ζαχάρως» να στέλνει στα δικαστήρια τον καθένα που αντιστέκεται στα σχέδιά του.  
Το καθεστώς ατιμωρησίας που έχει δημιουργηθεί στη Ζαχάρω, δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατική Ελλάδα.  Όμως η ίδια η Πολιτεία θα πρέπει να απαντήσει πως ένα δημοκρατικό κράτος δείχνει να είναι σήμερα σε ομηρία από κάποιον για τον οποίο έχουν γίνει τόσες αποκαλύψεις… 
Σας ενημερώνω ότι αύριο στο δικαστήριο , σε περίπτωση καταδίκης μου  δεν θα ασκήσω τα ένδικα μέσα που μου παρέχει ο νόμος για έφεση η αναστολή της ποινής μου ,  αλλά θα παραμείνω στη φυλακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με την ελπίδα ότι η φυλάκιση ενός δημοσιογράφου μέλους της ΕΣΗΕΑ θα κάνει να αντιδράσουν  επιτέλους εκείνοι που τόσο καιρό δεν μιλούν για όλες αυτές τις αθλιότητες που συμβαίνουν στο «κράτος της Ζαχάρως Ηλείας» .-  
ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: